Slovenija
2783 ogledov

Dveletni Anej zaradi okužbe z meningokoknim meningitisom umrl v enem dnevu

Komentarjev 15
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • jozicamurn 15:18 17.oktober 2016.

  Jaz še kar zaupam v slovensko zdravstvo in glede na težko stanje malega Aneja izrekam sožalje družini, vendar se mi zdi da pomoči tu več ni bilo in da je bila res višja sila.Bogo malo bitjece :(Trenutno ...prikaži več stanje v zdravstvu pri nas glede na moje opažanje:1.) Doktorji in kirurgi so med najuspešnejšimi v EU, k nam hodijo tudi iz drugih držav na operacije. Strokovnost je na nivoju kot mora biti.2.) Diplomirane medicinske sestre ne delajo nič in si praskajo rit misleč da so doktorice. Ne pomagajo medicinskim sestram, ko je povečan obseg dela in ne opravljajo dela, ki so zabeležena v pogodbi in raje to prelagajo na medicinske sestre, ki so preobremenjene.3.) Medicinske sestre so preobremenjene, premalo plačane, prevelik obseg dela in v čast redkim izjemam jim višje medicinske sestre načeloma ne pomagajo in se pravijo važne.Pri nas je inšpekcija zatajila, ker na koncu bo za vse probleme kriva le še kakšna medicinska sestra, ki ni ne kriva ne dolž

 • Basiliscus 01:30 03.september 2016.

  Obstaja mnogo vrst cepiv, od teh jih veliko deluje proti patogenim bakterijam. Sem spadajo cepiva proti pnevmokoku, meningokoku, koleri, tetanusu, solovskemu kašlju, davici ...Cepiva so verjetno najučinkovitejša preventivna metoda, ki jo lahko ponudi sodobna medicina.Meningokokno cepivo pri nas deluje ...prikaži več proti 4 serotipom: A, C, W-135 in Y. Razvoj cepiva proti serotipu B, ki se pri nas pojavlja najpogosteje, pa se je izkazal za precej bolj težavnega. Šele v zadnjih nekaj letih je uspel preboj tudi tu in počasi prihaja tudi cepivo proti serotipu B.

 • Basiliscus 01:21 03.september 2016.

  Po medicinski doktrini se tolerira vročina do 38 oz. najvč 39 stopinj celzija. Vročina lahko zelo obremeni telo in poslabša morebitne kronične bolezni. Zato se npr. pri hujših boleznih srca vročine sploh ne tolerira, ker sicer ta preveč obremeni srce. ...prikaži več Zares trdnih dokazov, da vročina zdravi, zaenkrat nimamo. Zgodovinsko gledano je bilo včasih popularno zdravljenje sifilisa z vročinskimi šok terapijami. Samo z vročino so se ljudje zdravili pred 100 leti. Lahko si predstavljate, kako uspešna je bila takšna terapija.

 • Basiliscus 01:16 03.september 2016.

  Zdravniki so v danem primeru naredili vse pravilno. Deček je bil v dežurni ambulanti predstavljen s tipičnimi simptomi virusne bolezni, najverjetneje gastroenteritisa. To je v tej starosti zelo pogosta diagnoza. Pediatri vsak dan pogledajo mnogo otrok s povsem podobnimi simptomi. ...prikaži več In navadno gre za virusno bolezen, ki zahteva samo podporno zdravljenje in mine sama od sebe po nekaj dneh. Meningokokcemija je zelo redka; otroka s tako hudim potekom tipični pediater vidi enkrat na nekaj let (ali celo deset let). Po pojavu izpuščaja so postopali pravilno in otroka napotili na višji nivo. V slovenjgraški bolnici so verjetno že začeli z antibiotično terapijo in otroka stabilizirali za transport v Ljubljano. Žal pa pri tako burnem poteku te bolezni antibiotiki pogosto ne zaležejo - bolezen jih prehiti. Smrt dečka je bila tokrat posledica višje sile - zanjo ni nihče kriv.

 • Avatar Alioness
  Alioness 21:20 02.september 2016.

  Morda, vsekakor pa ne zbijat vročine... tako ubiješ edinega prijatelja v prebolevanju bolezni. Vročina prepreči, da se bolezen in strupi razbohotijo po telesu. To je ja zdrava kmečka logika. Če pa umetno zbiješ vročino, pa imajo strupi, virusi in bakterije ...prikaži več popolnoma prosto pot, da preplavijo telo. Ne vem, kam so ti dohtarji v šolo hodili? V studio farmacevtske propagande morda?

 • Avatar Alioness
  Alioness 10:49 03.september 2016.

  ampak seveda bi eni še vedno prodajali cepivo za bakterijo, da se pomiri strah pred boleznijo ki nastopi pri enemu na 10 let. Da smo si na jasnem - cepivo proti bakteriji ne obstaja. In vsako cepivo povzroči vnetja. Med ...prikaži večd 10 in 25% možnosti pa je, da bo telo zaradi cepiva doživljenjsko okvarjeno - zmanjšanj imunski sistem, alergije, motnje v motoriki, motnje v učenju in še in še in še... aluminij je še vedno in dokler ne bomo evolucijsko lahko začeli prenašati aluminij v možganih - živčni strup, ki je prisoten v cepivih in zaobide vse gastro prepreke.

 • antitrust 18:44 02.september 2016.

  Zdravniki naredili vse ?Peljite otroka domov pa mu zbijajte vročino ?!!!Če bi mu dali TAKOJ antibiotike in peljali v UKC bi bil mogoče še živ.

 • Laznivi 16:40 03.september 2016.

  Slovensko zdravstvo je izplenjeno in se se pleni tako da razen za place nimajo vec niti za destilirano vodo

 • Avatar Alioness
  Alioness 10:50 03.september 2016.

  Jah... po medicinski dogmi, ne po logiki. Vročina je vedno z namenom, to je naš evolucijski obrambni mehanizem. Mehanizem preživetja... če bi bila škodljiva, potem je evolucijsko ne bi bilo.

 • Avatar Alioness
  Alioness 21:24 02.september 2016.

  Sožalje Slavko...

 • Avatar Alioness
  Alioness 21:23 02.september 2016.

  Cepivo ROFL!!!! A proti bakteriji??? Bwahahahhahaha teli farmacevti pa res lahko prodajo čisto vse, kogarkoli so mediji uspeli prestrašiti.

 • Žurnalček 18:16 02.september 2016.

  Gnil si ti ne pa zdravstvo. So očitno stvari , ki so hitrejše , kot je postavljanje diagnoze !

 • Slavko Kopmajer 13:49 02.september 2016.

  Naj vas popravim fantek(moj vnuk) ni bil iz Prevalj ampak iz Mežice. Prosim da napako popravite, hvala

 • maresem 12:59 02.september 2016.

  Še en dokaz slovenskegaq gnilega zdravstvenega sistema - SRAMOTA! Ni cepiva?! banda pokvarjena.

 • Avatar strauski
  strauski 12:18 02.september 2016.

  groza,pa to ne moreš verjeti ,iskrene sožalje staršem

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.