Slovenija
365 ogledov

Brezstične kartice v porastu. Tudi zlorabe?

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • AnzeSmolej 07:52 16.maj 2016.

    ker banka nima opcije, da bi mi dali kartico BREZ tega, sem bil primoran menjati banko. Ne hvala tej tehnologiji!

  • Ferluci 08:13 16.maj 2016.

    "Kartice so varne, kljub temu pa banke priporočajo obveščanje uporabnikov preko SMS sproročil...". Seveda obstajajo tudi prenosni čitalniki ne samo tisti na prodajnem pultu. Take zlorabe se dogajajo v tujini, v gneči, zato nekateri uporabniki zavijajo bančne kartice v ...prikaži večv alu folijo. Zanimivo, da se pri nas takšne stvari ne morejo zgoditi! Spet smo ena izmed najbolj varnih držav na svetu...

  • jnovak 08:44 16.maj 2016.

    Saj ne da je terminal prijavljen na neko podjetje, in da je vsaka transakcija sledljiva. Taki ki zavijajo kartice v Alu folijo majo verjetno tudi glavo v folijo zavito...Spet se dela paranoja ljudi, ki tehnologije ne zastopijo.

  • popokatopetl 09:09 16.maj 2016.

    ampak kot splošna "kraja identitete" ki seveda je v porastu.

  • Dixon 08:37 16.maj 2016.

    Koliko ene paranoje okoli tek kartic. Jaz pravim, hvalabogu, da nam jih banke zastonj ponujajo. Še dobro, da gremo v koraku s časom, in nismo ostali tam nekje v srednjem veku, ko so kovance v vrečah nosili s seboj. Zdaj ...prikaži več imaš kartico ali dve in lahko plačuješ kjerkoli po svetu. S tem sistemom pa še hitreje gre.

  • popokatopetl 09:06 16.maj 2016.

    Plačevanje bi precej bolj pospešili, če bi ukinili razne kartice popustov in igrice povezane z njimi.

  • Ferluci 09:09 16.maj 2016.

    No ja, NFC tehnologija sama po sebi ne zagotavlja varne komunikacije, zato se kombinira z večslojnim kriptografskim protokolom (npr. SSL). Takšno zaščito je sicer težko razbiti, se pa da. Alu folija sicer za nekaj % zmanjša moč sprejema, odpravi pa ne.

  • popokatopetl 09:05 16.maj 2016.

    Ne bi imel čisto nič proti, če bi lahko dobil kartico brez. Ampak kakšen blef: "Možnost menjave brezstične kartice za stično imajo tudi v NLB. "V primeru, da stranka ne želi brezstične Maestro kartice, lahko naroči stično kartico. " V ...prikaži več V resnici ti pa najprej rečejo da si itq d*bil, potem pa če sitnariš naprej povejo da stičnega Maestra ni več in da lahko zaenkrat dobiš samo stično Viso, da pa bodo tudi to v roku kakšnega leta ukinili. Izključiš pa lahko sam in to tako, da z olfo prerežeš antenske žice v kartici, ki jih vidiš, če jo presvetliš z močno lučjo ;) Mislim da je neumno dodajat potencialne varnostne luknje. Mogoče jih res ni enostavno kar tako klonirat, ampak kup zasebnih podatkov je gor zapisanih brez šifriranja in jih lahko prebere vsak NFC telefon, še posebej tvoj lastni ko je z denarnico skupaj v torbici. Avtorji zlobne kode jih združijo z ostalim kar so našli na tvojem telefonu in denarčki papa. Slednje se potem statistično ne vodi kot zloraba brezstične kartice amp

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.