Slovenija
346 ogledov

Delilniki niso prava rešitev

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • patron 21:17 16.marec 2014.

    ta sistem je nepravičen, tisti v vmesnih stanovanjih se na pol zastonj grejejo....od sosedov, najbolj nadrlajo zgornje in kletne etaže, in vogalna stanovanja, za kakšne korekcijske faktorje ali izolacijo podstrešja pa se itak ne moremo dogovorit , ker prav tisti ...prikaži več najbolj nasprotujejo.....bob v steno......to je živ nateg, razlike so tudi do 200 %.....

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 11:26 16.marec 2014.

    To kar delajo je golfija ali po domače kraja.Ljudje šparajo in zmrzujejo,da biprišparali kak euro.Tem lopovom je prodaja toplote padla za 30%,ker pa rabijodobro poslovanje zaradi bančnih kreditov,so se odločili KRASTI IN GOLFATI.Ker imajo monopol smo obsojeni,da nas kradejo.

  • ac-dc 12:31 16.marec 2014.

    Z delilniki je nekdo lepo zaslužil...bili so obvezni, zdaj jih kao ukinjajo. Kdo bo odgovarjal?Jutri se bodo izmislili nekaj novega, spet bo obvezno, z grožnjo globe v primeru nespoštovanja ...npr.energetske kartice (spet bo nekdo tlačil denar v žep)...korupcija, lobiranja..<br ...prikaži več />Tako in drugače nas nategujejo že desetletja in tako bo tudi ostalo.

  • Stolp 12:56 16.marec 2014.

    A veste da lahko upravnika če vas goljufa tudi prijavite ali kar bo morda še učinkoviteje, zamenjate. Mi smo enega pred desetimi leti in sedanji to ve in verjetno nas tudi zato niti ne poskuša kaj.

  • renemario 16:39 16.marec 2014.

    Oderuštvo, če uporabim blago besedo. Lopovščina, če se žeilim pribižati resnici.

  • KOJAK 16:39 16.marec 2014.

    Če imaš v bloku skupne vertikale to ne pride v poštev.

  • KOJAK 16:40 16.marec 2014.

    Če imajo sosedje izklopljene radiatorje oz. nižjo temperaturo od tebe, TI PORABIŠ VEČ.

  • zic 17:21 16.marec 2014.

    pri mojih sosedih se grejejo izključno z električnimi radioatorji in lahko povem iz prve roke, da je to šele metanje denarja skozi okno. Račun za elektriiko 12 mesecev x 250 evrov....pol si pa zračunaj kaj se splača?

  • Marko Slovenia 20:42 16.marec 2014.

    cel blok bi se moral zmenit za nek minimum stalnega ogrevanja (recimo 18 stopinj od 6h-24h, pa 15 od 24h-6h) če pa kdo hoče več, pa naj dogreva z elektriko. Izračuni izgub čez stene k sosedu pa podobne komplicirane formule so natega

  • zic 10:52 16.marec 2014.

    nov pravilnik!? šele pripravljajo!? to bo pa še nekaj zim, da se bo to kaj obrnilo. Nastradamo tako ali tako mi, ker mečemo denar skoziokno. Boli njih, zdaj bodo mečkali s tem pravilnikom v nedogled! Tipično kot za vsako stvar, ...prikaži več ki se jo država loti...

  • bfilipe 21:29 16.marec 2014.

    ..te spremembe bodo podalpski plebejci spet fino plačali prek davkov tako kot, razne vinjete, cestninske sisteme, energetske kartice, e-zemljiško knjigo..hehe dejte no sej itak hlapčki ne bodo razumeli, kajne..

  • Martin Jakopec 07:54 12.november 2015.

    Na sploh hudo mimo. Brat živi v enakem bloku kot jaz, le da je njegov 7 nadstropen,moj pa 3. Zgrajena istega leta. Letos januarja sva se zmenila,da za ves mesec odpreva radiatorje do konca in potem primerjava račune. Njegovo stanovanje ...prikaži veče meri 68 kvm, moje pa 32. In račun? On 51 evrov, jaz pa 53. Jaz pač nisem dovolj pameten, da bi to razumel.

  • allstarr111 11:25 16.marec 2014.

    Tukaj v bistvu Država niti nima kaj dosti, ker je vse to že v rokah družb za upravljanje stavb, oni skrbijo za te zadeve, karje v bistvu napaka, včasih je to rihtal hišni svet, sedaj HS nima nobene moči več, ...prikaži več te (ne rečem da so vse takšne) so v bistvu samo še en člen ki je nastavil LONČEK da lepo kaplja vanj, seveda oni obvladujejo vse kar se tiče vzdrževanja, urejanja okolice ipd. ampak to ni zastonj, in treba je vedet da vsak člen v verigi pobere svoj procent, ki ga na koncu plača lastnik stanovanja. Še malo pa bodo zatežili da bi prevzeli zadeve tudi v individualnih hišah, kjer je še nešteto možnosti za pristavit lonček pri vzdrževanju. Pač to je cena da je zmanjkalo državne lastnine, ko pa zmanjka te je na vrsti privatna, nepremičninski davek je ena takšna zadeva, energetske izkaznice pa je čisto zlobiran predpis ki služi samo enemu namenu, služenju posameznikov in podjetij ki so zadevo spravili čez parlament.

  • Stolp 11:34 16.marec 2014.

