Avto /avto/mehanik-leta
19957 ogledov

Bližnjica pri gumah, ki vas oropa zavarovanja

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • sam50 08:32 15.november 2018.

    Spet posplošujete podolg in počez in pihate zavarovalnicam na dušo. Če že pišete takšne strokovne članke,vsaj malo podrobnejše opišite zaradi kakašnih odstopanj lahko postane vožnja nevarna in nezanesljiva.Po cesti vozi kar nekaj "friziranih" avtomobilov,ki imajo tudi za več dimenzij prevelike ...prikaži veče gume,ker so nekje izbrskali nek dokument,ki zadostuje za pridobitev homologacije in stvar je rešena...

  • YaKo 09:12 15.november 2018.

    bolj sporno kot kak centimeter preširoke pnevmatike so povsem legalne par let stare low-end pnevmatike, ki so že nove komaj za na cesto.

  • vzev 17:55 15.november 2018.

    "Pri uporabi zimskih pnevmatik pa naš pravilnik še dodatno zahteva," - zakaj dodatno? Pri zimskih gumah imaš lahko nižji hitrostni razred, kot je v homologaciji, vedno pa mora biti več kot Q. Pri tem pa moraš imeti nalepko, do kakšne ...prikaži več hitrosti se lahko voziš.

  • wolfyy 20:16 17.november 2018.

    kako je letos ne vem, lani sem imel na voljo točno 2 čungalunga modela zimskih gum z ustrezno hitrostjo...seveda oba sta bila po 180eur/komad, greš 2 hitrostna razreda nižje prideš pa na 130eur/kom za continental in co. Guma itak še ...prikaži več vedno omogoča 210km/h končna avta je pa 218 (ne nimam nalepke in je ne bom imel) uradno ampak za jo dosežt rabiš že lep kos poti, kar je pa ob naših talentih na cestah itak nemogoče tudi če bi bilo legalno.

  • vojko19 16:01 29.oktober 2021.

    to so vse pravljice za lahko noč!! vse gume ki so na tržišču zdržijo hitrost 130 km/h to maksimalna hitrost v jugosloveniji. važen je zaslužek.

  • TistoPravo 14:57 15.november 2018.

    Vsekakor je pomebno, ali ima guma oznako H do 200 na uro, ali W do 270 na uro. Tukaj je bistvo, da do 200 na uro gume niso iz tako dobrega materiala...kot do 270 na uro, pa tudi rob gume ...prikaži več je pri tisti za nižje hitrosti slabši. Vsekakor se morajo tudi dimenzije klapat, pa et oziroma odmik iz koloteka. Bi pa jaz najbolj dal poudarek ravno na hitrostne oznake, ker mnogi furajo na težkih vozilih z močnimi mašinami "prešibke" gume, ki se v ovinkih ne obnašajo najbojljše...in tudi obraba je velik hujša

  • stall 17:49 15.november 2018.

    https://initiativeq.com/invite/B8-g_tfTm Initiative Q is an attempt by ex-PayPal guys to create a new payment system instead of credit cards that were designed in the 1950s. The system uses its own currency, the Q, and to get people to start using ...prikaži več the system once it's ready they are allocating Qs for free to people that sign up now (the amount drops as more people join - so better to join early). Signing up is free and they only ask for your name and an email address.

  • tudbognasvečnereši 11:18 15.november 2018.

    YAKO a mi lahko razložiš kaj pomeni LOW-END guma, da bom vedel kaj govoriš.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.