Slovenija
6 ogledov

Bo zvezda odvrnila vlado?

Komentarjev 77
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • clan99 06:49 12.september 2012.

  Ja ma koga?

 • clan99 06:48 12.september 2012.

  važno da so jih izdajalci (TA BELI) vredni:) vredno niso niti metka zato so jih v vrsti streljali da je slo manj metkov:)

 • clan99 06:46 12.september 2012.

  Mi oz naši predniki so bili heroji primorske in so se borili za svoje ozemlje. V vsaki vojni do zdaj:) upam da zdej vešna kateri strani smo bili:) in smo vedno:) in bomo vedno:)

 • juventus1897 14:24 11.september 2012.

  Ne kliči hudiča.

 • skentoRS 10:23 11.september 2012.

  juventus1897:blablablalblalblalblalblalblalblalblalblalblalblblalalblblalblalblalblblalblalblalblalblblalblalblblablablalblalblalblalblalblalblalblalblalblalblblalalblblalblalblalblblalblalblalblalblblal resnica boli?blablablalblalblalblalblalblalblalblalblalblalblblalalblblalblalblalblblalblalblalblalblblalblalblblablablalblalblalblalblalblalblalblalblalblalblblalalblblalblalblalblblalblalblalblalblblalblalbl končno! vsaj eden! blablablalblalblalblalblalblalblalblalblalblalblblalalblblalblalblalblblalblalblalblalblblalblalblblablablalblalblalblalblalblalblalblalblalblalblblalalblblalblalblalblblalblalblalblalblblalblalblblablablalblalblalblalblalblalblalblalblalblalblblalalblblalblalblalblblalblalblalblalblblalblalblblablablalblalblalblalblalblalblalblalblalblalblblalalblblalblalblalblblalblalblalblalblblalblalbl

 • zztop 10:02 11.september 2012.

  Ne razumem italijansko, kaj je to za plakatov? Ste naši ali ne? Tako so zgledal plakati z drugačnimi emblemi v drugi sv. vojni. Sranje! Govornik bo pa čika sa brkovima, al dr. general Aksentijevič? Res strpno, nimaš kej.

 • juventus1897 10:00 11.september 2012.

  ...izključili teološko fakulteto iz ljubljanske univerze, prepovedali verska glasila. Da bi si podredili Cerkev, so ustanovili posebno duhovniško društvo, v katerem so bili številni sodelavci tajne politične policije.Porušenih je bilo mnogo verskih objektov, zlasti cerkve na Kočevskem, kapelice ...prikaži več in znamenja. Spremenili so imena krajev, ki so bili poimenovani po katoliških izročilih. Mnogokrat so napadali duhovnike in motili verske obrede. Krščanski prazniki niso bili več dela prosti dnevi, skušali so si prisvojiti nekatera krščanska izročila.Začela se je načrtna diskriminacija vernikov, ki jim niso dovolili opravljati vrste poklicev. Še otroci, ki so hodili k verouku, so bili deležni zasramovanja v šolah.

 • juventus1897 10:00 11.september 2012.

  Poleg procesov, v katerih je bila Cerkev vključena skupaj z drugimi organizacijami, strankami, ustanovami, vojaškimi skupinami – npr. božični proces (1945), Rožmanov proces (1946), Bitenčev proces (1948) – je bila tudi vrsta skupinskih duhovniških procesov. Leta 1947 je oblast pripravila ...prikaži več dva večja duhovniška procesa proti frančiškanom, in sicer v Puli in v Sloveniji. Sledili so Leničev proces (1947), proces proti sestram v Lichthenturnu (1947), proces proti lazaristom v Celju (1948), proces proti magdalenkam v Slovenski Bistrici (1949), jezuitski proces (1949), Tolminski proces (1951), Šolar-Fabijanov proces (1952) itd. Procesi proti duhovnikom so bili pogosto na cerkvene praznike ali okoli praznikov, tako npr. »božični proces« in proces proti Leniču v božičnem času, proces proti Jožku Kraglju tik ob prazniku sv. Petra in Pavla.Zaplenili so cerkveno premoženje, Cerkvi nalagali visoke davke in denarne kazni, prepovedali so verouk v šolah, izključili teološko fakulteto iz lju

 • juventus1897 09:47 11.september 2012.

