Slovenija
9 ogledov

Brglez: Izgubili smo zalet in voljo

Komentarjev 17
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Izudin 20:58 03.januar 2015.

  Rad bi vedel, kdo mi deli minuse, ker sem po ideologiji levičar, torej se zavzemam, da bi vsi delavci, ki garajo, dobili plače, da bi jih ne skrbelo, kako z njimi nahranit otroke in plačat položnice. Pa ja ne, da ...prikaži več so tukaj na Žurnalu komentatorji sami kapitalisti in tajkuni, kim jim socializem ne odgovarja?! Je pa res, da je veliko Janševikov, ki se ne zavedajo, da je Jajo podpornik kapitalizma oz. neoliberalizma, torej za izkoriščanje "malih" ljudi. In prav ti mali ljudje vidijo v njem nekega rešitelja. Berite Dušana Rutarja, da se boste izobrazili, tepčki ... samo moraš biti pa funkcionalno pismen, kar Janševiki niso ... http://za-misli.si/domov/arhiv/43-drutar

 • Izudin 20:24 03.januar 2015.

  Pred 2 WW smo imeli kraljevino SHS, ki je zlorabljal "navadne" dealavne ljudi, zato je spoštovani Tovariš Tito uvedel socializem, ki je laufal, dokler je in dokler je živel Tito, je laufal. Razmerja plač v socializmu manj kot 1;4 in ...prikaži več danes več kot 1:80. Žal se ni obneslo, ker je kapitalizem globaliziran, bi bilo pa za vse več kot dovolj, če bi se sredstva pravičnejše delila. Kakorkoli, razumem komunistično revolucijo, ki je pri nas niso (vsi) zlorabljali, kot v drugih "komunističnih" državah, ki to dejansko niso bile, ampak je šlo za navadne diktature.

 • Izudin 13:46 03.januar 2015.

  Ne vem, kakšne zgodovinske dosežke ima Brglez v mislih ... Mogoče to, da se je izvedel največji rop nad Slovenci v zgodovini?! In ne sanjaj Brglez o solidarnosti v tem pokvarjenem neoliberalizmu, solidarnost in tovarištvo sta bili vrednoti socializma, ki ...prikaži več pa ga ni več. Samo še pride, postopoma z evolucijo, če bo šlo tako naprej, pa bo spet potrebna delavska revolucija, ki pa bo žal krvava. Govori so o neki krizi, ki je ni, samo bogati si jemljejo še več, ker so nenasitni denarja, zato je z vsakim dnem tudi več revnejših. Lepo pa je, da se proslavljajo takšne zmage nad nacizmom, za razliko od nekaterih skrajno desničarskih politikov, ki prirejajo proslave domačim izdajalcem v spomin.

 • Izudin 14:48 03.januar 2015.

  Demos je postavil temelje za tranzicijo, predvsem z zakonom o privatizaciji in denacionalizaciji. Kradli so pa potem politiki vseh barv, obdobje največjega plenjenja pa je bilo med 04 in 08. Že Kramberger je vedel, kam bo šla tranzicija, čeprav so ...prikaži več se mu nekateri posmehovali. Dejal je tudi, da so najslabši tisti, ki so se iz bivših partijcev prelevili v skrajne desničarje.

 • jakec1575 16:52 03.januar 2015.

  Poklon borcem, ki so imeli prioritete in so bili pripravljeni za njih umreti. Vladi pa. dajte nam orodje, prinesite domov denar in delali bomo čudeže za vas.

 • jakec1575 16:51 03.januar 2015.

  Gospod Brglez pozablja, da če nimaš s čim delati, ti vsa solidarnost ne pomaga. 70 let nazaj je nekdo zrihtal denar in resurse in ljudem ni bilo težko skupaj stopit in naredit nekaj novega. Tudi brezplačno. Nekdo je odprl trge ...prikaži več z neuvrščenimi recimo. Brez zaleta? Mogoče del javnega sektorja, ki dobi vsak mesec plačo, a naredijo kaj ali ne. Pa pustimo to. V gospodarstvu bolj motiviranih ne moreš imeti. A boš zaposlen se naslednji mesec ali ne. Imamo ljudi z zaletom, ki morajo iti na kickstarter, ker država ne prepozna dobrih idej. Imamo dobro stojeca podjetja, ki se jih *ebe na vsakem koraku. Pa ne splacevanjem davkov. Amapk z birokracijo, ki je sama sebi namen.

 • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 14:35 03.januar 2015.

  V tranziciji je lahko samo tovaršija postala gospoda, enako kot so lahko le posvečeni lastniške certifikate vlagali v dobra podjetja, za vse ostale so poskrbeli, da so preko tisočerih pretvorb PID ov prostali lastniki ničvrednih delnic. Izjava da smo izgubili ...prikaži več zalet in voljo je točna. Ko je tovaršija oropala državo in preselila premoženje v davčne oaze je ostalo med državljani bore malo volje. Trenutno pa tovaršija skrbi da se to stanje ohranja in da ne izbruhnejo nemiri v katerih bi se pokazalo pravo stanje od tega kje smo, do tega kdo in predvsem kaj nam vlada. Izjava je pa bolj kot resna ugotovitev, nek del folklore ali demagogije za prepričane lastne vernike.

 • encijan 10:57 05.januar 2015.

  Bravo dohtar!

 • Johan Spohan 08:22 04.januar 2015.

  Partijec Milanček a ste na partijskem sestanku končno vzeli v roke pravopis in ste se naučili vašo partijsko barvo pisati pravilno. En "rudeč" pozdrav ta lepim Janševim komunistom.

 • Izudin 22:00 03.januar 2015.

  Spet en polpismen Janševik. Ne sramoti svojega idola s takšnimi ... Mogoče pa to za nalašč počmeš , si kar faca ;-)

 • mirko 20:00 03.januar 2015.

  Bivša komunistična elita in njihovi nasledniki ter udbomafija je ugrabila praznik Pohorskega bataljona, ki z komunizmom in rdečo zvezdo nikoli ni imel nič skupnega.

 • anze40 17:57 03.januar 2015.

  Pustovanje se je žačelo

 • anze40 17:56 03.januar 2015.

  Nič pa o tem, kdo je bataljon izdal.....

 • Papaja Popi 16:47 03.januar 2015.

  Večna slava jim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Samo zaradi takih borcev smo lahko vsi ponosni Slovenci.Nikakor pa ne zaradi Barbik, Kalimerota in podobnih.

 • Tupamaros 16:11 03.januar 2015.

  Brglez "Izgubili smo zalet in voljo" Ne ni res. Zgodil se je veliki rop in bili smo oropani volje in zaleta. Zato so različno sučni roparji rabili kar 24 let.

 • Izudin 15:05 03.januar 2015.

  A to je vse kar zmoreš ... protiargumenta očitno tako nisi sposoben sestavit. Tipski polpismeni Janševik.

 • encijan 14:54 03.januar 2015.

  To lahko izjavi samo en butl!

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.