Zdravje /zdravje/zivljenjski-stil
39084 ogledov

Predlog za bolniške: prvih nekaj dni neplačanih

Komentarjev 37
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Gandolf 09:06 01.maj 2025.

Lastniki ponavadi želijo da umreš od dela za minimalno plačo.

• Naklonsky 09:28 01.maj 2025.

Zamenjaj službo ali pojdi na svoje.

NickMason 09:29 01.maj 2025.

Brez ponavadi

• vzev 09:39 01.maj 2025.

Menjajte službe. V današnjem času ni nobena težava dobiti službo, tudi če si čisto blizu penzije ali pa že v penziji. Pač pojdite tja, kjer vas bodo spoštovali.

• Ender3 12:51 01.maj 2025.

Glej, glej kdo poziva k menjavi službe. Janšev aktivizem je očitno na varnem pred absentizmom..

• vzev 18:33 01.maj 2025.

Ender3, že večkrat sem ti napisal, da preberi moje komentarje, potem pa piši ali sem Janšist, desničar, levičar... In ti lahko povem, da tega iz mojih komentarjev ne boš mogel razbrati. Ker za razliko od tebe, jaz razmišljam s svojo ...prikaži več glavo in vidim neumne poteze tako enih kot drugih.

StarMačk 10:29 01.maj 2025.

"Predlog za bolniške: prvih nekaj dni neplačanih"... Avtorica ne navede jasnega pojasnila ali naj bi predlog o neplačilu veljal le za kratkotrajne bolniške staleže, če se ne motim je to do 3 dni, za katere izbranemu zdravniku le javiš, da ...prikaži več "imaš vročino" ali pa za vse bolniške po vrsti!? V tako nejasnem predlogu je lahko prikrit tudi drugačen namen predlagatelja!? Sicer pa, če se prav spomnim je kratkotrajna bolniška bila začasen ukrep-produkt kovidnih časov, nato pa je to postalo kar stalnica!?

• atamama 07:57 02.maj 2025.

Tako je.... najlažje je zdravniku napisati bolniško in obračunati pregled.....

• Holobjezakon 15:07 01.maj 2025.

Clovk bi resu problem dolgotajnih bolnišk z neplacanimi bolniskam prve dni 😂😂😂 svasta picka rodi. Zihr je minimalc povrecje u tej zahojeni firmi 😂

• vzev 18:41 01.maj 2025.

Seveda se bi rešilo nekaj. Sedaj ljudje izkoriščajo bolniške, vse to pa plačuje gospodarstvo in tudi zdravstvo. In tudi če podjetje pošilja kontrole, mora tudi to plačati.

• Jernej65 15:07 01.maj 2025.

Sem naletel na človeka, ki mi je razlagal, da vsako leto koristi še približno toliko dni bolniške, kolikor ima dopusta, češ da mu to pripada. Že v naprej ima splanirano, kdaj bo na bolniški. Na žalost je takšnih pacientov vse več.

• tomaz33 08:51 01.maj 2025.

Bogdan Kadiš tipični kapitalist. On bi ukinil kratkotrajno bolniško. Bolnik izkoriščevalski

• Presvetli 13:13 01.maj 2025.

Če bi bil interes bi se to dalo lepo uredit! Ampak, ker delodajalci SPET NE ŽELIJO ODPRET MOŠNJIČKA, bodo izsili preko podkupnin v parlamentu, da sprovedejo kazen za vse!! Da bi pa nagradili delavca z minimalnim bolniškim stažom ali sploh ...prikaži več ne bolniške v letu? To pa ne, KDR JE BAJE DISKRIMINATORNO. Marš golazen zahojena

• vzev 09:20 01.maj 2025.

Se strinjam. Kako nekateri hodijo na bolniško za vsako figo ni normalno. Malce priteče iz nosa, pa že pri zdravniku. Sam nimam v svoji delovni dobi niti enega dneva bolniške. Nekateri pa so tam skoraj vsak mesec.

NickMason 09:28 01.maj 2025.

Obstajajo službe za preverjanje bolnišk,drgač se te ne tiče,kako je zbolel nekdo ,ti se kar žrtvuj,čez čas boš uvidel,da si samo št. in pozabljen od boga ,ko te bo zaštihalo v križu oz. karkoli,pa ne boš mogel nič in vse ...prikaži več kar si naredil do sedaj bodo prazne besede.

• vzev 09:37 01.maj 2025.

Problem je ker se s tem samo dela škodo gospodarstvu in tudi zdravstvu. Zdravniki zapravljajo čas za neke prehlade, ki ga preboliš brez težav. Gospodarstvo pa tudi potem plačuje bolniške. Na koncu leta, bi pa želeli vsi imeti iste nagrade ...prikaži več od uspešnosti, čeprav en dela celo leto, drugi pa nenehno na bolniški.

