Slovenija
25081 ogledov

Dve leti po tem, ko naj bi umrla, Neža napreduje in se uči govoriti

Neža Arnolj Z. A.
Deklica, ki bi "morala" umreti, živi še danes.

Neža Arnolj | Avtor: Z. A. Ob prejemu v bolnišnico avgusta letos Z. A. Ob prejemu v bolnišnico avgusta letos
Te dni mineva dve leti odkar smo mediji razkrili zgodbo družine Arnolj in njihove dveletne deklice Neže, ki je bila poleti 2016 zaradi popuščanja srca sprejeta v ljubljanski UKC, kjer so po tem, ko se je stanje še poslabšalo presodili, da deklica potrebuje zunajtelesni krvni obtok.

Po odklopu živela naprej, začela tudi samostojno dihati

Zaradi tega načina zdravljenja je Neža utrpela hude poškodbe na možganih. Mesec dni kasneje so staršem sporočili, da zaradi nedelovanja srca in poškodbe možganov nadaljnje zdravljenje ni mogoče ter da bodo punčko odklopili iz sistema in bo v nekaj urah umrla. Deklica pa je tudi po odklopu z aparatur dihala samostojno in živela naprej.

Neža Arnolj Mama: Zdravnikom ne zaupam več! Slovenija Zdravniki ne znajo pojasniti kako to, da dveletnica še živi, starši se borijo za drugo mnenje

Na lastno roko v Padovo

Neža Arnolj | Avtor: Facebook Facebook
Deklica pa je tudi po odklopu z aparatur dihala samostojno in živela naprej. Zdravniki na ljubljanskem UKC tega niso znali pojasniti, starši pa so začeli bitko v kateri so skušali doseči, da bi Nežo ponovno pregledali in na podlagi izboljšanja začeli zdravljenje. Po odklopu z zunajtelesnega obtoka je deklica namreč ostala v paliativni oskrbi, novih preiskav pa niso naredili, čeprav se je stanje spremenilo, deklica je namreč začela samostojno jesti in se odzivati na dražljaje. 
Ker so bili v UKC Ljubljana glede tega neuspešni, prav tako pa Neže na podlagi stare dokumentacije niso hoteli sprejeti v londonski kliniki, so Nežo na lastno roko odpeljali v Padovo. 

neža Slovenija Neža je sposobna nadaljnjega zdravljenja

Starši so nato aprila 2017 sporočili, da se Neža vrača v Slovenijo in da je sposobna nadaljnjega zdravljenja in se nato iz medijev umaknili. 

Neža ima zdaj štiri leta in še vedno napreduje ter, kot je danes na družbenem omrežju objavila pisateljica Milena Miklavčič, znanka Nežinih starih staršev, se deklica uči tudi govoriti. 

Ne zdravniška zbornica ne ministrstvo za zdravje dokumentacije, ki je nastala v bolnišnici Padovi, kjer so zdravniki ugotovili, da je Neža sposobna nadaljnjega zdravljenja, nista upoštevali. Na podlagi dokumentacije iz UKC Ljubljana so ugotovili, da je bila Neža zdravljenja v skladu s smernicami, strokovnega nadzora pa zdravniška zbornica ni odredila. 

Neža Arnolj Zdravniška napaka? Zdravje Strokovnega nadzora nad zdravljenjem Neže ne bo

 

Komentarjev 11
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 17:22 15.november 2018.

    Staršem gre globok poklon, Neži vse dobre želje, zdravnikom pa opomin, da je potrebno kdaj pa kdaj zapustiti beli oblak ter se soočiti z novimi zemeljskimi dejstvi. Neža, pogumno naprej!

  • Pepe007 11:29 15.november 2018.

    Zdravniki niso čarovniki, vsaka oseba ima drugo težavo in nihče na svetu ni videl vsega. Delati iz tega medijski pogrom, se mi ne zdi pošteno. Očitno so do trenutka, ko so jo odklopili iz aparatur, znali držati pri življenju in ...prikaži več da so aparature uporabili pravi čas. Konec koncev tudi odklop ima nek smisel, da je lahko Neža pokazala, da je sama dovolj krepka. Super, da so deklici nekje znali pomagati. Iz članka ni jasno, če je ZZZS opravil nalogo za katero tlačimo denar v njegovo malho.