E-Life
11535 ogledov

V Slovenijo prihaja nova blagovna znamka pametnih telefonov

vivo telefoni
1/5
Vivo/Urban Štebljaj
Peti največji prodajalec pametnih telefonov na svetu je uradno napovedal svoj vstop na slovenski trg.

Blagovna znamka Vivo, ki je prisotna na več kot šestdesetih trgih po svetu, prihaja tudi v Slovenijo.

Na evropske trge je Vivo vstopil oktobra 2020, od takrat se vztrajno širi. "Danes smo prisotni na 19. evropskih trgih, pametne telefone Vivo pa so toplo sprejeli tako končni potrošniki kot poslovni partnerji. Zelo se veselimo novih prijateljstev na slovenskem trgu, saj nas pri rasti še naprej vodi naša filozofija, da delamo prave stvari na pravi način," je poudaril direktor prodaje v regionalnem predstavništvu družbe Vivo, Dušan Kuzmanović.

Postopno vstopanje na različna tržišča se je izkazalo za pravo pot, saj je podjetje vodilno na več azijsko-pacifiških trgih, vključno z domačim kitajskim trgom. Ekipa Vivo poudarja, da tega ne bi dosegli brez nenehnega posvečanja pozornosti potrebam uporabnikov ter močnega osredotočanja na raziskave in razvoj. Več kot tri četrtine zaposlenih opravlja delo, povezano z raziskavami in razvojem.

vivo telefoni | Avtor: Vivo/Urban Štebljaj Vivo/Urban Štebljaj

Svojo ponudbo telefonov nameravajo širiti postopoma. "Ne vstopamo v boj za megapiksle in megaherce, poudarjamo druge prednosti naših izdelkov. Ne mudi se nam, doslej smo bili s takim pristopom povsod uspešni!" Uvoznik in partner v Sloveniji je trgovina Big Bang.

V trgovinah bodo telefoni Vivo na voljo sredi naslednjega tedna, malce kasneje tudi pri operaterjih. Slovenskim kupcem bodo najprej ponudili cenejše modele, v naslednjih mesecih bodo na police dali tudi naprave iz srednjega razreda, pa tudi paradni model X80 Pro.

Pri Vivu sicer poudarjajo, da se bolj kot na inovacije osredotočajo na spoznanja in dejanske potrebe uporabnikov, a kljub temu so pred kratkim predstavili nekaj novosti v industriji pametnih telefonov, denimo čitalnik prstnih odtisov v zaslonu ali stabilizirano gimbalno kamero.

Na slovenski trg vstopajo z družino pametnih telefonov serije Y. Za vsakogar se najde pravi, trdijo, v naboru so takšni, ki so primerni za tiste, ki kupujejo svoj prvi telefon, pa tudi pametni telefoni srednjega razreda za tiste, ki želijo uravnotežen nabor funkcij naprave z neprekosljivim razmerjem med ceno in kakovostjo. Priporočene cene so naslednje:

Y21: 179 evrov
Y21s: 219 evrov
Y33s: 259 evrov
 Y76 5G: 329 evrov

vivo telefoni | Avtor: Vivo/Urban Štebljaj Vivo/Urban Štebljaj
Y76 ima 6,6-palčni LCD zaslon, procesor Mediatek Dimensity 700, 8 GB spomina in 128 GB prostora za shranjevanje, glavno kamero s 50 milijoni pik, baterijo s kapaciteto 4100 mAh in hitro polnjenje s 44W.

Y33s ima malce slabši procesor Helio G80, večjo baterijo, s kapaciteto kar 5000 mAh, karakteristike zaslona, pomnilnika in kamere pa so podobne tistim iz dražjega brata Y76. Še malce bolj okleščena sta modela Y21s in Y21.

Za vse telefone iz svoje ponudbe obljubljajo tri leta varnostnih popravkov za Android. 

Vivo sicer deluje pod okriljem podjetja BBK Electronics, ki upravlja tudi znamke Oneplus, Oppo in Realme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.