Slovenija
640 ogledov

Inšpektorat: letos že 48 prijav domnevnega nasilja na šolah

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rhombur 08:59 03.december 2015.

    Bah. V lokalnem okolju težav z disciplino nimajo old-skool učitelji, ki so učili našo generacijo, imajo pa jih prestrašene mlade pedagoginje in pol-zapušeni učiteljčki, ki se jim mulci upravičeno režijo. Menda niso produkt okolja samo mulci, ampak boren kader brez hrbtenice.

  • Undertaker 08:17 03.december 2015.

    Včasih smo učitelje spoštovali. Danes....Katastrofa.

  • mph 08:51 03.december 2015.

    Se povsem strinjam. Sicer razposajenost ni tak problem, nevzgojenost, ki so jo pobrali po nevzgojenih in neprilagojenih starših, pa je čisto drug problem.

  • maneken 10:21 03.december 2015.

    ampak kašna propagandistična slika spremlja tale članek!Mulc, superge in kri. Morda bolj primerno za članek o medvrstniškem nasilju ali prometnih nesrečah. Me zanima, kdaj je kakšen učitel(ica) povzročil krvavitev pri učencu.

  • maneken 10:21 03.december 2015.

    ampak kašna propagandistična slika spremlja tale članek!Mulc, superge in kri. Morda bolj primerno za članek o medvrstniškem nasilju ali prometnih nesrečah. Me zanima, kdaj je kakšen učitel(ica) povzročil krvavitev pri učencu.

  • maresem 11:04 03.december 2015.

    To je pa zato ker v uredniški politiki delajo na pol pismeni in na pol inteligentni papki.

  • Avatar olor
    olor 08:07 03.december 2015.

    Preveč nasilja? Da serjejo mulci vsepovprek po učiteljih je pa dobro. Današnji otroci so v veliki meri nevzgojeni in preveč razposajeni, učitelj jim pa ne more nič, v kolikor pa, je pa že tu inšpekcija in tožbe staršev. Učitelj v ...prikaži več današnem času ne more imeti avtoritete, bi jo pa moral imeti. Včasih je bilo bolje.

  • maneken 08:28 03.december 2015.

    Učiteljem ponavadi rečejo:"Ja kakšen učitelj pa si, če ne znaš vzdrževati reda in discipline v razredu."Ob tem, da pozabljajo, da so učiteljem vzeli vse vzvode, ki bi lahko služili v ta namen, poleg tega je pa zdaj ta ...prikaži več poklic do nesmisla feminiziran in podcenjen, tako da mulci neprestano iščejo svojo potrditev v primerjavah (vsaj verbalnih) z učiteljem. Skratka jezikajo in čvekajo, ker nimajo spoštovanja.Ampak mulci so pač produkt svojega okolja in kot taki pridejo v šolo.

  • Sebastijan Pintarič 15:13 03.december 2015.

    tudi old school učitelji imajo čedalje večje težave. Za le te pa so krivi starši, vse ministrske garniture, ki so poskrbele za pravice otrok nihče pa za zavedanje dolžnosti in predvsem spoštovanja. Ampak kako bodo otroci, ki se povečini vzgajajo ...prikaži več na ulici in vidijo nespoštovanje staršev do vsega in vsakogar ,ki ni po njihovem vzorcu, boljši od staršev. In kaj naj naredi učitelj, ko se nanj fizično ali psihično spravi mladoletna oseba, ki jo zakon brani na vse pretege. Zakon bi moral obravnavati osebo kaznivega dejanja po teži dejanja ne po starosti. Bi se prenekateri mladostnik hitro ustavil pri odraščanju v prestopnika.

  • Igor Đukanović 08:57 03.december 2015.

    Seveda ne odobravam nenačelnega izsiljevanja staršev (za ocene) z grožjo prijave le v primeru, če ne bo po njihovo in ne, če učitelj ne spremeni odnosa do nasilja. Tako je kar res, da je velika večina (in ne samo polovica) ...prikaži več) prijav utemeljenih a z napačnimi motivi in premalo dokazov zoper učitelja. A že, če se poreže vrh ledene gore in s pomočjo policije odstrani tistih nekaj posameznikov, ki so res zgrešili poklic, bo veliko narejeno. Vprašanje, kako učiteljem vrniti avtoriteto, pa nima nikakršne, absolutno nikakršne, zveze z odobravanjem nasilja. Kvečjemu z odobravanjem olajševalnih okoliščin pri odmerjanju kazni za storilce.

  • Johan Spohan 11:39 03.december 2015.

    Problematični niso otroci, problematični so prepotentni starši.

  • Undertaker 18:40 03.december 2015.

    Ne mislim na razposajenost. Tudi mi smo bili. In tudi marsikatero lumparijo smo ušpičili. Ampak, če smo pa kaj resnejšega naredili, je pa pas pel. Danes...otroci tožijo starše, da jih "maltretirajo". Imajo samo pravice, dolžnosti pa ne.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.