  Smili se mi Milan Kučan. Namesto da bi bil že davno v penziji, mu črnihudič ne da miru. Dvajset let najrazličnejših in zelo intenzivnih bitkz Janezom Janšo mu ni prineslo nobenega rezultata. Celo nasprotno,Janša je še vedno ...prikaži več tu, očitno tudi če izgubi volitve, zdaj jepolitično, ekonomsko in medijsko še bolj vpliven kot kdaj prej. Zato,če je cilj leve vrhuške strmoglavljenje Janše in odprava desnice, kotjo poznamo zadnjih 20 let, Milana Kučana ne morem imenovati za ničdrugega kot padlega cesarja leve fantazmagorije in poraženca. Ali bibil pri politični izločitvi Janše lahko še bolj neuspešen? Še več,zadnja tri leta so pokazala, da človek, ki mu je uspelo izigravatiMiloševića, Demos in celo levico, ni sposoben niti monopoliziratilevice (strniti njenih vrst, če že hočete), kot je to naredil Janša nadesnici. Dva predsedniška kandidata na levici kažeta, da je Kučanizgubil svoj primat in dodatno potrjujeta tezo o nje

 • xy 09:47 11.september 2012.

  juventus 1897 res si velik bolnik. daj pojdi do svojega šefa stranke SDS in ga prosi da skupaj hodita na seanse k psihiatru

 • juventus1897 09:44 11.september 2012.

  Izrečena laž?? A imamo premalo povojnih MNOŽIČNIH grobišč, kot dokaz za to?

 • xy 09:38 11.september 2012.

  juventus 1897 ti si navaden bolnik za v Idrijo oz. Lj-Polje. Sicer te je tvoj general lepo naučil da tisočkrat izrečena laž postane resnica, vendar vam SDS to na primorskem nebo uspelo, smo slovenci preveč trpeli zaradi fašizma

 • juventus1897 09:36 11.september 2012.

  Procesi proti duhovnikom so bili politično motivirani procesi. Pravne norme, ki so veljale v demokratičnih državah, niso igrale nobene vloge. Sodišče ni upoštevalo ne prič v prid obrambe in ne motivov dejanj. Pri tem pa je bilo veliko duhovnikov obsojenih ...prikaži več zaradi nenatančno definirane kolektivne krivde. Obtoženec večinoma ni imel možnosti, da bi se pripravil na obrambo. Včasih je zagovornika spoznal šele pri sodni obravnavi. Publika je bila izbrana, propaganda v medijih in na partijskih sestankih je pripravljala vzdušje za obsodbo, ki je bila politično diktirana. Oblast je kršila temeljne človekove pravice in to v preiskavi, med sodno obravnavo, v zaporu in med služenjem prisilnega dela.

 • xy 09:34 11.september 2012.

  UREDNIŠTVO???? dajte no ukrepat proti smetenju na forumu s strani juventus 1897

 • juventus1897 09:32 11.september 2012.

  Ena najhujših oblik nasilja komunističnega režima v Sloveniji so nasilne razlastitve premoženja. Te je komunistični režim najintenzivneje izvajal v obdobju 1945-1963. V tem obdobju je komunistična oblast izvedla vrsto nasilnih razlastitvenih ukrepov, med katerimi so izstopali zlasti naslednji:sszaplembe (konfiskacije), 1945-,ssagrarna ...prikaži več reforma, 1945-1948 in 1953,ssnacionalizacija zasebnih gospodarskih podjetij, 1946 in 1948,ssnacionalizacija najemnih zgradb in gradbenih zemljišč, 1958-1963.

