Slovenija
352 ogledov

"Če je res, najbrž ne bom več darovala krvi"

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • medan 12:32 03.april 2012.

    . . . sam sem se odločil za "no go" že za časa Jugoslavije, ko se je razvedelo, da jo prodajajo Iraku, ko je ta krvavel v vojni z Iranom !!

  • McBobo 12:33 03.april 2012.

    Kot da ni bilo že prej logično, da se ustvarja profit. Na eni strani zastonj dajanje krvi, na drugi mastno zaračunavanje le te v primeru prodaje in uporabe v bolnici za paciente. Ko bodo kri plačali tudi pri odvzemu, jo ...prikaži več bom tudi jaz dal. Nekateri bi malo socializma kjer jim paše in malo kapitalizma, kjer jim paše. Ampak to ne gre. Ali se gremo vsi kapitalizem ali pa vsi socializem.

  • bunny 13:31 03.april 2012.

    bil sem že nekajkrat na krvodajalskih akcijah. sedaj me ne bo več, vsaj dokler ne začnejo tudi pri nas plačevati krvodajalcem........kmalu bo poletje pa več nesreč na cestah...me zanima, kako bodo na ZTM ljudi prepričali, da res rabijo kri....

  • nergač 14:13 03.april 2012.

    tile nam pa dobesedno "pijejo kri..."

  • mucek4 14:41 03.april 2012.

    Vedi samo to, da se v tujini plača kri. V Sloveniji pa dobiš 1 dan plačanega dopusta. Izbiraš eno ali drugo!

  • Jerry Pikes 14:46 03.april 2012.

    od kdaj pa dobiš dan fraj ? še parking ti komaj dajo?če je res, pa bomo pač šli v avstrijo...

  • Domen Butina 15:11 03.april 2012.

    A lahko še poveš kje pa to plačajo, da gremo tja.

  • golob.bob 15:29 03.april 2012.

    finančne prostitutke k sam jamrate.. a ni noben od vas pomislu, da v končni fazi, ali se prodaja ali ne.. je koncni "kupec" nekdo ki se mu lahko s tem reši zivljenje.. od kdaj ima zivljenje ceno?!? vse skoz dnar.. ...prikaži več sej ne morm verjet, dejansko postajate trenerkarji tako po dusi kot razmisljanju

  • dajno 16:54 03.april 2012.

    Tebi sive celice delajo?SI sploh prebral?Nekdo, da kri, drugi pa na ta način služijo miljone?

  • Mrzim Timeline 19:54 03.april 2012.

    Sedaj pa se rks boji konkurence,katera bi dala kakšne fičnike krvodajalcu 2 prosta dneva so že vzeli ,imaš prost dan tisti ,kateri je odvzem krvi odkje potem ZZCM ,da plača človeku tisti dan ???

  • pravaresnica123 14:40 03.april 2012.

    Ta darovalka, ki se sprašuje, če kdo služi s krvjo je, ali padla z Marsa, ali pa popolnoma zaplankana kot Fritzlovi otroci. Pa saj je že otroku jasno, da že leta in leta darovano kri prodajajo najboljšemu ponudniku in si ...prikaži več bašejo žepe. Stattistično bi bilo za domače potrebe čisto dosti darovane krvi, ne pa da jo redno fehtajo po medijih!!!

  • yorky 15:29 03.april 2012.

    Tudi jaz ne bom več daroval kri, ker mi za tisti dan pri delojacu Sintal ne priznajo prostega prostega dne, čeprav podjetje dobi za ta dan plačan moj dan in tako podjetje SINTAL služi na moj račun, tako, da sem ...prikaži več pripravljen dati kri samo še na kraju, ko bi jo nujno kdo potreboval, zavedam se, da je boleče in težko, toda raje tako, kot pa, da drugi služijo na moj račun. Doživel sem pa tudi pri delodajalcu tudi to, ko sem vprašal za prosti dan, zakaj jo sploh dajem!!!????? Upam, da ta nadrejeni nikoli nebo potreboval krvi darovalca. Do sedaj sem jo redno daroval več kot 23x in sedaj sem se odločil, da je ne bom več, čeprav se počutim zdravega in se mi ne gre za denar, temveč humanost do drugih, ki bi jim rad pomagal, toda te drugi prisilijo do tega, da je ne darujem več in se zavedam, da imam tako službo, ko sem celi dan v vozilu, da se nikoli ne ve kdaj jo bom lahko potreboval tudi sam, in vedno vsaj upam, da nikoli!

  • gaja2011 16:47 03.april 2012.

    Kosovo trguje z organi , Slovenija z krvjo. Le kam nas pelje ta politika.

  • Mrzim Timeline 19:52 03.april 2012.

    Iz česa pa so preparati barabe a ??? Verjetno ne iz ptičjega mleka .Že za časa direktorja UKC Dr Rodeta je le ta na tv lepo pojasnil koliko denarja UKC plača rdečemu križu za kri .Druga stvar je imela ...prikaži več ena starejša nemka prometno in ker je potrebovala kri je bila cena in količina napisana na njenem računu.

  • svizec 16:37 03.april 2012.

    Kot je že nekdo izmed vas zapisal: že zdavnaj bi vam moralo biti jasno da je kri dober biznis za oddelke za transfuzijologijo, mi jo dajemo zastonj oni si pa denar z trgovino z krvjo v žepe bašejo. Zakaj v ...prikaži več tujini plačajo če daješ kri in plazmo.Zato da se ti z tem zahvalijo, denar res ni velik, je pa znak, da jim nekaj pomeni če daš kri, verjetno tudi tam trgujejo in mi je prav malo mar.Pri nas jo dajemo zastonj, preko medijev ustvarjajo paniko in prosijo za darovanje krvi, v to verigo so zvabili tudi organizacije, ki svoje člane vabijo na brezplačno darovanje krvi (študentska organizacija), ki na koncu konča kot finančni priboljšek v privatnih žepih.Ko bo preiskava ugotovila nepravilnosti, naj te upletene nemudoma zmeče na cesto, na borzi imamo ogromno ljudi, ki bi radi POŠTENO delali za zaslužek.

  • sonckasta 12:51 03.april 2012.

    Se strinjam. Mene tudi nikoli niso prepričali s tem, da bi zastonj dajala kri. Povsod v tujini plačajo. Logično, da potem eni na račun krvodajalskih akcij služijo, ko pa povsod drugje dobro plačajo za kri....

  • Domen Butina 15:11 03.april 2012.

    A lahko še poveš kje pa to plačajo, da gremo tja.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.