E-Life
12 ogledov

Brezplačno na Mars festival gresta ...

Sigur Rós
1/2
Lilja Birgisdóttir
Mars festival bo na Trg Leona Štuklja v Mariboru zaznamoval 5. september s Sigur Rós na čelu, družbo pa jim bodo delali domači Melodrom.

Mars festival, ki je pred tremi leti s kopico domačih glasbenikov in umetnikov z Balkana začel pisati svojo zgodbo, bo na četrti ediciji v Mariboru gostil islandske glasbene posebneže Sigur Rós, medtem ko bodo slovenske barve zastopali Melodrom.

Sigur Rós, ki k nam prihajajo prvič, so v svoji bogati in zanimivi glasbeni karieri izdali šest studijskih albumov - Von, Ágætis Byrjun, ( ), Takk..., Með suð í eyrum við spilum endalaust in Valtari – ki so jim dodali še album remiksov Von Brigði, dva koncertna albuma (Hvarf/Heim, Inni), obenem pa sodelovali pri kopici drugih (glasbenih) projektov. Na koncertu v Mariboru se bodo predstavili z razšrijeno zasedbo, na turneji, ki so jo Islandci začeli čez lužo so postregli z nekaj glasbenimi presežki, na koncertih v okviru turneje ob izidu novega albuma pa so se osredotočili pretežno na starejše skladbe, kot so Ný Batterí, Svefn-g-englar, Sæglópur, Viðrar Vel Til Loftárása, Festival, Olsen Olsen in Hoppípolla.

Sigur Rós bodo ta večer družbo delali domači Melodrom, ki imajo v 12-letni glasbeni karieri za seboj štiri albume Melodrom, The Guide, Variacije in Vse kar si pustila da leži na tleh, ki so prinesli kopico uspešnih singlov. To poletje se je skupina po krajšem premoru vrnila na koncertne odre - v spremenjeni in razširjeni zasebi (Blaž Celarec na bobnih in Sašo Vollmeier na klaviaturah), v živo pa se je skupina prvič povsem odrekla elektronskim podlagam.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice