Slovenija
22677 ogledov

Pri nas: podjetje pogojuje zaposlitev s PCT pogojem

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • smoljo 12:34 12.september 2021.

    Vse lepo in prav ,zdaj pa naj ta direktorica pojasni ,zakaj ko so delavca zaposlili prvič ni zahtevala testa na droge na alkohol.menda ja ni podjetje nastalo ta teden ? A prej so pa delavci lahko delali pri njih,zadnjih leto ...prikaži več in pol ter več....se mi zdi da bo kmalu ostala brez položaja direktorce

    • softundsicher 14:16 12.september 2021.

      Še huje - poznam ogromno primerov, kjer so bolani delavci, zaradi strahu pred izgubo službe (mobing nadrejenih), morali hoditi v službo. Prehlad, kašelj, vročina,a gripa,... so bile malenkosti. Zdaj pa te iste delodajalce kar naenkrat skrbi za zdravje zaposlenih. Ja pa ja.

    • Jernej65 15:02 12.september 2021.

      Ne vem kaj vam tu ni jasno. Direktorica se samo drži predpisov vlade, ki po novem zahteva, da mora vsak delavec izpolnjevati PCT pogoj. To je obveza delavca, če tega pogoja noče izpolnjevati, je to lahko razlog za prekinitev delovnega ...prikaži več razmerja. In kaj naj v nasprotnem primeru počne delodajalec z takim delavcem, ki po vladnem odloku ne sme delati če zavrača PCT pogoj. Ja super bi bilo čepeti doma in prejemati plačo.

    • rd2dmk2 15:07 12.september 2021.

      popznam primer(e) ko je prestrašeni delavec, v strahu da bo izgubil službo prihajal na delo bolan, dokler ni en dan na cesti za volanom izgubil zavest in imel prometno nesrečo.. k sreči je preživel, da je lahko povedal okoli svoj ...prikaži večj del zgodbe..sicer pa opazujte dostavljavce PTT, GLS in podobnih,, ti so na telefonu, bolj kot na volanu vozila..kaj mislite da so kamikaze, ali samuraji, da delajo samomor za šefa.

    • Jernej65 17:51 12.september 2021.

      Govora je o predpisih in ne kamikazah, telefonih, PTT in ne vem o kakšnem klobasanju vse povprek.

    • smoljo 19:53 12.september 2021.

      Jernej65,kako pa potem ta oseba delavec do sedaj ni rabu pct za gripo ,za klope itd ? Zdaj na enkrat pa .in zakaj potem ni to od 2020 zacetka leta i.Sicer pa ta vladni odloki niso za zajezitev virusa,ampak samo ...prikaži več ker oni kao lahko .....zdrava pamet govori da to no go ...900.000 ljudi naj nebi smelo delat hahah,pol naj ta dir kr sama dela

    • softundsicher 20:59 12.september 2021.

      Jernej65, potem pa naj direktorica pove, da se želi držati predpisov. Ne pa, da klobasa o tem, da jo skrbi za zdravje zaposlenih.

    • Jernej65 23:17 12.september 2021.

      smoljo in kaj ima delodajalec in ta direktorca z butastimi odloki vlade. softundsicher in kako ti veš, da direktorco ne skrbi za zdravje delavcev. Seveda, ti to veš ker je direktorca in ker so apriori vsi direktorji slabi in apriori ...prikaži več vsi delavci zlata vredni. Zadeva ni tako preprosta in še zmerom trdim, da ste sami nakladači, ki še do svojega nosu ne vidite.

    • rd2dmk2 23:47 12.september 2021.

      jernej65 država predpiše delovne čevlje, če je hrup čepke, in ostalo za varno delo.. tuki je pogoj pct. nekje na drugi strani se spet omenja cepljenje in blabla.. nikjer nisem mogel prebrat, da je delodajlec sklenil da se bodo za ...prikaži veča zadostitev varnega dela delavci pred začetkom dela samo testirali na tolk in tolk ur, teste pa dostavi delodajalec, tako kot rokavice, čepke za ušesa, maske za prah. dopis je tak- cepi se, pa basta. tolk o spoštovanju predpisov.

    • Jernej65 00:06 13.september 2021.

      Stvar je v tem, da se kar posplošuje in obtožuje brez pravih argumentov. Poznam kar nekaj firm, kjer so se delavci testirali že prej in pogosteje, kot je to zahtevala država in si tudi odlokov vlade niso razlagali po svoje. ...prikaži več Mene nekdo prepriča samo z argumenti. Če bomo vse povprek samo obtoževali, ne bomo prišli nikamor. In čeprav ste nekateri proti cepljenju, da bi si celo prej dali odrezati roko kot se cepili, sem prepričan da je cepljenje preprečilo že kar nekaj smrti. In to najbolj šteje.

  • suineg7878 13:43 12.september 2021.

    Ce vlada krije gensko terapijo za katero ne odgovarja, naj krije se testiranja.

  • antitrust 14:56 12.september 2021.

    PMVD nima prav. V kolektivnih pogodbah in delovnih aktih NI pravne podlage za tako ukrepanje. Odpoved zaradi neizpolnjevanja PCT bi bila nezakonita. Za zagotavljanje pogoja PCT je odgovorna direktorica podjetja preko nabave testov ali napotitve delavcev na testiranje. Delavci, ne ...prikaži več pustite se ustrahovati in izigrati. Trenutna veljavna delovno pravna zakonodaja je na vaši strani. Tožbe iz naslova delovnega razmerja pa sodišča obravnavajo prednostno!

