Slovenija
3796 ogledov

Bodo svetniki preprečili dvig socialne pomoči?

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 11:44 25.april 2018.

    Sprašujem se samo, če je dvig nujen, zakaj se to dela tik pred zdajci. Ne glede na mnenje gospoda Lukiča, to da jemljemo na vrat na nos v enem delu proračuna in dajemo drugam, kaže na anarhijo predlagateljev. Naj resno ...prikaži več razmislijo, kaj želijo doseči, kje so realni viri in kako priti do njih. Polovico teh milijonov za letos se da dobiti, če parlament ugasnemo za en mesec. Zakaj predlagatelji niso šli v to varianto?

    • eosss 12:00 25.april 2018.

      Dvig se dela tik pred zdajci, ker gre za politične igirce in nabiranje političnih točk za volitve. Nujen je hkratni dvig socialne pomoči in minimalne plače, hkrati pa znižanje plač vodstvom raznih javnih agencij, direktoratov in zavodov, denar je treba ...prikaži več vzeti tam, kjer ne bo škode, ne pa iz namenskih sredstev za ceste ali katerih koli namenskih sredstev, ki so namenjena širši skupnosti.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 12:02 25.april 2018.

    niso vsi lenuhi ti bučman lovro, ne dajaj vse v isti koš, ko boš pa ti rabil pa upam da je ne dobiš pa da te vidim preživet z 0 evrov, napihnjenec blesavi

  • alisa22 12:13 25.april 2018.

    Podpiranje lenobe. Socialna + delo na črno pa dobi več denarja kot tisti, ki pošteno dela.

  • miho 13:13 25.april 2018.

    Bolje bi bilo, da bi uvedli denarni dodatek za prejemnike socialne pomoči s kakšnimi posebnimi potrebami, ki imajo zaradi posebnih potreb dodatne stroške - npr. za osebe s celiakijo (brezglutenska hrana je dražja od glutenske, kar pa pri socialni pomoči ...prikaži več ni upoštevano), osebe z raznimi invalidnostmi (ni vse krito iz zdravstvenega zavarovanja, npr. kakšnega boljšega slušnega aparata si naglušna oseba na socialni pomoči ne more privoščiti, brez dobrega slušnega aparata pa službe ne more dobiti...

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 13:13 25.april 2018.

    To je pa zanimljivo ne vem,če se splača hodit v službo za zajamčeno plačo!? Levaki so lenuhi in zato svojim pajdašem LENUHOM dvigujejo podporo za brezdelje!! Seveda pričakujejo,da jih bodo upravičenci podprli na volitvah!! Res je sramota biti slovenski delavec!! ...prikaži več! Brezdelje je bolje plačeno od dela! Kam to pelje??

  • pje 16:20 25.april 2018.

    Če bi fovšija gorela bi cela Slovenija že zdavnaj zgorela. Ko bi bili pri zvišanju minamalca tako glasni tisti, ki ste tako proti socialni. Ko bi penzijonisti se prav zako borili za večjo pokojnino. Ne pljuvate čez socialno, kdo pa ...prikaži več koga sili, da mora delati za munimalca ha? Kaj pa tisti, ki hodijo v službe pa sploh ne vedo zakaj so v službi in kaj bi naj morali vedeti o delu, ki ga opravljajo? Teh je ogromno pa jamrajo. Sram naj bo vsakega, ki bi revežu še to vzel!

  • Avatar DragoKor
    DragoKor 16:10 25.april 2018.

    Lepo vas prosim ne mečite vse v en koš. Poznam človeka na socialni pomoči, je samski, na Zavodu za zaposlovanje, ker je podjetje propadlo. Ima 58 let. Nikakršni drugi prihodki, aktivno išče zaposlitev, ne glede na to kakšno je delo ...prikaži več (od komunale, hišnika, skladiščnika pa tako naprej ... ). Vsi so ga zavrnili (zaradi starosti), živi v podnajemniški sobi, zbolel za diabetesom. Od sociale plača najemnino (233 eur), kaj takemu človeku potem še ostane? Kot sosed mu pomagam, ali bi tudi vi pomagali?

  • miho 13:14 25.april 2018.

    Pa brez nenamenske porabe javnih sredstev.

  • lovro 11:56 25.april 2018.

    upam da preprečijo, da bi še več parazitov in lenuhov vleklo socialno na račun vseh tistih pridnih delavcev, ki dejansko prispevajo v blagajno

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.