Avto
8355 ogledov

Ali lahko sodišče odpravi prepoved prodaje avtomobilov na fosilna goriva?

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:54 13.junij 2023.

    Potem naj sodišče tudi izda prepoved poletov avionov,ki so glavni onesnaževalec zraka,pa tudi ladij,ki kurijo mazut.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:35 13.junij 2023.

    Seveda lahko sodišče prepove to butasto direktivo...Kot državljan EU imam vso pravico do enakih možnosti, (npr. podjetniških), ne pa da me omejujejo neki zakoni, ki me delajo nekonkurenčnega napram ostalim, npr. Aziji, ZDA itd.. Če lahko korporacija uspešno toži državo ...prikaži več v kateri ima zaradi sprejetih zakonov manjši dobiček, potem lahko tudi posameznik toži to gnilo EU, oziroma doseže razveljavitev še bolj gnilih zakonov.....Seveda je vse odvisno od lobijev in njih moči

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 09:43 13.junij 2023.

      Ni čisto tako. "Podjetništvo" v Aziji pogosto temelji na sweat-shopih, otroskem delu, odsotnosti vsakršnih delavskih in celo človekovih pravic. Poskusi v EU ustanoviti firmo s takšnim poslovnim modelom pa se potem, ko ti jo bodo zaprli, sklucuj na to, da ...prikaži več ti EU omejuje svobodno gospodarsko pobudo in te ovira pri konkuriranju gazdam v Bangladešu ali Vietnamu. Greva stavit, da boš popušil s svojo argumentacijo?

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 09:46 13.junij 2023.

      P.S. zgornji odgovor je samo primer, kako "enake možnosti" niso edino zveličavno merilo.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 12:10 13.junij 2023.

      Nespoštovanje človekovih pravic ne more biti legitimen poslovni model.....Čeprav v EU uporabljajo afriške "prebežnike" kot delovno silo brez vsakih pravic v EU rastlinjakih in poljih...Govorim o pravici do konkurenčnih proizvodnih sredstev, npr. da me prevoz tovora stane 5 "dizel centov" ...prikaži večv" po kg na 100 km in ne 20 "električnih"...

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 12:32 13.junij 2023.

      Jaz ti govorim o azijskih sweat-shopih. Švivarijah, v prevodu. Tudi delovna sila je proizvodni faktor.

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 12:50 13.junij 2023.

      P.S. Dobro si izpostavil tudi problem sužnjev na plantažah v ES in IT. Na vseh področjih posl procesa višji standardi pomenijo višje stroske in s tem nižjo konkurenčnost glede na proizvajalce ki ne upoštevajo teh standardov. Eno od takih področij ...prikaži več je tudi varstvo okolja. Enako kot te moti omejevanje fosilnega transporta bi te lahko motila npr. prepoved tega ali onega škropiva, obvezna namestitev čistilnih naprav.. Ni velike razlike. Višji standardi (v tem primeru varovanja okolja) = višji stroški

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:54 13.junij 2023.

    Zdajle v tem trenutku leti čez slovenijo 30 letal proti grčiji,ki bodo tako onesnažili zrak,da ne bo več modro ampak belo nebo.

  • Pišmevuh 17:04 13.junij 2023.

    Bomo pa kot Kubanci vozili 60 let stare kripe.

  • Anja1956 18:54 13.junij 2023.

    Nesmiselno je da EU rine v nekakšno varstvo okolja , če se ostali na planetu tega ne grejo ! Vetrovi pihajo od vsepovsod.

  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 09:13 13.junij 2023.

    Sodišča odločajo na podlagi materialnega prava. Predpisov, po kmečko. Če Bolekom uspe dokazati, da odločitev EU krši kak predpis na ravni EU, ji lahko uspe, sicer se pa lahko potegnejo za qurac. S svojo nacionalno zakonodajo se tudi lahko slikajo, ...prikaži več ker ima EU zakonodaja primat pa če oni to se tako zanikajo. BTW, Boleki so pušili na sodišču EU, ki je presodilo, da kršino pravo EU, pa se o tem sploh nič ne pise ali govori. Je pa še kako pomembno, ker je zdaj odprta pot za sankcije po 7. členu PEU.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.