  • rd2dmk2 15:00 12.september 2021.

    drugi del štrorije.. ker je podjetje bilo tako bolano, je moralo najet zunanje izvajalce, da je lahko poskrbelo za svoje pogodbene obveznosti. in poanta.. ker je imel direktor dodatne stroške, je delavcem ( ki so bili bolani na bolniški ) ...prikaži več zaračunal in jim dal negativno stimulacijo pri plači.. še nižja plača.. tolk pred 20 leti. osel gre enkrat na let, slovenski prestrašeni delavec pa 100krat. vsi dat odpoved, pa me zanima katera firma bo še pomislila na kakšen PCT.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 16:33 12.september 2021.

    Povejte katero je to podjetje, da ne bom več kupoval pri njih.

  • rd2dmk2 14:57 12.september 2021.

    se vrnimo v zgodovino 20 let.. v eno storitveno podjetje v SLO je prihlačal zdravstveni uradnik in predlagal direktorju cepljenje proti gripa za zaposlene, ker so bili v glavnem v stiku s strankami in na terenu. direktor za, delavci pa ...prikaži več ne ( že tedaj ) no direktor zagrozi da kdor ne bo cepljen in bo bolan ostane brez plače ( za čas bolezni ). delavci se cepijo... in cela firma sredi zime bolana. uradnik povrne stroške? ne.. delavci dobijo polne plače ? ne !

    • mph2 17:27 12.september 2021.

      Morda cela firma bolana, statistično pa je možnost 30%, daleč od vsega. Seveda pa cepljenje proti gripi ne prepreči drugih viroz ali bakterijskih okužb. Zato je to total izmišljen podatek. Desetletja se cepim proti gripi, jo nikoli imel vmes, prej ...prikaži več pa večkrat in to zelo hude. V družini se vsi cepimo. Sodelavci recimo dobra polovica, večina imela izkušnje kot sam.

    • Avatar Jaka Steiner
      jaka4 19:58 12.september 2021.

      Taka situacija je bila tudi na delovnem mestu, kjer sem delal včasih, cepljenje je bilo povsem prostovoljno, veliko se jih je odločilo cepiti, in tisto zimo so skoraj vsi, ki so se cepili proti gripi, tudi zboleli za gripo. Mislim, ...prikaži več da med necepljenimi ni bilo tisto zimo bolniških odsotnosti.

    • mph2 08:57 13.september 2021.

      @jaka4, kljub "samo" 70% zanesljviosti cepiv proti gripi, sila malo verjetno. So pa lahko za drugimi virozami. No, tudi sam sem parkrat posumil da je gripa kljub cepljenju, vendar pa je bil test negativen. Viroze imajo podobne simptome. O dejansko ...prikaži več okuženosti lahko govorimo, če je bila potrjena s testom. Teoretično je bilo to možno s cepivi izpred 30+ let, ko so uporabljali omrtvljen virus, kjer pa bi lahko prišlo do kakšne tehnološke napake. Takih za gripo ni že desetletja.

    • Avatar Jaka Steiner
      jaka4 13:46 13.september 2021.

      mph2 Sam sicer nisem videl njihovih diagnoz, ki so jih dobili po tistem, ko so zboleli. Govorili so, da so zboleli za gripo, dopuščam pa možnost, da so bile poleg gripe tudi druge viroze. Je pa zanesljivo, da je vsem, ...prikaži več ki so se cepili, tisto zimo imunost organizma oslabela in so bili bolj podvrženi virozam, kot ostali, ki se niso cepili tisto jesen proti gripi, ki je sledila.

  • Pepe007 07:59 13.september 2021.

    Vsekakor odgovorno podjetje, ki skrbi za dobro večine zaposlenih pred izsiljevanjem manjšine. Tudi alkohol se kontrolira na delovnem mestu, čeprav vsak pozna kak primer, ko je delavec desetletja hodil pijan delat in se ni zgodila nobena nesreča.

  • bogdan76 18:33 12.september 2021.

    taje levičarska tudi ko zaposlijo novega delavca nesme napregled jajajav kaj vse proizvaja oprana glava.

  • petra2 22:07 12.september 2021.

    17. člena uredbe (EU) 2021/953. PCT je nezakonit, protipraven izvaja se samo v času PANDEMIJE! PANDEMIJA v Sloveniji NI razglašena. 257 in 258 čl. KZ -1. Javni uslužbenec, ki zahteva PCT je odgovoren za nevestno delo v službi, in zlorabo ...prikaži večn zlorabo uradnega položaja 16. člen Ustave RS v povezavi z 29. členu 2. odstavek (genocidno ravnanje posameznika..). Prav tako se s to zahtevo krši Nurmberška deklaracija, po kateri je sodišče DOLŽNO KAZNOVATI javnega uslužbenca. ODŠKODNINSKE TO

  • petra2 22:08 12.september 2021.

    ODŠKODNINSKE TOŽBE na njihovo osebno ime in priimek 91. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), V kolikor kdorkoli od strank zahteva kakršne koli osebne podatke je v prekršku in se zahteva za tako osebo kazenski pregon kršenje človeških pravic.

    • matermila 07:40 13.september 2021.

      Torej po tvojem mnenju delodajalec ne sme vedeti oz.vprašati delavca kako mu je ime,kdaj je rojen,kje stanuje,je opravil zdr. pregled idr.,ker so to os. podatki,ki jih varuje 92.čl. ZVOP?. Ne vem če si čisto pri sebi.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 07:37 13.september 2021.

    Delodajalec lahko zahteva le testiranje, če ga on plača, vse ostalo ni zakonito in pade na vsakem resnem sodišču..Drugače bi bilo, če cepljenje ne bi bilo prostovoljno ampak obvezno...To pa ne bo dokler so cepiva v eksperementalni fazi..

  • mph2 17:25 12.september 2021.

    Odgovorno, vedno bom raje kupoval pri podjetju, ki skrbi za zaposlene in stranke.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.