Slovenija
616 ogledov

Neža je sposobna nadaljnjega zdravljenja

neža Žurnal24 main
Starša male Neže, ki so jo v četrtek prepeljali v Padovo, sta sporočila, da je deklica sposobna nadaljnjega zdravljenja.

Zakonca Arnolj sta na Facebook strani Za Nežo gre sporočila, da so zdravniki v Padovi presodili, da je deklica sposobna nadaljnjega zdravljenja. Deklico so v četrtek popoldne odpeljali na kliniko v Padovo. Tam so opravili nekaj preiskav, ki so sicer pokazale, da je njeno srce oslabljeno, a zmožno nadaljnjega zdravljenja, sta sporočila starša preko 24kul.si. 

Družina potrebuje mir

Deklica tako ostaja v Padovi. Starša sta v svoji objavi še zapisala, da si zdaj družina želi predvsem miru, da lahko poskrbijo za Nežo. "Ta trenutek tako Neža kot njena družina potrebujemo predvsem mir. Ko bo znano karkoli novega, vas bova sama obvestila."

"Hvala vsem za pomoč"

Obenem sta se zahvalila vsem, ki so jima pomagali v zadnjih tednih, da sta lahko poskrbela za Nežo. "Dovolite nama tudi, da izraziva najino hvaležnost, ker ste nama pomagali, da sva lahko poskrbela za Nežo. Nikomur ne želiva, da bi se znasel v taki stiski, kot se je v tem primeru najina družina."

Od avgusta v bolnišnici

V četrtek sta starša deklico odpeljala v bolnišnico v Padovi, potem ko je Nežo zavrnila bolnišnica Great Ormond Street Hospital v Londonu. Deklica je bila od avgusta v bolnišnici v Ljubljani zaradi popuščanja srca, ki je bilo tako kritično, da so jo morali povezati z zunajtelesnim krvnim obtokom. Med tem zdravljenjem je Neža doživela hudo možgansko kap, zaradi katere ni bila več kandidatka za transplantacijo srca. 

Deklico so odklopili z aparatov, rekoč, da bo umrla, a je njeno srce po odklopu še naprej bilo. Od konca septembra je bila tako deklica v paliativni oskrbi. Starši, ki so pri deklici,  opazili izboljšanje so zaradi nezaupanja v slovenske zdravnike iskali možnost zdravljenja v tujini

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Avatar Džoser
    Džoser 11:08 21.november 2016.

    Prepričan sem,da je napisal resnico,ki vam ni všeč!

  • jakec1575 23:46 20.november 2016.

    jezo je potrebno usmeriti v prave strelovode. Vsi sefi vrtickov organizirajo svoje vrticke. V bolnisnicah, klinikah. Oni si ciljna publika, ne nedolzni zdravniki. V sloveniji se jamra po forumih, pol pa se enemu odpelje in strelja vse poprek. Treba je ...prikaži več fokusirati in rezati s skalpelom. odgovornostna veriga, odstavitve brez milosti. V sloveniji ze dolgo ni pela palica, pa je enim malo zrasel ego preko glave. bomo naredili izolski otok za njih ce bo treba. mogoce ga bodo kar sami. Ne testirajte nasih zivcev. nasi nonoti so ratavali zivcni, sedaj ratavamo mi.

  • Žurnalček 19:54 20.november 2016.

    Kva se pente !!! Starši so -ne zdravniki - izjavili , da je sposobna daljnega zdravljenja , vsi so zdravljeni do smrti , velika razlika pa je, da še nobeden ni rekel, da bo OZDRAVLJENA . Res ne vem zakaj se pente !