Zdravje
36099 ogledov

Diskriminacija v zdravstvu: nekorektno in ponižujoče z obolelimi s hiv

Komentarjev 27
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Avatar Leon
  Leon 09:50 01.december 2017.

  To je dokaz ,da zdravniki in osebje niso poučeni in izobraženi o delu s pacienti obolelimi z AIDS ! Danes je dan boja zoper AIDS ! Danes v parlamentu nosijo rdečo pentljo ,ampak samo tako radi reda ,ker zgleda KUL !

 • Laznivi 13:34 01.december 2017.

  Ko je saril po kanalizacijah pa ga ni bilo nic sram.

 • Fucky 13:33 01.december 2017.

  Se popolnoma strinjam omega. Tako od daleč igrati heroja in zagovornika HIV pozitivnih je mala malca. Imeti možnost, biti v stiku z okuženim preko "človeških sokov" je pa nekaj drugega!!! Razumem obolele, njihove svojce,... Vi pa razumite nas. Možnost za ...prikaži več prenos pravijo je minimalna, nihče pa ne trdi da je NI !!!!

 • Skipi 09:11 01.december 2017.

  Pravilno da delavci delajo preventivno, še posebej zaradi njega samega. Kt bolnik z HIV bi moral take stvari vedno sam sporočiti, v bistvu je zelo neodgovoren.

  • jakec1575 17:15 01.december 2017.

   Ma dej. Ko bodo tebi naredili isto zaradi kaksne neprijetne bolezni, bos pa jokal po forumih. Slovensko zdravstvo bi moralo najbolj skrbeti za anonimnost in varovanje podatkov, pa so najvecje klevetalo dalec naokoli.

 • Janez_53 11:47 01.december 2017.

  Ja hudiča, če niti zdravstveno osebje ni zadosti izobraženo v zvezi s HIV, kako lahko potem država pričakuje, da bo prebivalstvo???

  • Avatar Alioness
   Alioness 14:33 02.december 2017.

   Zdravstveno osebje je mnogokrat manj izobraženo kot pa prebivalstvo. Če delaš po 12 ur na dan pa dežurstva ipd... ja logično da pač ostane morda v glavi samo piflarija iz šole. Nekateri pa se imamo pač čas tudi ob delu ...prikaži več izobraževat v smeri zdravja in vemo, da je HIV neprenosljiv tako preko rokovanja, kot preko kihanja. Tole opisano osebje izgleda da imajo hudo obliko nosofobije.

 • kapibara1 19:57 01.december 2017.

  Ker je fasal okužbo HIV v ielgali- na skrivnem , stran od oči, naj sedqj ne pročakuje, da ga bodo pa na jvano dajalo in ga olepševali- Če si okužen. si podrejen !! Zdej se bodo pa še okuženi zbirali ...prikaži več na peder paradah, zaradi diskriminacije in širili okužbe ??

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 08:58 01.december 2017.

  Pravilno je postopala zdravnica!! Če komu kaj ne paše naj za take odpre posebno ordinacijo!! Kaj je boljše,da odide en pacijent ali da se poberejo vsi ostali!? Meni že ne bi po ustah rovaril zdravnik,ki je prej pregledoval HIV pozitivnega!! ...prikaži več Kje pa piše,da ta ugotovitev strokovnjakov 100% drži?? Kolikokrat se je izkazalo,da se motijo!!

  • batom 11:50 01.december 2017.

   Verjetn ti je že velikokrat, upam vsaj.

  • kapibara 11:54 01.december 2017.

   @batom- ti samo upaj ! če je odgovoren zdravnik, že poskrbi tako, da je prav. žal so bolniki s takimi "hudimi" okužbami, v podrejenem položaju. Če s epa ne strinjaš, ga pa zdravi sam ali pa hodi sočasno z njim na preglede..

  • Fenix Ariel 11:57 01.december 2017.

   Zakaj ima ali je dobil nekdo HIV??? In katera populacija je bilj na udaru??? In sedaj bodo dobili še svoj dela prost dan...

 • Plavi-mil 09:44 01.december 2017.

  Ni Sirski brivec,pa nima vez levosučnih fašistov.

  • janez60 12:36 01.december 2017.

   Oj plavimil, kolko si ga pa ruknil da se ti suče le v levo. Ali se ti k firerju tudi suče. Saj je bil najprej zagret levosučni, pa mu je finančno bolj neslo pa se ja zasukal v drugo stran.

 • Vesoljec 18:21 02.december 2017.

