Slovenija
41 ogledov

Glasbene kvote: Konec avtonomije ali zaščita jezika?

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 22:05 28.januar 2016.

    Konkurenca, ki je resno ogrožena. Poslovni model, ki prinaša denar, vendar povsem unicuje smisel radijskega medija. Kot vsako tržno podjetje, ki plačuje davke v tej državi. Thats life. Vedno se lahko odločiš ali boš prodajal j**** ali pa kvaliteto za ...prikaži več zmerno ceno. Stvar okusa. Smernice še ne pomenijo ukinjanje svobode. Realtiven pojem je postala ta beseda v Sloveniji. Za gostinca je tudi ukinjanje svobode, ko mora koncno prikazati realne dohodke. Pa še to enim rata zgolfat.

  • erikkk 06:45 29.januar 2016.

    Mene glasba ne inetesira več ne za nakup kaj šele poslušanje ... vse skladbe piskajo v en rog, kako bi se dol dajali pa kako , skratka sam seks in napeljevanje k seksu , kvarjenje mladine do amena ... to ...prikaži več je današnja glasba ...

  • Avatar mike1968
    mike1968 19:58 28.januar 2016.

    se absolutno strinjam!

  • Avatar mike1968
    mike1968 19:58 28.januar 2016.

    A bomo postali druga Severna Koreja???

  • Žirafa 21:58 28.januar 2016.

    O, bog, radio poslušam le, ko se s kom vozim v avtu, pa še to je preveč. Tista pesem, v kateri ženska poje, kako komaj čaka, da bo petek, me sili na bruhanje.

  • beez 23:31 28.januar 2016.

    Danes radio, jutri televizija. Živela Slovenija po vzoru severne Koreje.

  • Vesoljec 00:48 29.januar 2016.

    Ne, korak nazaj k Sloveniji, ki je preveč balkanizirana.

  • malonaokoli 09:17 30.januar 2016.

    no ja, končno ! se mi kar joče, da mladina sploh ne pozna Sloveskih pesmi in izvajalcev...samo vulgarne besede po angleško kričijo...žalostno.

  • malonaokoli 09:20 30.januar 2016.

    pod nujno, ker jaz imam dovolj ameriškega nasilja, streljanja, vulgarnih besed in droge po 16 ur na dan, ostalo so pa reklame..

  • encijan 19:05 30.januar 2016.

    Pa bo šel radio AKTUAL v maloro.

  • matermila 08:48 31.januar 2016.

    jAKA,ko ti z zakonom predpišejo kakšen mora biti tvoj okus,potem veš,da si v riti(da ne napišem kaj hujšega).Če imaš željo poslušati slovenske drekavce(se opravičujem tistim,katerih glasba je na nivoju),pa si kupi CD in ga vrti do nezavesti.Radijske postaje živijo od ...prikaži več poslušalcev(od prodaje reklamnih oglasov) in ko pade poslušanost,pade tudi dohodek.Na kaj te to spominja?

  • Ferluci 15:35 31.januar 2016.

    ko bi vsaj...

  • Ferluci 15:37 31.januar 2016.

    Odlična ideja. Večja nataliteta, pa še slovensko musko bodo poslušali.

  • principiumnovum 19:14 28.januar 2016.

    Radijske in televizijske postaje naj se nehajo napajati iz davkoplačevalskega denarja (razen RTV), glasbeniki pa naj živijo od tega, kar ljudem uspejo prodati, pa bomo vsi bolj zadovoljni. Lepo vas prosim! Obvezna "slovenska" glasbena vsebina na radijskih postajah? Kdo bo ...prikaži več pa poslušal repanje nekih lablanskih brezposelnih lenuhov, ki bodo repal o socialni neenakosti, čeprav v življenju niso delali niti minute, ampak so si v karieri uspeli nabrati le nekaj 10 ali 100 kazenskih ovadb zaradi preprodaje drog, nasilništva, tatvin, ropov...

  • tomaz 20:41 28.januar 2016.

    Jakec koliko je pametna se bo pokazalo...saj te kvote so že bile, pa ni bilo rezultata...v bistvu v današnji tehnologiji rezultat ne bo dosežen, je samo dodaten poseg v uredniško politiko...folk bo vedno poslušal tisto kar bo hotel in ne ...prikaži večin ne tisto, kar zakon določa. Da se tiste radije, ki se napajajo iz proračuna in rtv prispevka zakonsko tudi regulira, kaj mora predvajati in koliko, nimam nič proti, da se pa spustijo na zasebne radie, ki državi samo dajejo (veš kot 50% od ustvarjenega bruto prihodka), od nje ne dobijo pa nič, mi pa nekako ne gre v glavo.

  • tomaz 23:06 28.januar 2016.

    Jakec, to niso smernice ampak zakonsko določene kvote..pa to ni edino, tu so še kvote obvezne uporabe EU produkcije in da ti ne naštevam naprej. Potem so obvezne kvote za regionalne, lokalne in programe posebnega pomena...Kako naj se potem nek ...prikaži več potem nek radio tržno obnaša v tem regulirani uredniški politiki. Sprememba obveznega kvote SLO glasbe oddajanja v dnevnem času je povsem iz drugega namena, verjemi mi.

  • vzev 23:09 28.januar 2016.

    Ni važno kaj prodajaš, važno je kako to kupci sprejmejo. Če ima npr. radio Aktual južno glasbo, ne vem zakaj sedaj ta radio silijo, da mora vrteti slovensko cviljenje. Tisti poslušalci, ki hočejo poslušati južno glasbo bodo imeli na radio ...prikaži več Aktualu, drugi pač ne. Saj ima vsak poslušalec možnost izbrati kateri radio bo hotel poslušati. Kaj sedaj boš pa moral neprestano prestavljati radio, ker bodo prenašali to slovensko cviljenje. To je tako kot, da bi neki športni TV naročili, da mora vsak teden predvajati vsaj tri slovenske filme, če pa to sploh ne spada v njihov program.

  • Marko Lukan 07:38 29.januar 2016.

    O rocku, šansonih, pa narodno-zabavni glasbi in še o marsičem - zanimiv pogled legendarnega slovenskega rockerja, ki pa po sili razmer prav malokrat sliši kako svojo skladbo na domačih radio postajah:http://intervju.si/2015/12/29/rocker-blagega-srca/

  • Lavdan 18:37 28.januar 2016.

    Zaščitite slovenske proizvajalce in prepovejte uvažati tujo robo. Trobentate o svobodni konkurenci in potem pod pretvezo ščitite par čivkačev ki jih nihče ne posluša. Prepovejte še uvoz tuje literature in blokirajte tuje signale.

  • jakec1575 20:24 28.januar 2016.

    Ena pametna odločitev iz parlamenta. če moram na cesti v Avstriji poslusat jodlarski pofl, lahko doma cez dan slisim tudi vec slovenske glasbe. imamo bazen odličnih avtorjev, ki ne pridejo zraven razen mogoce na nacionalnem radiu. ma kaksno urednikovanje na ...prikaži več komercialnih radiih. na razprodajah kupujejo pofl liste in drgnejo v nedogled. Ali stare hite s poceni predvajalskimi pravicami ali pa nove hite, ki to niso. Ljudi z dobrim okusom za glasbo ne mores dobit, ce jim nonstop vrtis s*****. Sicer pa mladez itak ne poslusa radia, pa bi ga najbrz, ce bi imeli radiostopnice. Karoli je pa sposoben in se bo ze znasel.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.