Slovenija
180 ogledov

"Gre za trpinčenje do onemoglosti"

Komentarjev 21
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • mph 08:36 05.september 2013.

  Ne nakladaj. Očtitno si bil med temi, ki so malteretirali vse ostale. Kaj blodiš? Si sploh bral nekatere komentarje žrtev, ki se ure in ure drgnejo, pa jasno flomastri ne grejo dol? Uničena oblačila?Tisto s pohabljanjem pa sem ...prikaži več dal samo kot primer skrajnjega sprevrženega razumevanja "tradicije". V Ameriki (ja, kot vedno so primer) imaš cela združenja staršev, ker vsako leto umre kar sem zasledil tudi po 10 in več takih, ki so jih ubili z alkoholno zastrupitvijo. Pa ne govorim o takih, ki se sami napijejo. Ampak o taklih, ki umrejo zaradi inciacije. In v lj razen vse tega, kar je bilo tukaj, so nekateri morali piti tudi vse sr, ki so ga nekateri zmešali skupaj. Ali značilno za Rusko vojsko in maltretiranja tam, kjer pogosto umirajo vojaki zaradi izživljanja. To izživljanje, ta "tradicija", pa ima ČISTO ISTE temelje.

 • siesta 10:49 04.september 2013.

  Ma kakšna amerikanizacija. Tole je bilo že za časa Juge. Samo takrat so letele sankcije, če so katere dobil pri tem obredu. Tistega umetnika, ki se mu zdi čičkanje s flumastrom nedolžno, ga je pa potrebno povsem odstranit iz izobraževalnih ...prikaži več ustanov.Flomastri so tudi na alkoholni bazi, in te odstranit je težko, še posebej če so ljudje počečkani okoli oči.

 • mph 09:49 04.september 2013.

  Absolutno se podpišem. Tukaj so vsi elementi mučenja in izživljanja, ki bi jih morali zatreti z vsemi sredstvi. Tradicija ja. Nekje pa je "tradicija" spolno pohabljanje otrok ženskega spola. Tradicija je ok, dokler nihče pri temu ne trpi, ne dela ...prikaži več škode, ... vse ostalo je navadno nasilništvo in izživljanje.

 • Skippy 16:55 17.september 2013.

  Ha ha, zdaj je že čečkanje s flomastri nevarno? Ha ha ha. Ljudje so se poslikavali že tisočletja nazaj. Še malo pa bomo maske in make up prepovedali v imenu fiktivnih nevarnosti.

 • Scott 12:04 04.september 2013.

  Nadvse smešni in tudi primitivni komentarji kot, da živite v letu1930.?To se vsako leto dogaja po vsem svetu in po vaše bi Slovenija pri tem (ob S Koreji)morala biti izjema?Če bi si dijaki med seboj na čela risali rdeče zvezde(kot ...prikaži več jo ponosno na prsih na majici nosi trenutni minister za obrambo, ko je v družbi s premierko)bi pa bilo vse ok.?Vprašajte porisane dijake in ugotovili boste, da jim je to cool!

 • P.F. 09:22 04.september 2013.

  Ne strinjam se. Govora je o najstnikih, ki naj bi jih vzgajali starši, ne pa, da se to odgovornost prelaga na šolo in, po možnosti, tudi ulico. Šola je primarno kraj, kjer se izobražuje, ne pa kraj, kjer se vzgaja. ...prikaži več Tudi sistem pa je zastavljen tako, da je učitelj nemočen pred starši, ki bodo seveda protestirali, češ da njihovo zlato sonce že ni naredilo tega in onega.Seveda otrok ni potrebno terorizirati, vendar pa za to, da odrastejo v zrele osebe potrebujejo red in strukturo, ki se jim jo čisto preprosto več ne nudi. Izgleda, da bo potrebno zavoziti nekaj generacij, preden bodo tisti najmanj zavoženi dobili priložnost, da začno popravljati napake lastnih staršev.

 • mph 09:33 01.september 2014.

  Katerim je "cool"?? Par prizadetim mazohistom, ki jim je lepo cel teden drgnit flomastre s kože. En kup jih je vsako leto tarnalo nad tem nasiljem. To je navadno izživljanje. In če se to dogaja v tvoji deformirani, defektni, ... ...prikaži več Ameriki in podobnih državah, je pa to res lepo merilo. Zaradi prizadetih "obredov" vsako leto tam umre tudi po par deset dijakov (npr. ko je potrebno spit npr. liter viskija čim hitreje) in kjer imajo cela združenja staršev pokojnih dijakov in podobno. To tudi daja signal, da je izživljanje nekaj normalnega, ko se gruča spravi na posameznika.

