E-Life
16961 ogledov

Ura Huawei GT 3 je zadetek v polno: Čudovit dizajn, vrhunski zaslon, baterija brez konkurence

1/8
Nova Huaweieva ura GT 3 je pametna ura s pridihom klasike! Naprava, ki v naslednjih dneh prihaja na slovensko tržišče, je namreč osupljivo podobna klasičnim uram.

Ohišje je zdelano iz nerjavečega jekla, za povečano trdnost pa ga dopolnjujejo, poudarjajo pri Huaweiu, kompozitna polimerna vlakna.

Ura ima premer 46 mm (na trg prihaja tudi naprava z manjšim, 42 mm premerom, namenjena ženskam), visoka je 11 mm in težka 42,6 grama. Steklo, ki prekriva OLED zaslon, je na robovih elegantno zaobljeno in se lepo združi z ohišjem.

Pri Huaweiu so, kot rečeno, očitno želeli doseči, da ima klasičen videz. Kot nekdo, ki ima v predalu (ali na roki) tudi klasike, kot je ruska ura Poljot, ki jo je treba vsako jutro naviti, brez pomislekov lahko zapišem, da jim je to odlično uspelo.

huawei gt 3 | Avtor:

Na desni strani sta dva gumba. Rotacijski, ki – bržkone premišljeno – ni nameščen ob številki tri na številčnici, pač pa malce višje. Gumb tako ni v napoto; ko zapestje obrnemo navzgor, ga ne čutimo na koži, kar pride posebej prav pri telovadbi. 

Huawei Watch 3 | Avtor:
Ne glede na klasičen videz je to vendarle tudi in predvsem pametna ura, ki jo uporabljamo pri športnih aktivnostih. Drugi, funkcijski gumb, je nameščen, kjer je na običajni številčnici številka 4. Njegovo funkcijo lahko določimo v nastavitvah.

Tudi spodnja stran ure je dovršena: gladka, praktično brez robov, proti središču, kjer so senzorji, se malenkost dvigne. Ura je brez možnosti za takšne ali drugačne priključke, polni se brezžično prek magnetne ploščice, kamor jo položimo.

Še ena podrobnost, na katero so oblikovalci pazili, je preprost in enostaven mehanizem za menjavo pasu.

Posebej izstopa vrhunska kakovost zaslona. Tudi pri neposredni sončni svetlobi je lepo viden, barve pa so živahne.

Svetlobni senzor posrbi, da je barvni kontrast na zaslonu ravno pravšnji, pri čemer je hkrati varčen z baterijo. Če vas pogostejše polnjenje baterije ne moti, lahko z nekaj kliki aktivirate možnost, da je zaslon neprestano vklopljen.

Huawei Watch 3 | Avtor:

V Huaweievi aplikaciji Zdravje so na voljo številne podobe, ki jih lahko prikazuje zaslon. Kar deset tisoč jih je na voljo, pravijo pri kitajski multinacionalki. Od klasičnih številčnic do digitalnih prikazov, nekatere podobe so brezplačne, za druge je treba plačati od nekaj deset centov do nekaj evrov.

Za spremljanje srčnega utripa in nasičenosti kisika v krvi v uri GT 3 skrbi nova tehnologija TruSeen 5.0+. "V kombinaciji s 24-urnim merjenjem srčnega utripa pozorno spremlja dihanje, stres in menstrualni cikel. Tehnologija Huawei TruSleep 2.0 medtem zagotavlja obsežne podatke in predloge za izboljšanje kakovosti spanja," sporočajo iz Huaweia.

Huawei Watch 3 | Avtor:

Nanjo lahko namestite tudi nekatere aplikacije zunanjih izdelovalcev (ima 32 MB spomina in 4 GB prostora za shranhevanje). Marsikdo si namreč želi sinhronizirati podatke o telovadbi, ki jih zbira ura, z aplikacijo po svoji izbiri. A vidi se, da je razvoj tega segmenta še v povojih, zunanjih aplikacij je namreč za zdaj le za vzorec.

Huawei Watch 3 | Avtor:
Pogrešal sem tudi možnost namestitve aplikacij za storitve pretočne glasbe, kot so Spotify, Deezer ali Tidal. Malce nenavadno je tudi, da na sporočila, ki jih uporabnik prejme na uro, ni mogoče odgovarjati.

Kot sem že omenil, je ura GT 3 športna ura, ki lahko beleži telesno aktivnost pri več kot 100 različnih športih: od teka in plavanja do bolj nenavadnih, kot so pikado, vlečenje vrvi ali spuščanje zmajev.

Konkurenco na tem področju pusti daleč za sabo. Nudi namreč prilagojene načine vadbe na podlagi telesne pripravljenosti in navad uporabnika, ki lahko določi cilje vadb in nato v realnem času spremlja napredek na zaslonu ali v aplikaciji Zdravje. Sam sem v Planici preizkusil, kako aplikacija deluje pri teku na smučeh in bil prijetno presenečen.

Uporaba vseh možnosti, ki jih naprava ponuja, je na prvi pogled zapletena. A le prvih nekaj trenutkov, ko jo dobiš v roke, uporabniški vmesnik je namreč odličen in izjemno intuitiven. Z uro se, skratka, zelo enostavno upravlja.

Huawei Watch 3 | Avtor:

Za konec pa še nekaj besed o bateriji. Brez ovinkarjenja lahko zapišem, da je baterija vrhunska! Pri večini pametnih ur se izprazni po dobrem dnevu ali dveh. Huaweieva ura GT 3 ima s tega vidika velikansko primerjalno prednost. Z malce varčne uporabe bo z enim polnjenjem zdržala tudi dva tedna.

Na police slovenskih trgovcev z elektronskimi napravami bo prišla v naslednjih dneh. Cena moške ure bo po neuradnih podatkih 349 evrov, za žensko bo treba odšteti 319 evrov.

Komentarjev 6
  • AnzeSmolej 10:59 10.december 2021.

    Imel sem že 3 ure oz. Bande do sedaj... in sem se zelo navadil, predvsem manjkrat pogledam na telefon. Idealna zame bi bila s povsem klasičnim izgledom, baterijo ki drži mesec dni in od pametnih funkcij rabim samo posredovanje sporočil,klicev, ...prikaži več alarmi... vse drugo je neuporabno, razen če nisi resen športnik.

  • rd2dmk2 10:02 10.december 2021.

    ruski sat , najbrži sat.. za v smeti, pardon ne jo vršt v smeti..se škoda dela planetu.. ne jo kupit.. še mal pa vas bo tale drek cepil vsake 3 mesece,.. le kaj je nekomu taka ura ? da veš ...prikaži večeš da si pokuru 1000 kalorij in lahko požreš še en hamburger, in veš da ti srce bije 100 na uro, ko ti ga štoparka vleče. zraven pa vsak dan zamudiš na šiht, ker ker si moral čakat da se je nafilala. edina ura, ki jo hočem imet je taka na samonavijalni mehanizem z kazalci. pika .

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:02 10.december 2021.

    Podoben dizajn z enakimi funkcijami se dobi na kitajskih spletnih trgovinah za več kot 10x manjšo ceno....In oglasna sporočila bi morali po zakonu obvezno označiti...