Avto
89 ogledov

Znana prihodnja vozila slovenskih policistov

Policija Andrej Leban
Policisti se bodo v prihodnjih letih vozili v meganih, 4x4-golfih in hitrih audijih.

Razpis za nakup 328 patruljnih, civilnih in specialnih vozil policije je, kot kaže, vendarle pretežno uspešen, potem ko je razpisna komisija na podlagi prispelih ponudb izbrala ponudnike avtomobilov v štirih različnih razpisnih sklopih, skupaj vrednih 7,2 milijona evrov.

Posel sta si razdelila Renault-Nissan Slovenija in Porsche Slovenija, medtem ko je bil razveljavljen peti sklop za sedem transportnih vozil z opremo za nadzor meje, ki je požel tudi največ kritik glede domnevno prirejenih pogojev.

Megani za običajne, golfi za zahtevnejše patrulje

Prihodnji klasični patruljni avtomobili slovenskih policistov bodo tako renault megani grandtourji DCi 110 energy, njihova skupna vrednost 3,12 milijona evrov je bila za okoli 200 tisočakov nižja od škod octavij, ki jih je ponujal Porsche Slovenija. A ta je vseeno pobral levji delež v razpisu, saj je bil edini ponudnik za skupno 155 karavanov s pogonom 4x4. V obeh sklopih, ki se le minimalno razlikujeta, je ponudil volkswagen golfa variant 2,0 TDI 4motion v skupni vrednosti 3,6 milijona evrov.

Tudi sklop 4 za nakup 10 hitrih neoznačenih limuzin je pripadel Porscheju Slovenija, saj je bila ponudba A-Cosmosa (BMW) cenovno nekonkurenčna. Policisti bodo tako dobili 10 audijev A4 3,0 TDI quattro v zameno za dobrih 455 tisočakov, s tem pa bo Porsche Slovenija za 165 vozil z naslova dobave policijskih vozil prejel dobre štiri milijone evrov.

Tako Porsche Slovenija kot Renault-Nissan Slovenija sta bila že doslej daleč največja dobavitelja avtomobilov za potrebe policije in ministrstva za notranje zadeve.

Komentarjev 2
  • graff 09:51 07.marec 2014.

    Pozdravljam pameten in premišljen nakup dizlov 110 energy , sicer pa nasploh obnovitev skrajno neustreznega in izrabljenega voznega parka slovenske policije.

  • Willi Swocc 09:08 07.marec 2014.

    Je bila ura, da se je država zganla in zrihtala nova, tako bodo lahko imeli nekaj konkretnih vozil...Lepo čestitam POLICIJI