Avto
2957 ogledov

Darsov odziv: vse je anonimno!

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 11:51 26.november 2021.

    Vsaka uvedbataksne tehnologije po difoltu terja preverjanje informacijskega pooblaščenca. Po zakonu.

    • jakec1575 11:52 26.november 2021.

      IP ugotovi ali je potrebna dodatna zascita ali pa ne. Dars ne more in ne sme na javni infrakstrukturi po svoje.

  • PasjaProcesija 09:56 26.november 2021.

    Sistem zazna signal telefona X, ki se nahaja v avtomobilu Y, registriranem na osebo Z. Eden izmed njih naj bo osumljen kaznivega dejanja oz. pripomoček pri izvedbi le-tega in boste hitro videli kako anonimen je sistem;) Če ne verjamete, vprašajte ...prikaži več Ivana Perića. Kar se pa kodiranj tiče, zlomljivo je vse, tudi zk-SNARK. Ne sicer nujno v vseh primerih in načeloma tudi dokaj težko.

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 10:08 26.november 2021.

    BT sploh ni nujno da je voznikov ampak od sopotnika. Tega DARS ne ve, torej z lahkoto propade na sodišču. Kot eno. Kot drugo pa DARS ni povprašal najprej za dovoljenje da sledi tvojemu BTju, ampak si samovoljno prisvaja pravico ...prikaži več do tega. Uporabnik Goodlovih aplikacij, tudi Mapsa, se mora najprej strinjati s sledenjem lokaciji, potem šele lahko uporabljajo uporabnikove podatke. DARS pa se je kar samostavil nad to, ker je podprt od višjih (božjih?) sil.

    • PasjaProcesija 10:20 26.november 2021.

      Lastništvo telefona v tem konkretnem primeru ni pomembno. Telefon se je peljal v nekem avtomobilu in v primeru prekrška bo lastnik avtomobila prejel položnico domov. Telefon in avtomobil sta se namreč peljala z enako hitrostjo. Telefonov je ravno tako lahko ...prikaži več tudi več na istem mestu in bo položnico še vedno prejel samo lastnik avtomobila.

    • h4ck3r 10:22 26.november 2021.

      Torej po tvojem moram jaz, ko se ti pelješ ali greš mimo moje hiše in moje naprave zaznajo tvoje signale, od tebe pridobiti tvoje dovoljenje, da jih lahko preverim ali shranim? Z veseljem beležim vse kar gre mimo in preverim ...prikaži več še preko kamer, torej so lepo dodeljeni vsem oseban, neanonimno. ;-) Mi kdo kaj more, ne, ker jih imam za osebno rabo. Torej ne bluzi kako in kaj, saj so poskrbeli, za popolno anonimnost, kar je po mojem mnenju pri nas tako pretirana. Ja naši zakoni so še bolj omejujoči.

  • sam1 11:05 26.november 2021.

    Dars je tako ali tako baza odsluženih politikov,ki lahko počnejo kar jih je volja,od astronomskih kazni uporabnikom njihovih elektronskih škatlic,ki delujejo med vsemi v EU najslabše,ampak njih to ne zanima,kazni pa so daleč najvišje v EU za banalne prekrške,sedaj pa ...prikaži več še nezakonito vohunijo za mobiteli uporabnikov AC,ampak ni problema, oni so spet nad zakonom....

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.