Svet
73702 ogledov

"Do 26. marca bo tri tisoč bolnikov potrebovalo intenzivno terapijo"

Komentarjev 11
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • izRODEk 17:47 08.marec 2020.

  Zaradi tovrstnih zavajajočih škandaloznih naslovov, kateri pri obiskovalcih spletne strani vzbujajo nelagodje in paniko ter strah in objavljeno s tem namenom, bi bilo potrebno kazensko ovaditi Mateja Koširja, urednika tega portala (I.odst. 6.čl. ZJRM). Potrebovali bi posodobitev medijske zakonodaje, po ...prikaži več kateri bi ob takem pogostem ravnanju (Žurnal24 je tovrstnega sranja poln!!) tak portal kaznovali z visoko denarno kaznijo, zaporno kaznijo za odgovorne in na koncu, ukinitev strani.

  • Avatar praufo
   praufo 19:11 08.marec 2020.

   pa sej niso edini s takimi novicam, strah in paniko pa vsak sprejema po svoje, res pa je , da se dela velika škoda na vseh področjih zarad splošne panike

  • popokatopetl 23:06 08.marec 2020.

   Mislim da ta članek žal realno prikazuje največji problem pri tej epidemiji. Načeloma "globalno" ni panike, ker bo velika večina prebolela z zmernimi simptomi, doma, ali bodo dali čez celo brez simptomov. Ampak bo v primerjavi z navadno gripo mnogo ...prikaži več večji delež težkih potekov, ki bodo potrebovali intenzivno nego, kisik, respirator. Zato je treba z razumnimi ukrepi širjenje upočasniti, da se zdravstvo lahko pripravi in da ne bi bilo ostrega vrha, kjer bi bolniki umirali po nepotrebnem.

  • Avatar praufo
   praufo 14:35 09.marec 2020.

   ja ti si pa za politika, velliko napitkal ali povedal, pa nič konkretnega ... ti sam povej KAKO ? , ne pa da flancaš kaj bi morali, kot nek politik, ki seveda nima pojma o stroki, zato "mnogo priča", oprost, ampak res nakladaš

 • dd 10:15 09.marec 2020.

  To ni panika. To je apel na previdnost in samozaščitno. Glede na rezultate na Kitajskem in Italiji lahko enako pričakujemo doma.

 • maresem 09:16 09.marec 2020.

  Za ustvarjat paniko, ste res vrhunski medij.

 • hudini 18:03 08.marec 2020.

  Glede na prognoze pričakujejo, da bodo do 26. marca v Lombardiji v bolnišnice sprejeli 18 tisoč pacientov s koronavirusom, 2700 do 3000 jih bo potrebovalo intenzivno terapijo. In kaj je tu zavajanje?

  • izRODEk 19:00 08.marec 2020.

   Ker članek v naslovu senzacionalistično poroča v kontekstu sosednjih objav, ki se vse nanašajo na pojav COVID-19 v Sloveniji tem pri ljudeh vzbuja strah ter širi paniko. Sicer gre za sramotno novinarsko področje senzacionalističnih naslovov, kjer se tekom članka izkaže, ...prikaži več da gre pri vsej zadevi za čisto nekaj drugega. Še posebej, ker gre za tematiko, v kateri so in še bodo umirali ljudje. Sramotno nizkotno wannabe novinarstvo.

  • Boštjan Bratina 19:57 08.marec 2020.

   To itak ni novinarstvo - to so hijene, ki prežijo na slabe novice. Strašno jim je šlo na živce, da smo v Sloveniji tako pozno imeli prve primere okužbe. Tako zelo, da so sprožili vprašanja ali sploh imamo ustrezne teste. ...prikaži več Sramota res in potem so še tako nesrami, da se čudijo, da jim nihče nič več ne verjame.

  • popokatopetl 23:11 08.marec 2020.

   Problem članka je da je tematika izven konteksta in bombastičen naslov. Žal pa je to trenutno v Italiji in že prej na Kitajskem realnost - preobremenitev zdravstvenega sistema zaradi veiiko težkih primerov naenkrat. To čaka žal najbrž neizogibno tudi nas, ...prikaži več upam da se zdravniki resno pripravljajo. Čeprav bo velika večina prebolela brez zapletov.

  • maresem 09:17 09.marec 2020.

   Ja, res v piko izračunano. Verjetno s super računalnikom, ki računa našo prihodnost... po Nostradamusu.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.