Slovenija
25081 ogledov

Dve leti po tem, ko naj bi umrla, Neža napreduje in se uči govoriti

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 17:22 15.november 2018.

    Staršem gre globok poklon, Neži vse dobre želje, zdravnikom pa opomin, da je potrebno kdaj pa kdaj zapustiti beli oblak ter se soočiti z novimi zemeljskimi dejstvi. Neža, pogumno naprej!

  • Pepe007 11:29 15.november 2018.

    Zdravniki niso čarovniki, vsaka oseba ima drugo težavo in nihče na svetu ni videl vsega. Delati iz tega medijski pogrom, se mi ne zdi pošteno. Očitno so do trenutka, ko so jo odklopili iz aparatur, znali držati pri življenju in ...prikaži več da so aparature uporabili pravi čas. Konec koncev tudi odklop ima nek smisel, da je lahko Neža pokazala, da je sama dovolj krepka. Super, da so deklici nekje znali pomagati. Iz članka ni jasno, če je ZZZS opravil nalogo za katero tlačimo denar v njegovo malho.

    • jakec1575 13:09 15.november 2018.

      Pepi, vse to je res. Res pa je tudi vehemenca in nadutost ter "vsevednost". In tale deklica je opomnik v brk tej "vsevednosti". Naloga zdravnikov je, da poleg ambulante spremljajo vsa tekoca dognanja po svetu. če zaradi redne in popoldanske ...prikaži več privat ordinacije tega ne zmorejo, je to predvsem njihov problem. če je zdravnikov premalo, naj fides skrbi predvsem za to, ne pa za 57. placni razred.

    • jakec1575 13:13 15.november 2018.

      Koštrunček se bori v glavnem za zgornjo tretjino najbolje placanih, ki itak dobijo placane vse nadure (kako lahko clovek naštepa v 1 mesecu 400 delovnih ur?) imajo postranske posle in soglasja pa bi radi se 3 placne razrede iz državne ...prikaži več malhe, ker jim ni dovolj. Ker imam kolega 200€ vec. Slovensko zdrastvo ima en in edini problem. nenasitno grabežljivost. Naj placajo vec specializacij, naj mlade vrzejo noter, da prevzamejo motor

    • Pepe007 13:39 15.november 2018.

      @jakec1575: saj ne rečem, da ne znaš najti in dokaj dobro zapisati populističnih puhlic. Ampak od kdaj bi naj sindikat skrbel zato, da bi delodajalec usposobil in zaposlil več delavcev? Nisem še slišal za tako soupravljanje, samoupravljanje pa je stvar ...prikaži večr zgodovine. Sindikat se bori za pogoje dela in plače. Dober delodajalec zna najti ravnovesje in zahteve sindikata na pravi točki ustaviti. Ti bi torej rad, da Fides prevzame naloge nesposobnega delodajalca?

    • jakec1575 15:25 15.november 2018.

      specializacije razpisuje zdravniska zbornica v soglasju s potrebami delodajalcev. kako to, da v sloveniji kronicno primanjkuje anesteziologov? Kdo drzi roko nad tem stanjem ze 25 let? Delodajalci ali interesne skupine z anesteziologom Koštrinom na celu? Cemu? Za podjemne pogodbe, sogsja ...prikaži več v 5 drugih ustanovah in monopolne zasluzke iz javnega denarja. naloga sindikata je, da se bori za boljse delovne pogoje. placa je samo en faktor.

    • jakec1575 15:29 15.november 2018.

      Fides že leta deluje selektivno. tudi zato je v njem vclanjenih le 33% zdravnikov. Deluje za interese dobro pozicioniranih starejsih kolegov, ki v ustanovah držijo roko nad stevilom specializacij in vsem, koga se bo zaposlilo itd. Uprava ima zvezane roke ...prikaži več tudi z mnenji strokovnega kolegija itd. Vmes so sodni postopki in tozbe in se caka.... leta, na smrt slovenskega javnega zdravstva. Odstraiti nekoga, ki blokira spremembe je kalvarija.

    • mph 16:49 15.november 2018.

      Pepe, kar mi gre na bruhanje je to, kako so se obnašali še naprej, ko je že bilo jasno, da ni tako, kot so si domišljali. Nihče ni nezmotljiv, ampak, da so še potem zavračali možnost, da se zdravi v ...prikaži več tujini, pa je res too much-

    • Pepe007 17:36 15.november 2018.

      @jakec1575 : ali mi lahko navedeš sindikat, ki se v Sloveniji ne bori za obstoječe pozicije "starejših kolegov"? Kateri točno se bori zato, da bi bili dobri delavci nagrajeni, slabi pa odpuščeni in zamenjani s delavci, ki so brezposelni? Strokovni ...prikaži več kolegiji in ostalo so stvar politike javnega zdravstva. Dokler bo javno zdravstvo neupravičeno tako močno, bo to ostalo. To se zlepa ne bo veliko premaknilo, kot se denimo nič kaj ne spremenijo stvari na železnici.

    • Pepe007 17:37 15.november 2018.

      @mph: predvidevam, da živiš v tujini in ne poznaš točno slovenskega zdravstvenega sistema. Plačnik je zavarovalnica, ki je samo ena in se imenuje ZZZS. Ta odobri ali zavrne plačilo zdravljenja v tujini. Lahko upošteva mnenje trenutno lečečih zdravnikov, lahko pa tudi ne.

    • mph 18:43 15.november 2018.

      Živim tukaj in šteje mnenje zdravniške komisije, da pri nas zdravljenje ni možno. Nekako tako je šlo s sorodnico, ki je morala v tujino. Nimam pa ne sam izkušenj s tem, kot ima malokdo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.