 • MXN 13:23 04.september 2013.

  A ste lahko še bolj neumni? Mučenja in izživljanja? Kako lahko to primerjate s spolnim pohabljanjem otrok ženskega spola? Kako lahko to neko banalno tradicijo ki se zgodi enkrat na leto in pač 'sprejme' prve letnike med srednješolce, primerjaš z ...prikaži več Iranom, Afganistanom kjer bičajo ženske in podobno? Sem bil v ponedeljek v centru - je slučajno kdo trpel ker so risali s flomastri po njih? Je slučajno kdo trpel če mu je malo moke priletelo na lase? Zatreti z vsemi sredstvi - saj sploh ne veš kaj govoriš.

 • MZupan 12:01 04.september 2013.

  Edino s čem se ne strinjam @siesta, je to, da je bilo to že za časa juge. Sam sem takrat začel in v zadnjih letih juge tudi končal gimnazijo in ni bilo nobenega čečkanja s flomastri, posipavanja z ne vem ...prikaži več čim ali šeškanja! To bi bilo strogo sankcionirano, tudi če bi bilo. No, vsaj pri nas ni bilo tega.Tole čečkanje s flomastri pa... TISTI JE PSIHIČNI BOLNIK OD UČITELJEV, KI TO DOPUŠČA. To niso tako nedolžne zadeve, kot se zdijo na prvi pogled. Jaz bi za kaj takšnega zahteval takojšnjo izključitev iz šole, potem pa naj razmišlja, kaj je narobe naredil...

 • mph 09:30 01.september 2014.

  Khm, če se to dogaja v ŠOLI v ŠOLSKEM ČASU, je to v domeni ŠOLE!

 • Avgust Pugelj 15:56 06.september 2013.

  če bi mojemu sinu to naredili bi marsikdo rabil obisk najmanj pri zobozdravniku

 • MZupan 13:56 04.september 2013.

  @MXN Kje je fora v čečkanju s flomastri? Mi lahko pojasniš? Btw.. To, da smo se obnašali normalno, ni bilo zaradi komunizma. Le podivjani smo bili manj. Aja, pa še nekaj.. Ime mi je Matej in ne Marjan.

 • MXN 13:25 04.september 2013.

  A resno, gospod Zupan? Ste še s svojimi leti v nostalgičnih časih juge? Se niste sprijaznili da smo leta 2013 in da komuzima ni več in da so časi drugačni? Dokler ne boste svoje glave spravili ven iz preteklosti in ...prikaži več se 'skampirali' v sedanjosti potem raje ne komentirajte. Niso nedolžne zadeve? So slučajno koga zabodli s tem flomastrom? Oh BOH NE DAJ! Pa izključitev iz šole? Dajte no, pomirite se.

 • murderone 12:58 04.september 2013.

  Prav imaš Marjan Zupan ex. G-mm!

 • suzana.kos 12:21 04.september 2013.

  vzgoja je NAJPREJ v domeni staršev, kaj ima šola pri tem divjanju? je pa sicer tudi res, da učitelji nimajo nobene avtoritete več - za to so si pa krivi sami

 • MZupan 12:01 04.september 2013.

  Točno. To NI tradicija, ampak sprevrženost podivjanih mladih.

 • Ronald Reagan 10:10 04.september 2013.

  No, pa si sam odgovoril in zanikal sebe...kriv je sistem ki je tako zastavljen...in ravnatelj ter ostali so del sistema, torej krivi...

 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:06 04.september 2013.

  Še ena kretenizem uvožen iz najbolj "kretenske"države na svetu,Hamburgerland.Men bi teli risarji zalegli,če bi me hotel porisat,bedno in ponižujoče za prvošolce....

 • svatne 09:39 04.september 2013.

  Predvsem pa to ni nobena tradicija, kakor neodgovorno izjavlja neka "odgovorna" oseba. To je tukajšnjemu okolju tuja sprevrženost.

 • Ronald Reagan 08:55 04.september 2013.

  Kretenizacija...odgovorno pa je predvsem šolstvo. Pa naj si še tako zatiskajo oči in bežijo pred odgovornostjo z debilnimi izgovori...Prvi krivec za to je ravnatelj šole potem pa vsi ostali do ministra.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.