• vzev 09:38 01.maj 2025.

In če je en nenehno na bolniški, pomeni, da mora to delo opraviti nekdo drug. In če so kakšni roki, pomeni, da mora nekdo drug delati precej več. Nasploh pa je to težava pri manjših podjetjih.

NickMason 10:00 01.maj 2025.

O kakšni nagradi blebetaš,a je to kaj za na kruh namazat

• vzev 10:41 01.maj 2025.

Pa menjaj službo. Nagrade se delijo v mnogo podjetij. Če jo ti ne dobivaš, pač pojdi tja kjer jo. Tukaj se jočeš kako je hudo, ne narediš pa nič da bi ti bilo bolje.

• Burja 11:35 01.maj 2025.

vzev, bodi srečen, da ti zdravje služi, saj nimajo vsi te sreče. Druga zgodba je, ker se tudi bolniške izkoriščajo, a glede tega ne moremo vse zmetat v isti koš ter ljudi vsepovprek kaznovat z neplačano bolniško. Menjajmo službe.. Ok, ...prikaži več če bo placa za vse tiste, ki si tega želijo.

• maček 12:24 01.maj 2025.

Stroka predpiše bolniško, tako da se delodajalci mqlce jeb.......

NickMason 12:35 01.maj 2025.

vzev,iz izkušenj vem,ko imaš službo je simpel pogled na svet,pač zamenjaš pa je,ko boš pogrnil po dolgem in počez pa nič kriv se javi oz. se pridruži klubu,ki je velik za vsaj pol države.

• vzev 18:34 01.maj 2025.

NickMason, menjava službe ni nobena težava. Zakaj bi pogrnil. Če mi nekje nekaj ne paše, pač grem drugam.

• Josephoi_7512 17:57 18.junij 2025.

🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲

• bojovi 00:40 04.maj 2025.

Pač eni morajo na bolniške iz zdravstvenih razlogov eni pa ker se jim ne ljubi delat in zaradi takih tisti, ki morajo na bolniško zaradi zdravstvenih razlogov bodo oškodovani zaradi lenob.

• DasAuto 15:52 01.maj 2025.

Dobiš tri dni bolniške samo s klicem v zdravstveni dom, ni čudno, da ljudje to izkoriščajo... Problem je v zdravstvu, ne v boleznih...

• jakec1575 15:15 01.maj 2025.

hja bi primerjal korosce k delajo v avstriji in pri nas? a niso bli korosci najbolj zdravi 3 clanke nazaj?

• alen23 14:13 01.maj 2025.

Problem je večplasten, na eni strani so izkoriščevalci, ki gredo na bolniško takoj ko sami ali otrok malo posmrka, na drugi pa zgarani delavci, ki poleg svojega dela, ki že tako obsega delo za več ljudi prevzamejo še "flikanje" za ...prikaži več take in potem obležijo ali resno zbolijo. Delodajalci pa tak sistem vlečejo dalje hkrati pa se pritožujejo da je preveč bolniških. Pač če zgaraš vlečnega konja bo poginil ali pa se na neki točki uprl.

• jakec1575 15:16 01.maj 2025.

bolanega otroka ne smes dat v vrtec., in eni nimajo starih starsev niti bi bilo to prav

• vzev 18:39 01.maj 2025.

To ni res. Otroka z kašljem ali nahodom ni potrebno držati doma. Zdravniki pa po hitrem postopku pišejo bolniške.

• kupim 11:16 01.maj 2025.

Za stroje pokvarjene za poservisirat je pa denarja v podjetjih zadosti ,zanimivo.Bolje da kar zaprete greste v stečaj ne boste dolgo se okoriščali z delovno silo več na tak način.

• ivan609 11:28 01.maj 2025.

Gnili delodajalci naj se uprašajo zakaj je pri njih toliko bolnišk. Zaprite in zginite v Bosno ali Srbijo. Tam vas bodo kmalu potamanili. Mrš

• Ender3 12:58 01.maj 2025.

To so ostanki socializma in na tem se gradi tako visok absentizem..V krutem kapitalizmu pa delavec celo zamolči delodajalcu, da ima raka samo zato, da ne izgubi službe..Amerika prednjači !

• johan 10:14 01.maj 2025.

Podpiram.

• Ender3 12:47 01.maj 2025.

Saj tebe se to ne tiče 😞

• johan 13:35 01.maj 2025.

@Ender3 Seveda se me. Kdaj pa kdaj se prehlajen - včasih grem ven, včasih ne. Pač, kakor me je volja.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.