  AIDS je ozdravljiv. A za visok znesek.

 • Harrison 07:47 02.december 2017.

  Večina komentarjev nakazuje, da je nivo kulture na zelo nizki ravni. Prav tako ni profesionalno zdravstveno osebje. Ne glede za katero bolezen gre, nikogar nič ne briga, razen tistih, ki so neposredno povezani z zdravljenjem pacienta. Tudi človeško ni, da ...prikaži več se težave nekoga obelodanja po vsej čakalnici povprek. Povsem skregano z vsako logiko in kulturo, da ne rečem profesionalnostjo. Tudi sam sem bil v takem položaju in to celo 2x.

  • Harrison 07:52 02.december 2017.

   Prvič mi je dohtar sredi čakalnice prav naglas razlagal, da so moje srčne težave povezane z diabetesom in kako nič ne storim, da bi zadeva ne bila akutna. Drugič pa se je zgodilo na Polikliniki, ko mi je ob čakanju ...prikaži več na rezultate preiskav, zdravnik sredi čakalnice povedal, da je zadeva rakasta in naj se naslednji dan zglasim takoj zjutraj v kliničnem centru.

  • Harrison 07:55 02.december 2017.

   Zato ne obsojajte pacientov, vendar ravnanje osebja. Glede HIV-a imam tudi jaz negativno mnenje, vendar je zdravje tvoje in me ne briga, kaj in kako živiš. Kakor se tudi drugi ne sekirajo, da jaz premalo naredim za svoje telo v ...prikaži več smislu bolj zdravega življenja in zmanjšanja posledic moje bolezni. Toliko v razmislek!

 • alojzr 14:22 02.december 2017.

  AIDS je še vedno huda, neozdravljiva, potencialno smrtna in sorazmerno lahko prenosljiva bolezen. Pri zobozdravstvenem delu je veliko krvi in pršenja kužnih kapljic na vse strani. Vsak bolnik je zato dolžan s pravočasnim obveščanjem preprečiti prenos okužbe na zdravstvene delavce ...prikaži več in bolnike, ki prihajajo na zdravljenje za njim.

 • djdj 16:25 01.december 2017.

  Kaj ni preventivni postopek stalna praksa? Jaz sem moral zobozdravniku prinesti potrdilo osebnega zdravnika, da nimam spolno prenosljivih bolezni

 • jakec1575 17:09 01.december 2017.

  Berem komentarje in razen dveh, ki sta ok, sem zgrožen. HIV je danes kronicna obvladljiva bolezen. Čudi me, da se ne zgrazate tako za hepatitis, pa ga je v Sloveniji neprimerno več in je tudi smrten, če se ga ne ...prikaži več zdravi. Imate pa placljivo cepivo. Obravnava dotičnega zdravstvenega osebja je najmanj neprimerna, zasluzi si pa sankcijo. pacienta bi lahko diskretno opozorili in mu ohranili dostojanstvo. Ne, raje so ga ozigosali. Ce bi bil jaz nadrejeni, bi naslednje jutro vsi izgubili sluzbo. Vsi.

  • jakec1575 17:12 01.december 2017.

   Vsi, ki tako pocnejo, si zasluzijo enako izkusnjo in ogledalo. Pri Hivu je potrebna previdnost in dosledno izvajanje protokola, ne pa hajka. lahko jih je sram. Kot receno. suspenz. Da jih ni sram. Bolj strasno od Hiva je to, da ...prikaži več je osebje tako nepouceno. Takim ne bi zaupal niti 1s svojega zdravja.

 • Avatar strauski
  strauski 20:42 01.december 2017.

  zdravnica je naredila predvsem profesionalno,prvo je zaščitila sebe in vse ostale paciente ki bi jih imela,

 • Avatar Alioness
  Alioness 14:28 02.december 2017.

  S čim vse smo okuženi dandanes, pa sploh ne vedo da smo okuženi, niti mi niti dohtarji. Pa noben panike ne zganja, čeprav lahko neka stvar povzroča enake simptome kot HIV. Kar ne veš, te ne boli. Če bi se ...prikaži več tole osebje srečalo z nekim HIV pozitivnim predstavnikom GSK, bi se brez težav brez rokavic rokovali. Še kušnili bi se. To je tak - če ne veš da neka specifična beljakovina predstavlja virus, potem ga ne moreš prepoznat. In če ga ne moreš prepoznat, ne veš da obstaja in se ga ne bojiš.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.