Slovenija
19684 ogledov

Dve karanteni, nobene odločbe

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 07:59 10.november 2021.

    To se je dogajalo že lansko leto, ko so odločbe o karanteni prispele šele po koncu karantene in kot vidimo se ni spremenilo nič !!!...In potem se vsi čudijo, ko presegamo vse rekorde...Bravo vlada, bi bilo bistveno manj škode, če ...prikaži več bi bili brez vlade in njenih neučinkovitih in nezakonitih ukrepov..

    • Avatar R_D
      R_D 09:37 10.november 2021.

      Moral bi napisat 'bravo' javni uslužbenci, ki tako kot ti, cele dneve pisarijo po forumih namesto, da bi delali. Javni uslužbenci tvoje sorte ste krivi, da se to dagaja. Ali bi po tvoje morala Vlada pošiljati pošto?

    • h4ck3r 09:43 10.november 2021.

      Nekak je logično in odgovorno, da zato da sem v karanteni ne rabim odločbe. Mi smo dobili samo obvestilo iz vrtca z navodili za prijavo na NIJZ da pridobimo izjavo pz. odločbo, ki nam potem velja kot dokazilo za oprostitev ...prikaži več plačila vrtca. Samo za to rabim odločbo, ostalo pa kot pravite "kmečko pamet".

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 10:00 10.november 2021.

      Če nimaš odločbe o karanteni, te nihče ne more kaznovati, če bluziš naokrog..In seveda narod to izkoristi...

  • Avatar VENET
    VENET 08:13 10.november 2021.

    Ni samo to problem. Hčera, polno cepljena, v nedeljo pozitivna (hitri test). V nedeljo po mailu javljeno njeni zdravnici. Odziv v ponedeljek popoldan. Posredovano za PCR test. Test danes (sreda) okoli 12.00 ure. Pa kdo je tu nor???? Je pa ...prikaži več res, da so simptomi blagi.

    • h4ck3r 09:44 10.november 2021.

      Čakanje na PCR test je res moteče, tudi mi smo čakali dan in pol. Kar pa se odziva tiče, kdaj pa ima zdravnica ordinacijski čas? Verjetno ponedeljek popoldan, torej nič spornega.

    • Avatar VENET
      VENET 10:00 10.november 2021.

      Seveda nič spornega, vendar, da čakaš dva dni na PCR pa ravno ni normalno....

  • rd2dmk2 09:11 10.november 2021.

    ok, niti besede o tem ali starš dobi povrnjene stroške za tako neobstoječo" karanteno ? kdo plača vrtec, kosila, malice, dopuste ? potem se pa vprašajte zakaj so ljudje proti, ne samo proti cepljenju ampak proti nedelujoči organizaciji. QR kodo ...prikaži večo znate zrihtat, potrdila za tole pa ne. zdravnik se noče niti na telefon oglasit, zdej pa zavarovalnica ponuja posebno zavarovanje, da se ti bo TAKOJ na telefonski klic oglasil zdravnik , verjetno celo tvoj osebni. če to ni podlost, potem ne vem kaj je ?

    • h4ck3r 09:48 10.november 2021.

      Vsak se lahko tudi sam prijavi, v kolikor je dobil javljen ali ve za rizičen stik in "mora" v karanteno. Torej, če želiš uveljavljati bolniško na podlagi karantene ali neplačilo vrtca, prehrane, itd. izpolniš na NIJZ spletni strani obrazce in ...prikaži več dobiš v roku 5 minut odločbo. Sam sem se že navadil, da nikjer pri nas in tudi tujini se nič ne uredi samo od sebe, sploh če je vmes vpleten denar.

    • rd2dmk2 10:08 10.november 2021.

      h4ck3r jest tudi osebno vem, da dijakom niso pošiljali potrdil o cepljenju.. se ga pa je dobil takoj, v minutki v lekarni, samo plačat si moral za potrilo.torej lekarna je imela podatke, e neki uradnik pa ne.. in h4ck3r karantene ...prikaži več se ne izmislim jest, karanteno določi sistem, ko ugotovi da sem pozitiven in če meni lahko pove da sem pozitiven, potem bi po vseh uzancah moral sporočit naprej, kajti nekje menda še vedno deluje tista aplikacija ( vsaj denar zanjo gre nekam,

    • h4ck3r 11:11 10.november 2021.