 • juventus1897 09:29 11.september 2012.

  Povojna komunistična oblast je bila na zunaj sicer videti pravna in celo demokratična, vendar je v bistvu delovala tako, da si je manjšina zagotovila neomejeno oblast nad večino. Partija se je v imenu ljudstva postavila nad ljudstvo in si tako ...prikaži več ustvarila pogoje za oblastništvo in nasilje.Po mnenju partije je bilo takrat v naši domovini ogromno nepoboljšljivih protidržavnih elementov oziroma sovražnikov socialistične ureditve. To je narekovalo, da je takratna oblast ustanovila kazenske zavode in jih začela polniti z zanjo neprimernimi in nevarnimi ljudmi. Skrb za množično zapiranje ljudi je prevzela Ozna (Oddelek za zaščito naroda), aretacije pa so opravljali člani Knoja (Korpus narodne obrambe Jugoslavije), JA in narodna milica.Zapiranje je potekalo po hitrem postopku. Brez sodbe ali drugačne obrazložitve so osumljence preoblekli v zaporniško obleko, ostrigli na golo in jih potisnili v zapore ali delovna taborišča. Najhujši zasliševalci so bili iz vrst Ozne, veči

 • juventus1897 09:28 11.september 2012.

  načilnost prvih volitev v drugi Jugoslaviji so bile volilne goljufije in množično odvzemi volilne pravice. Po drugi svetovni vojni so ženske sicer dobile volilno pravico, vendar so ljudje volili tiste kandidate, ki sta jih preverila partija in tajna politična policija. ...prikaži več Komunisti so volitve potrebovali le kot potrditev svoje dominacije, dejansko pa so ljudje hodili na volitve, ne da bi imeli volilno pravico.

 • juventus1897 09:25 11.september 2012.

  »Roka pravice, roka maščevalka našega ljudstva je že dosegla ogromno večino, a samo manjšemu delu izdajalcev se je posrečilo pobegniti pod okrilje pokroviteljev izven naše dežele. Ta manjšina ne bo nikdar več gledala naših divnih planin, naših cvetočih polj. Če ...prikaži več bi se to vendarle zgodilo, bo to trajalo zelo kratek čas.«Tudi pri tej odločitvi so gotovo sodelovali tudi nekateri vodilni slovenski komunisti.

 • Klada 08:47 11.september 2012.

  Rdeča zvezda je del naše zgodovine, to vemo tisti, ki smo vedno živeli v Sloveniji. Nekateri se spominjajo samo 22 let vse ostalo je amnezija. Žalostno, da je tako kratek zgodovinski spomin. Prosim, da vsi tisti, ki ste proti rdeči ...prikaži veči zvezdi takoj vrnete (izobrazbo-spričevala, premoženje, vozniška dovoljenja,itd.) vse to ste pridobili pod lepo rdečo zvezdo.

 • garincha.bf 12:59 12.september 2012.

  Ne vem koliko si mlad, vsekakor pa polpreteklo zgodovino na Primorskem bolj slabo poznaš. Tudi mi smo bili vedno na naši strani toda niti črni niti rdeči. Primorci smo se začeli boriti proti fašistom veliko pred rdečo kamariljo, ki nas ...prikaži večs je po komunistični revoluciji vedno ignorirala. Pa ne samo to. Načrtno je iz večine Primorcev naredila bebce, kateri so ji ubogljivo sledili in izgubili svojo hrbtenico. Še najbolj pa žalostno je to, da ti bebci apriorij zavračajo vse kar je v zvezi s Cerkvijo, razen blatenja seveda. Če bi zgodovino in dogajanje v našem koncu bolje poznali bi vedeli, da so bili duhovniki na Primorskem najzaslužnejši, da se je pri nas govorilo SLOVENSKO.P.S.Da ne bo pomote, ne hodim v Cerkev !

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.