E-Life
7073 ogledov

Pametna ura za športne navdušence, malo manj za tiste, ki dajo več na eleganco

Huawei Watch GT 3 SE
1/8
D. J.
Zdi se, da pametne ure prihajajo v življenja uporabnikov na zelo podoben način, kot so pred leti pametni telefoni – počasi in prepričljivo. Posebej prav pridejo tistim, ki se veliko ukvarjajo s športom, koristne so za vse ostale, tudi uporabnike, ki dajo veliko na eleganco.

Skoraj natanko eno leto po tem, ko je Huawei lansiral uro GT 3, so uporabnikom predstavili že četrto različico naprave. Po GT 3 Pro in GT Runner je pred nekaj tedni na trg prišla še GT 3 SE.

Kitajska multinacionalka s svojimi urami tako pokriva cel spekter uporabnikov. Zdi se, da z zadnjo različico ciljajo predvsem na športne navdušence. GT 3 SE je namreč izjemno lahka, meri podatke za več kot sto športov, baterija pa zdrži neverjetnih 14 dni.

Huawei Watch GT 3 SE ima 46-milimetrsko ohišje, pri katerem sicer lahko že na prvi pogled vidimo, da ni iz premium razreda (ohišje je iz kompozitnih vlaken in deluje malce 'plastično', za primerjavo ohišje GT 3 Pro je narejeno iz titana), ima pa ura 1,43-palčni zaslon na dotik AMOLED in steklo Croning Gorilla.

Huawei Watch GT 3 SE | Avtor: D. J. D. J.

Zaslon je lep in velik, brez težav si lahko na njem ogledate vse podatke, ki jih ponuja ura. Odlična lastnost zaslona je, da na njem praktično ni videti prstnih odtisov, kar pride posebej prav po takšni ali drugačni športni aktivnosti, ko imamo običajno potne prste. Barve so jasne, svetilnost bi lahko bila malce večja, kar smo pogrešali predvsem na prostem.

Ena boljših lastnosti ure GT 3 SE je njena masa. Je namreč izjemno lahka (35,6 g brez paščka), kar je za sedem gramov ali približno 15 odstotkov manj, kot tehta osnovna različica GT 3. Uporabnik sploh ne ve, da jo ima na roki, kar pride še posebej prav tistim, ki radi merijo kvaliteto spanca, in uro nosijo tudi ponoči.

Za beleženje statistike spanca in odčitavanje srčnega utripa ter ravni kisika v krvi ura GT 3 SE uporablja tehnologijo TruSeen 5.0+. Tako kot z nekaterimi drugimi pametnimi urami lahko z njo sprejemamo telefonske klice, spremljamo menstrualni cikel, nastavljamo opomnike, na primer kdaj vstati ali vzeti zdravila ...

Huawei Watch GT 3 SE | Avtor: D. J. D. J.

Z uro lahko spremljamo statistiko za več kot sto različnih športnih vadb. Z nekaj kliki lahko podatke, ki jih zberete v aplikaciji Zdravje, dokaj enostavno sinhronizirate v aplikacijo Strava.

Uro poganja operacijski sistem Harmony in je prek aplikacije Zdravje kompatibilna s sistemoma Android in iOS.

Ker Huawei nima dostopa do Googlove trgovine Play, vanjo ne more uvrstiti svoje aplikacije Zdravje. Na telefon jo boste morali zato naložiti prek stranskih poti, še pred tem pa omogočiti oziroma dovoliti, da jo bo telefon sploh sprejel. Postopek ni zapleten, lahko pa marsikaterega uporabnika prestraši.

Baterija je za razliko od večine pametnih ur zelo zmogljiva, zdrži tudi dva tedna. A če pogosto uporabljamo beleženje športnih dejavnosti, za katere je potrebna povezava z GPS sateliti (tek, hoja, planinarjenje ...), jo je treba polniti bolj pogosto. V škatli poleg ure dobite tudi polnilni kabel, ne pa tudi polnilca.

Huawei Watch GT 3 SE | Avtor: D. J. D. J.

Povezavo s petimi GPS sateliti ura vzpostavi zelo hitro, tako po zaključku vadbe pa postreže s praktično vsemi potrebnimi statistikami vadbe.

Pri Huaweiu obljubljajo, da je vodotesna do 50 m globine, hkrati pa poudarjajo, ni pa primerna za uporabo v savnah ali pri potapljanju.

Na voljo je v dveh barvah, črni in zeleni, Huawei pa uporabnikom omogoča tudi prilagajanje videza po lastnih željah. Kot osnovo za digitalno številčnico lahko uporabite svojo fotografijo ali jo izberete iz nabora že narejenih.  

Huawei Watch GT 3 SE je na voljo v črni ali zeleni barvi po priporočeni ceni 199 evrov.

Sklep: Če vam je pomembno, da je ura premium videza, se nemara izplača investirati še nekaj deset evrov in kupiti model GT 3, v nasprotnem primeru je model GT 3 SE odličen nakup, ki ga gotovo ne boste obžalovali.

Huawei Watch GT 3 SE | Avtor: D. J. D. J.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.