Slovenija
2993 ogledov

Bolniško naj bi izkoristili za trgatev

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:09 07.september 2022.

    Glede na to, da je pregled pri splošnem zdravniku skoraj misija nemogoče, res ne vidim razloga zakaj si ne bi še bolniške in podobnih zadevščin sami pisali. Trgatev je lahko tudi terapija ;) in zakaj potem ne bi človek koristil ...prikaži večl bolniške!? Še kaj bolj nelogičnega smo videli in doživeli.

  • Fanja_Tajon 06:19 08.september 2022.

    To kar govoriš so floskule. Čudno, da nisi napisal da nič ne delajo. Ker pri 5 milijardah dobička privat sektor noče dellt, lahko uzakonimo 13 in 14 plačo tako kot v Avstriji. Prav tako naj jim zvišajo prispevke za zdravstvo, ...prikaži več, penzijo itd, delavcem pa znižajo. In seveda naj se ne dotikajo zakona prejšnje vlade po katerem se zvišuje dohodninska olajšava. Če bo kdo propadel pa naj.

  • zdrej 16:30 08.september 2022.

    Ne razumem, kaj se to tako komplicira. Taka "nepotrjena" bolniška naj bo manj plačana (seveda v deležu, da bo direktorja bolj bulejlu), pa marsikdo ne bo niti koristil, če res ne bo bolan. Če pa hoče polno bolniško, pa naj ...prikaži več gre do zdravnika. Saj ma takrat pa čas letat tam okoli. Delodajalci bodo manj jamrali. Recimo tam 10% plače.

  • rd2dmk2 19:08 07.september 2022.

    no ja, če gre delavec na trgatev se pravi en dan dopusta in dva dni musklfibra, ja in kaj ima delodajalec od tega ? mogoče mu bo moral plačat šiht, delal bo pa bolj malo, ves utrujen. ampak... ampak ko ...prikaži več bo pa martinovo bodo pa šefi in direktorji hitro si pisali ( so si pisali ) bolniško. to pa lahko ? torej GZS naj neha srat. najprej naj porihta (zmanjša) bonitete direktorjev, potem pa naj pskrbi za pravice delavcev. pika. basta.

    • Fanja_Tajon 21:06 07.september 2022.

      Boli me za plače direktorjev, samo ostalim naj pošteno plačujejo. Pa prispevke morajo zvišat firmam, zaposlenim pa znižat. Zaposleni plačujemo najvišje prispevke v EU, firme pa med najnižjimi.

    • rd2dmk2 21:42 07.september 2022.

      fanja.... a si ti bila 2 leti mal pod nekm čudnim vplivom.. kaj sedaj je to ? ko pa je pretekle dve leti neki čudni tip zniževal davke na dobičke od kapitala in podobnih zadev je bilo pa to juhuhu ...prikaži več in prav. res je zdaj čas gob, pa ne nabirat une zelene in rdeče s pikicami, te fest useka, veš.

    • Fanja_Tajon 22:12 07.september 2022.

      Ne znaš niti brat? Mešaš davke, prispevke pa še kaj tretjega in četrtega.

    • Boschtjan Zupanchich 23:21 07.september 2022.

      Fanja , če te ne briga za direkotrske-Parazitske plače, potem ti očitno tudi še Ni jasno, da zaposleni žal NE morejo dobiti Normalnih plač ravno zato, ker direktorji vse pokradejo za svoje plače , dobičke in nagrade !!! ! !!!

    • rd2dmk2 07:44 08.september 2022.

      fanja.. firma mora dajat davek na dobiček al kot prispevek ob plači. dat mora zdej al poj. kar pa ostane si pa potala vodsrvo, nadzor in lastniki, če že kaj je al pa ne. se poročilo že tako priredi. če ...prikaži veče bi kdaj povohal(a) bilance bi se zamislila zakaj podjetje nima za regres ( regresa ni treba izplačat, če ni dobička, potem pa kar naenkrat za silevstro rata plus in si lahko prej omenjena falanga deli. žal je prvi to uvedel Jankovič v mercatorju, ko je delavcem denar za malico zamenjal z boni.

    • Fanja_Tajon 17:41 08.september 2022.

      Spet nekaj na pamet. Če firma normalno posluje, mora regres izplačat do 30.6., če ne pa najkasneje do konca leta. Torej v vsakem primeru ga mora izplačat.

    • rd2dmk2 19:44 08.september 2022.

      fanja pri tejle infkaciji kolk ti propade od julija do januarja, in še neki lahko je v denarju, čahko pa v naturi. a vam janez izplačuje svoje knjigeza regres in božičnico.

  • Biba 06:39 30.december 2022.

    Glede na to, da nas je precej brez osebnega zdravnika in kljub temu zbolimo, potrebujemo pa bolniško za delodajalca, ta ideja ni trapasta. Ker sem predkratkim prebolela korono in sem rabila zdravnika, sem situacijo rešila s celodnevnim klicanjem v ZD, ...prikaži več kjer sem imela zdravnika. Potem mi je sestra edine zdravnice, ki sploh dela te dni v ZD, odprla bolniško in me poslala na testiranje. Traja pa približno 5-8 ur, da dobiš zvezo..

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.