    Jaz sem začel prejšnjo sezono šparati in sem iz stroška 60 in še nekaj na mesec prišel na 48 tako da sploh ni izgovorov. Če nekateri plačujejo več je to napaka upravniak ali podjetja ki odčitava. Ali pa seveda goljufija. ...prikaži več To bi bilo treba pač nadzirati in taka podjetja oglobiti.Edino kar je pa res je pa ogrevanje iz sosednjega stanovanja. Tu pomaga morda izolacija če si ti dajalnik toplote, lahko pa boš seveda dobil novega soseda ki bo kuril na ful in ti bo žal.

  • Avatar atojeto
    atojeto 19:03 16.marec 2014.

    Mislim, da je fiksni del (do 30%) premajhen. Večina se je odločila za še nižji fiksni del, kar v praksi pomeni, da tisti, ki ne ogrevajo stanovanj, plačujejo še manj in kljub temu imajo v stanovanju 16 - 18 stopinj ...prikaži več (kar v hiši ne bi imeli nikoli). Sistem bi deloval, če bi vsi greli približno enako in bi plačali samo razliko, da nekdo greje na 20 drugi pa recimo 23 stopinj. Tako pa nekateri plačujemo, da imajo drugi 18 stopinj v stanovanju. Problem pa doseže svoj vrh, če je takšnih polovica, kot je v našem bloku. Enostavno ni logike, da nekdo plača 30 - 40E, jaz pa 200E in lahko vam zagotovim, da varčujemo, da živimo v hladnem stanovanju (pozimi imamo v dnevni sobi 20 stopinj) Imamo pa nova okna in vrata, izolacija, ki je ni, je za vse enaka (v načrtu letos).

  • branko_kacjan 10:44 17.marec 2014.

    RAZMERJE FIKSNI STROŠKI IZGUB OGREVANJA!ssponedeljek, 17. marec 2014Delilniki so prava rešitev: plačam kolikor porabim! To uporabljajo vse severne države.Lastniki v bloku plačamo Energetiki mesečno prispevke in dobavo toplotne energije od Toplarne do Bloka, plus porabo v Bloku.Osnovna ...prikaži več prva napaka je v »Slovenskem Pravilniku« o delitvi stroškov za porabo toplote, ki ni zahtevan za pravilno meritev, ampak na oko je od 20-40%/m2 za izgubo toplote po dovodnih ceveh in s porabo toplote radiatorjev po delilnikih 80-60%.Če imamo vse radiatorje zaprte, plačamo 20-40% deleža na m2 neogrevane površine!!Lastniki se sami odločamo za plačilo izgub toplote od 20%-40% na m2 ogrevane površine? To je veliko ogromno preveč! V našem bloku je fiksno pribl. 2% izgub po dovodnih ceveh.V nobeni zgradbi Površine Dovodnih cevi krožne Toplotne Energije ne presegajo 20%, ali celo 40% površine vseh radiatorjev!Površina vseh dovodnih cevi Toplotne Energije, kjer se p

  • branko_kacjan 10:49 17.marec 2014.

    Površina vseh dovodnih cevi Toplotne Energije, kjer se poraba toplote ne meri, nikoli in nikjer ne presega 20% površine vseh radiatorjev, kjer se poraba meri z delilniki!Razmerje v Bloku med izgubo toplote po Dovodnih ceveh in porabo po Radiatorjih ...prikaži več je:A Površina vseh Dovodnih cevi: od Toplotne postaje v bloku, do zadnjega nadstropja + B Površina vseh Radiatorjev, je C =100% površine kroženja ogrevalne vode: To je približno v našem Bloku: Površina vseh Dovodnih cevi kjer se poraba toplote ne meri 2% in Površina vseh Radiatorjev 98% kjer se poraba meri z deliliniki.To je edino kar je potrebno še zmeriti in ostane fiksno točno razmerje! Ne pa 20-40%!Zakon bo treba popraviti, da se v vsakem bloku zmeri obe površini A+B krožnega ogrevanja, za pravilno razmerje toplotne Energije A=fiksno plačilo/m2, B=po delilnikih:A =% površine v dovodnih ceveh =/m2 in B =% površine po radiatorjih =/po delilnikih.Sedaj pa po »Pravilniku« plačujemo neutemeljeno

  • Stolp 11:26 16.marec 2014.

    Kaj drugi plačujejo več? Plačuješ toliko kot porabiš. Če nekdo zapre radiatorje se bo porabilo manj toplote, pomeni da se bo manj kurilo in porabilo manj goriva. Noben ne bo plačal več. Izjema je seveda izguba toplote po skupnih ceveh, ...prikaži več ampak to pa rešuejo v vsakem bloku stanovalci posebej z določenim fiksnim stroškom. Mi smo se dogovorili za 30% fiksnih stroškov (že to je malo preveč, kake 15-20 % bi bilo dosti) in 70% po dejanski porabi.In če imaš seveda vso noč na ful radiatorje po celem stanovanju ne samo v spalnici(vkolikor ti jih ne izklapla avtomatika) ali ko si v službi potem pač plačuj več!In kakšen nov pravilnik se sedaj pripravlja? Tak ki bo kaznoval nas ki varčujemo?

  • Stolp 11:35 16.marec 2014.

    Tukaj niso delilniki nič krivi. Treba bi bilo nadzirti goljufe in jih globiti.

  • Stolp 11:38 16.marec 2014.

    Za tiste ki imate občutek da vas goljufajo pa morda je rešitev instalacija električnih radiatorjev(okoli 50-150 EUR za povprečno veliko sobo in odvisno od znamke radiatorja). Tako boste plačevali samo fiksni strošek ostalo pa dejansko po porabi elektrike. Če imate ...prikaži več občutek da vas pošteno goljufajo se vam bo kljub fiksnim stroškom ki jih boste plačevali še vedno splačalo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.