Slovenija
762 ogledov

Delitev stroškov za ogrevanje: to so novosti v tej kurilni sezoni

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Bizgec 22:58 02.oktober 2016.

    Ker je to slovensko. Vsakogar, ki izstopa iz povprečja (pozitivno ali negativno) je treba zbit nazaj v povprečje.

  • Notsocommon 05:13 03.oktober 2016.

    Zime so mile, žepi naših vrlih uradnikov na toplarnah pa prazni...

  • hubertfast 09:57 03.oktober 2016.

    Sicer nimam takega problema. Vendar bi priporočal tistim, ki imajo delilnike naj vsi dajo folijo gor. Pač komplet cele stolpnice.

  • Tomo333 18:23 02.oktober 2016.

    Pozna jih cel svet in še daleč nismo Slovenci prvi, ki jih moramo imet (tudi meni niso všeč). Nas je pač vedno več na istem prostoru, in da se ne bi med seboj kregali, se pišejo vedno bolj kompleksna pravila, ...prikaži več, na cesti strožji CPP, v blokih predpisi o delitvi stroškov.

  • kapibara 18:27 02.oktober 2016.

    Čez zimo grem v tople kraje in pozaprem vse venmtile v stanovanje. pridem čez 6 mesecev nazaj in me pričakajo položnice za ogrevanje.. :-(

  • Tomo333 18:55 02.oktober 2016.

    Saj na tem svetu ni samo Brunata.

  • blueone 19:43 02.oktober 2016.

    Ja fino, a si že v penziji, da greš lahko za 6 mesecev v tople kraje?

  • Notsocommon 05:07 03.oktober 2016.

    Si kdaj pomislil, da je 20C povsem noramlna temperatura stanovanja? Ne razumem kakšne veze ima to zmano, da se hoče sosed ogrevat na 24C (in imeti celo zimo od prehlada do pljučnice)?Kot da bi rekli, da bomo kaznovali ...prikaži več vse na avtocesti, ki se ne vozijo 130. S tem ko je on počasnejši mene ovira in jaz posledično porabim več bencina. Meh? Idiotizem brez primere.

  • hubertfast 09:57 03.oktober 2016.

    Sicer nimam takega problema. Vendar bi priporočal tistim, ki imajo delilnike naj vsi dajo folijo gor. Pač komplet cele stolpnice.

  • Minime Gorky 19:46 28.november 2016.

    https://www.facebook.com/ne.zelimo.razdjelnike/

  • Minime Gorky 19:44 28.november 2016.

    http://vijesti.hrt.hr/362623/zasto-se-razdijelnici-ne-isplate-u-hrvatskoj-a-u-njemackoj

  • Tomo333 18:13 02.oktober 2016.

    Zame je tudi goljufivi Janez navaden "balkanec", mogoče se nismo razumeli.Verjameš v pravila CPP? Jaz verjamem, ko se peljem po cesti, da vame ne bo zapeljal voznik iz nasprotne smeri, kibi kršil CPP. Verjamem, da tudi moji sosedi ...prikaži veči niso tako primitivni, da bi na račun drugih stanovalcev zavijali delilnike v folijo.

  • izRODEk 18:22 02.oktober 2016.

    Za konotrolo spoštovanja CPP imamo policijo (kot tudi za vse ostale kršitve). Za kontrolo folije preko delilnikov pa nikogar.Po večini so v vseh večstanovanjskih hišah sosedski spori (slovenska in siceršnja folklora).Kdo me bo prepričal, da je moj ...prikaži več sosed pošten? Kako mu naj verjamem? Pa še v sporu sva in komaj čaka, da mi bo storil kaj slabega.Naj zaupam v njegovo moralo? H? Hhh?Samo to.In še enkrat: od tistega dne dalje, ko je bilo objavljeno, da Brunata delilniki štejejo občutno manj, če jih prekriješ s folijo, o poštenem štetju ni več govora. Ga ne more biti. Ker so pogoji za goljufanje tako enostavni.

  • Tomo333 17:57 02.oktober 2016.

    Goljufati se da soseda tudi tako, da mu ponoči, ko spi, iz avta na spodnjem parkirišču ukradeš bencin ali pnevmatike. Lahko mu ukradeš tudi kolo iz kolesarnice, še lažje je, da mu ukradeš toploto, s tem ko prikrivaš delilnik s ...prikaži več folijo in fino si skrit, saj te sosed v svojem stanovanju ne more videti. Pa kam smo prišli balkanci? Takim ki hočejo goljufat, ne pomaga noben predpis in predpis ni kriv, da je z njim nekaj narobe.

  • izRODEk 19:43 02.oktober 2016.

    Govoril sem konkretno za Brunato, ker so najslabši od vseh (treh) ponudnikov v SLO. In, ker je slabost odkrita, narod se pa še kar dela, da ni.

  • korisnik_362 08:15 03.oktober 2016.

    Alojzr, govorimo o ekstremni porabi, to je več kot trikrat več od povprečne porabe. Ne gre torej za nekoga, ki ga rado zebe in ima zato v stanovanju 23 stopinj Celzija, ampak najbrž za nekoga, ki ima radiatorje odprte na ...prikaži več polno in ima ves čas odprta okna. To pa je po moji osebni oceni potratno in razsipno.

  • hubertfast 09:57 03.oktober 2016.

    Sicer nimam takega problema. Vendar bi priporočal tistim, ki imajo delilnike naj vsi dajo folijo gor. Pač komplet cele stolpnice.

  • mokmelk 13:44 02.oktober 2016.

    Delilniki so nateg tisočletja. Montaža, menjava dotrajanih delilnikov, premontaža na nov radiator baterije, merjenje.......to je samo lahek dobiček za nekaj priskledniških podjetij. Boljša rešitev je drugačna vezava radiatorjev in en analogni števec na stanovanje.

  • alojzr 14:33 02.oktober 2016.

    Nova piarovska psovka je beseda "potratnež" ali "razsipnež". Zdaj je vsak, ki ga zebe, po novem "razsipnež". Kaj ko bi spoštovali potrebe ljudi po toploti? Na drugi strani so skopuhi, ki bodo raje vse radiatorje pozaprli, v bundah in ...prikaži več kapah živeli in se s toploto "razsipnežev" greli ter se jim smejali, češ kako so jih dobro "nadmudrili".

  • izRODEk 14:52 02.oktober 2016.

    Delilniki in njih odčitavanje so strošek!Delilnike (Brunata) se da zlahka goljufati (alufolija okoli delilnika).Sprašujem se, kakšen smisel potem imajo delilniki, če je vnaprej jasno, da ne bodo pošteno delili ter, da mi predstavljajo nepotreben strošek.Ob vsem ...prikaži več skupaj se sprašujem še, koga kriviti: tiste, ki kasirajo na račun nas (podjetje Brunata - mrhovinarji) ali vlado, ki jim je to omogočila?In drugo, ali so lopovi tisti, ki goljufajo ali oni na vladi, ki vedo, da se da s tem goljufati, pa vseeno vztrajajo pri enakih rešitvah in to dopuščajo?Ker, ravnati se v blokih po fairplayu med ljudmi v današnjem času, ko so nas tako skregali, kot so nas, je pa bedarija prve vrste! Vsakdo skrbi za svojo rit (pa naj zraven še sosedu radiator crkne)!PS: Še vedno nihče noče govoriti o minimalnem pavšalu kurjenja (recimo v mrzlem delu večstanovanjske hiše tam, 19stopinj), preostalo si vsak po potrebi dogreva sam (klime, el. grelniki, plin itd.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.