Svet
29 ogledov

Čelada prej ovira kot prednost?

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mitjap 11:58 29.julij 2011.

    gre se za to da je čelada štorasta in je nihče noče nositi...seveda pride prav ko padeš vendar kako hudo pa lahko padeš pri 15 km/h kolikor se ljudje pelejo po mestu...medtem ko za otroke je čelada obvezna saj imajo ...prikaži več otroci manj izkušenj z kolesi ter prometom nasplošno.

  • abvgd 12:42 29.julij 2011.

    Pa še ena stvar - zakaj uporabo čelade vedno primerjate s padci? Na kolesu se ti lahko zgodi tudi kaj drugega, kot pa padec. Med obvezno opremo bi morala biti tudi neke vrste kolesarska očala. Kdor je veliko na kolesu ...prikaži več jih tako ali tako ima, saj se zaveda, da lahko dobiš v oko marsikaj. In posledica so lahko hude.

  • Sandi Debeljak 12:42 29.julij 2011.

    koker jaz vem lahko tudi pri nas dobiš zdaj denarno kazen,če nimaš čelade gor to se je zgodilo mojemu bratu,ki je star 22 let in so ga policisti vstavili ko je vozil brez čelade in je dobil kazen

  • abvgd 12:39 29.julij 2011.

    Se ne morem strinjat s tem, mitjap. Čelada ti bo ravno pri manjših hitrostih pomagala bolj, kot pri velikih. Pri velikih so sile že tako visoke, da verjetno bistvene razlike v poškodbah res ni. Izgovori proti nošenju čelade so po ...prikaži več navadi brez neke pametne osnove. Približno tako, kot tisti vozniki, ki uporabljajo varnostni pas ZARADI policajev...

  • BUČKO 15:23 29.julij 2011.

    Veliko kolesarim in uporabljam čelado. Roko na srce ne povsod in v vsaki priložnosti. Ampak, kolesarske čelade so čisto narobe zasnovane. Kolesarska čelada pri padcu varuje teme, pod nobenim pogojem pa ne varuje lobanjskega dna ali senc. Nekje je bil ...prikaži več komentar, zakaj čelado povezujemo s padci???. Ja s čim pa naj jo??? A imamo čelade zato da se na kolesarjenju pogovarjamo o ceni in o tem kako v njej izgledamo??? Ja vrajt.

  • Stolp 11:22 29.julij 2011.

    Čelada seveda proti vsemu ne more varovati, veliko pa lahko. Kakšen je to trapast izgovor, da bodo manj kolesarili. Zakaj? A da nima denarja za čelado? A za kolo je pa mel?Kolesarjenje je varno ob ustrezni opremi, dragi ...prikaži več anketiranec. Saj za otroke je povsod(tudi pri nas obvezna). Torej je za otroke kolesarjenje nevarno? To so sami izgovori.Jaz osebno se bolje počutim s čelado kot brez.Podobne dileme so bile z uzakonitvijo varnostnih pasov pa je danes to nekaj čisto normalnega.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:55 15.avgust 2011.

    Vsi skup ga nehajte srat s tlimi dezertacijami o čeladah,samo en lep dan zdejle med dopusti se zapeljite od Bleda do Bohinja in po okoliških vaseh pa vam bo jasno,da je kolo nevaren rekvizit,kolesarjenje pa nevaren šport ali rekreacija.Sploh se ...prikaži več mi pa zdijo uni starši prifuknjeni,ki vlačijo s seboj otroke 5-6 let stare po tako prometnih cestah,kot je ta prej omenjena,da pa je mera polna sami kolesarijo spredaj za njimi pa otročički po sistemu kakor veš in znaš!Sam si ne bi upal na tako cesto kolesart,kaj šele svojega otroka s seboj gont,zato,da bomo zgledali moderna in facebookovsko sweetkana!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.