Pod streho
3911 ogledov

Toliko let več za lastno stanovanje delamo Slovenci

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MihaPu 08:24 29.julij 2020.

    To je pa nateg in izmišljotina, da v Ljubljani stane stanovanje manj kot pa na Dunaju. Na Dunaju je novogradnja cenejša kot pa novogradnja pri nas in pa starejša stanovanja sredi Dunaja so cenejša kot pa starejša stanovanja in skroupacala ...prikaži več brez parkirnih mest pri nas v Ljubljani. Na tej tabeli bi krepko zamenjal točke med Dunajem in Ljubljano pa bi bila pravilna statistika ne pa da napihujete balonček. Poleg tega mi nimamo tak standard kot pa Avstrijci in še težje pridemo do stanovanj.

    • Laznivi 14:40 29.julij 2020.

      In zakaj tako ? Na dunaju ima zidar 1.800 place v balkansloveniji pa 650€ ? Zato ker se v avstiji dela efektivno po 9 ur dnevno v balkansloveniji pa po 5 ur dnevno. Na zalost sloveci ne vedo kaj pomeni ...prikaži več delati ,dobro pa vedo kako molzti in pridobivat socialne dodatke. Razbojniski socializem je pustil hude posledice in veliko ljudi se tava v megli in se ne zaveda da se zivi od dela in ne od socializma.

  • Mesija 09:05 29.julij 2020.

    Za mestno kletko ne dam niti eura. Življenje je v naravi in deželi.

    • Avatar ovca
      ovca 10:22 29.julij 2020.

      Se absolutno strinjam, mesija. Žal pa nimamo vsi te možnosti....

  • Avatar ovca
    ovca 10:21 29.julij 2020.

    Primerjate z bruto plačami? Edina primerljiva bi bila neto plača z odštetimi potrebnimi stroški za preživetje. Matematika še vedno ni jasna? Razlika med bruto in neto plačami so DAJATVE. Jih vi dobite s plačo?

    • Preprostež 12:57 29.julij 2020.

      A drugje pa nimajo dajatev?

    • Avatar ovca
      ovca 13:03 29.julij 2020.

      Preprostez,npr. V Nemciji placas cesarju,kar je cesarjevega,ostalo:npr.zdravstvo pa ce zelis in kolikor zelis. Drugace pa,folk ima za enako delo v Nemciji 3000+ eur,pri nas 800 eur. Tudi ko tam odstejejo vse,s preostankom bistveno lazje zivijo kot nasi na minimalcih. Malo ...prikaži več se izobfazi preko meje vasi,kajne?

    • Preprostež 13:05 29.julij 2020.

      Upoštevaj lasten nasvet in se poduči, koliko so stroški življenja onkraj meja... https://www.expatistan.com/cost-of-living/index/europe

  • Skipi 12:03 29.julij 2020.

    Napaka je že v osnovi ker se primerja bruto plačo. Z brupo plačo jaz ne moem stanovanja plačat. Poleg tega pa ima nekdo v drugi državi ki ima nižjo obdavčitev precej višji neto kot pa jaz za bruto plačo.

    • MihaPu 12:41 29.julij 2020.

      Akademsko izobraženi kadri in ostali, ki so naredili visoke šole, so nekoč imeli velike vile in skoraj da ne gradove, vse to po zaslugi svojega lastnega znanja in vpliva ter spoštovanja. Sedaj si izobraženi kadri ne morejo privoščiti niti svojega ...prikaži več stanovanja kaj šele hiše in nikakor ne visokega kredita/samo 1 os. Ali je to napredek, ko le peščica uspe, ostali pa životarijo in živijo iz dneva v dan v najemu ali pa v kvadraturi, kjer se ne morejo niti popraskati po hrbtu ne da bi butnili v zid.

    • Laznivi 14:31 29.julij 2020.

      Govoris o casu rdece bolseviscine ko je veljala le navidezna brezvezna izobrazba in sorodnik da je zrihtal dobro placano brezdelno sluzbo. Cas je da smo prisli v obdobje kjer velja kaj znas ne pa katero fdv si si prespal.

    • MihaPu 14:58 29.julij 2020.

      Ne, govorim o času ko mafijozoti in turbofolk pevke in podobne starlete ter blogerke niso bile opevane tako kot danes.

  • stromar 11:26 29.julij 2020.

    Drugje nimajo Jazbinška, da bi takorekoč podaril stanovanja in je delež lastniških stanovanj nasploh veliko manjši. Tudi brez tega slovenc mora imeti lastniško stanovanje ali hišo, kar je glede na naše prihodke ali noro ali zelo hrabro. Še huje je ...prikaži več pri avtomobilih, za katera gre ogromno denarja in so res čista izguba

    • MihaPu 11:48 29.julij 2020.

      Seveda da moraš imeti lastniško, kaj boš bil večni vagabundo in živel iz dneva v dan in samo čakal kdaj te bo nekdo spet vrgel ven in boš moral spet iskati najem. Vsak človek bi moral imeti pravico do svojega ...prikaži več lastnega prostora in da ti nad glavo ne diha noben za vrat. Večina Slovencev ima pa tudi več nepremičnin, ki jih oddajajo, nobeno pa ne ponudijo kakšni družini v odkup po določenem času.

  • Laznivi 14:28 29.julij 2020.

    Primerjajte dodano vrednost enega balkanskega slovenca in enega zahodnega nemca...slovenci efektivno delajo mogoce 4 do 5 ur dnevno ,nemec 9 ... Komu pripada stanovanje ? Slovenci imajo velik problem ki ga je pustil socialistocno bolseviski sistem da ne vedo kaj ...prikaži več pomeni delati. Hoditi v sluzbo je socializem ,hoditi delati je zahodni kapitalizem. Uprasajte mesecnika ali pa njegovo lepotico pa vam bodo objasnili kako morajo stanovanja padati iz neba.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.