      Tista aplikacija #OstaniZdrav deluje, ampak tudi tam moraš vnesti svojo TAN kodo, ki jo dobiš na SMS (žetonček). Ne gre avtomatsko, predvsem zaradi GDPR uredb, hja vse so zakomlicirali s tem bunjenjem o varovanju osebnih podatkov...po mojem mnenju totalno glupo. ...prikaži več In ja meni je vzelo 5 minut za izpolnitev vseh izjav in vnos kod in pač za vse kar sem potreboval. Nisem bil živčen, ni mi bil problem, niti nisem drugim grenil življenja. ;-)

    • rd2dmk2 09:26 11.november 2021.

      h4ck3r lahko je če imaš opremo. povej to ljudem ki nimajo pametnega telefona . zdej jest ga tud nimam. priznam. zakaj bi zapravljal za nekaj kar ne rabim. pa nisem edini. naj sedaj ljudje kupujejo pc-je in naprave. po drugi ...prikaži več strani pa ne vem koliko si star ampak teden dni po tem ko dopolniiš abrahama dobiš čestitko.. od SVIT-a. kje pa je tu varstvo podatkov ? vse kar je, je zame pač to da me sili v stroške, dasiravno bi nekdo moral svojo plačo zaslužit. in zakaj je moral dijak v lekarno ?

  • Naklonsky 08:07 10.november 2021.

    " ... da šola ali vrtec NIJZ posreduje podatke ..." Kdaj? Takoj ali čez dva tedna? Kdo to preverja?

    • h4ck3r 09:45 10.november 2021.

      Takoj ko dobijo javljene podatke, sam sem javil takoj ko sem izvedel rezultate. Vnesejo v sistem in je to to, vsaj naši so zelo odzivni, pa mislim da ostali tudi, saj želijo ostati odprti.

    • Naklonsky 10:36 10.november 2021.

      Verketno res. Verjetnost, da kdo na kakšni šoli kaj ‘pozabi’ - namerno ali ne - je pa verjetno tudi res.

    • h4ck3r 11:11 10.november 2021.

      Seveda ja, glede na terenutno stanje se bodo napake dogajale. Mi smo dobili obvestilo vrtca celo v nedeljo pozno zvečer. :-S

  • Avatar jate
    jate 09:37 10.november 2021.

    nisi edina...jaz sem še vedno v karanteni pa tudi brez odločbe...nč ne de,važno da po končani bolniški dobim potrdilo o prebolevnosti in itak ko si bolan si doma tako da ta odločba mi ne pomeni nič,zaradi mene me lahko vsako ...prikaži več uro kontrolirajo...sem rada doma...

    • h4ck3r 09:40 10.november 2021.

      jate, pa si bila na PCR testu? Zanimivo, da odločbe ne izajo kar zraven pozitivnega testa. Sicer pa organizacija na NIJZ malo šepa, saj jih večina, do corone, ni bila navajena na mali višji tempo dela.

    • Avatar pantani
      pantani 10:43 10.november 2021.

      Jate, se lahko pridem okužit? :D

    • Avatar jate
      jate 14:00 10.november 2021.

      h4ck.....seveda sem bila into že v sredo saj me je moja zdravnica napotila po 5 dnevu okužbe...res pa je da tiste neke glupe aplikacije si nisem uredila ker imam staro nokio ,pametni telefoni da me nadzirajo me ne zanimajo...po končani ...prikaži več bolniški bom pa dobila v lekarni za 2e potrdilo o prebolevnosti...drugo ne rabim...pantani si pozen nisem več kužna in itak zdaj rasaja delta kot za stavo tako da jo fašeš ko najmanj pričakuješ haha

  • QSprm 09:17 10.november 2021.

    Le cemu se sploh se kdo ozira na nicvredne odlocbe bolestnih korona fundamentalistov, ki so same sebi namen. Tako kot bebavi ukrepi, ki nimajo nobenega ucinka, samo skodujejo in terorizirajo. Ce kaj od tega imelo vsaj priblizno kaj ucinka, bi ...prikaži več ze zdavnej ne imeli nobenega bacila nikjer vec. Tako pa letos veselo frlijo okoli se bolj kot lani, ko nismo bili obdarjeni z vsemogocnim cepivom.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.