Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
32386 ogledov

"Iz net meteringa bomo izpadli prej, kot so nam obljubili"

Komentarjev 57
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Garancija 08:16 06.januar 2026.

Poglejte,mi kot slovenija imamo elektrike dovolj za svoje potrebe,a kaj ko jo naši izvažajo,da si polnijo bančne račune,na vas pa apelirajo,da boste kupili sončne celice,imeli kao samooskrbo,ampak država hoče od vas denar,ne boste zastonj živeli v tej zloveniji

• 4krogci 09:50 06.januar 2026.

in spet pises o zadevi o kateri nimas pojma! So nas politiki zvlekli v EU? ja so! Alora bomo počeli tko kot bo EU reku.....Elektrika se pa proizvede in odda na skupni trg EU in od tam se jo kupuje.....isto ...prikaži več počnejo vse preostale drzave v EU!

• FejstDogaja 10:14 06.januar 2026.

Da si polnijo bančne račune? Človek božji, tvoja položnica je med najnižjimi v Evropi. Če jim uspeva to, pa še bančne račune si nafilajo - bog jim požegnaj.

• suzana895 06:53 06.januar 2026.

Bravo zeleni prehod. Jaz budalo pa sem mislil na streho postavi SE. Hvala Bogu, angelom, najvišji sili.... da nisem imel trafota dovolj blizu..... Pa el.avtomobili. Kdo bo pokril trošarine od nafte ko bo naš vozni park elektrificiran 😉?

• 4krogci 07:58 06.januar 2026.

neumn je tisti, ki da na lastno streho SE.....se bolj neumn je pa bil tisti, ki je trepetal zadnje mesece a bo prisel v NETmetering ali ne in posledicno ze v osnovi za vsaj 60% preplačal SE. Ampak to se ...prikaži veče splača! hahahahahah

• Tone2K 08:21 06.januar 2026.

Jaz sem postavil elektrarno z baterijami zato, ker je pri nas omrežje tako zanič, da padejo tri kapljice dežja, pa smo že brez elektrike. Zdaj imam pa celo hišo na UPS in mi vse dela, čeprav so vsi sosedje brez ...prikaži več elektrike. In to ne glede na to, četudi gospodje električarji namenoma izklopijo elektriko.

• 4krogci 09:30 06.januar 2026.

ti nebi bilo bolj enostavno in cenejse en dizelski agregat in UPS? vsaj jst sm na ta nacin prsu cez z investicijo izpod 5000€ za vse skupi....ko pade napetost na UPS se agregat avtomatsko zazene...tko da nerabim skrbet a sm ...prikaži več doma al ne.....pa laufa toplotno!

• FejstDogaja 10:18 06.januar 2026.

Za dizel boš kmalu skoraj v celoti odvisen od Trumpa in njegove cenovne politike. Hvala lepa. Trošarine bo treba nadomestit, ja. Upam, da jih bodo tako, da jih bodo še zvišali za fosilna goriva. Saj mislite, da ste pametni, ampak ...prikaži več sčasoma druge računice kot elektrika ne bo več. Ker edino to znamo proizvajat v SLO. Dizla in bencina pač ne.

• popokatopetl 10:50 06.januar 2026.

Kdor je postavil SE da se ceneje vozi ali drugače rabi veliko elektrike ni budalo. Kdor je postavil SE ampak ne pokuri veliko pač je. Za manjše porabnike bi morali organizirat komunalne sheme.

• FejstDogaja 11:25 06.januar 2026.

popokatopeti, tem, ki nimajo SE, drugega kot govoriit, da je SE brezveze, ne preostane. Mi, ki jih imamo, smo pa raje tiho. Mi smo s prehodom na elektriko znižali stroške za 90 % za ogrevanje in vožnjo. Da o tem, ...prikaži več da živimo zdaj v bolj čistem okolju, ne govorimo.

• popokatopetl 13:17 06.januar 2026.

Vam ki veliko porabite je to jasno, ampak ste manjšina. Mnogim bi se poceni balkonska elektrarna povrnila v 2-3 letih, ampak po drugi strani je to tolk mal denarja in elektrike da je vprašanje če se ima smisel z njo ...prikaži več ukvarjat. Bi pa država morala mislit na to kako naštepat veliko FV preden vlak odpelje (bo v soseski presežek), da dosežemo obljubljeni % OVE in dobimo elektriko brez kurjenja. Pa kako omogočit poceni elektriko za e-avte vsem ljudem ki veliko prevozijo.

• 4krogci 13:46 06.januar 2026.

in na podlagi cesta zdej vi, ki ste presaltal z vsem na strom zivite v bolj zdravem okolju? hahahahha

• marjan68 08:14 06.januar 2026.

Najbolj butaste komentarje pišejo tisti , kateri SE sploh nimajo ...

• 4krogci 09:52 06.januar 2026.

Normaln človek si SE nebo postavu na edino streho nad glavo.....aj mogoče ob hisi na travnik še še pa še to ni nobene ekonomske racunice!

• FejstDogaja 10:20 06.januar 2026.

Tako kot so bili pametni, ko so se pojavili pametni telefoni, pa toplotne črpalke. Imaš zmeraj določen procent ljudi, ki so trmasti kot biki. In jih ne premakneš. Kaj bom s pametnim telefonom? Saj ga imam samo za telefoniranje? Toplotna ...prikaži več je zanič, ne ogreje hiše! Pač zagoveden folk brez sposobnosti računanja in brez širine.

• popokatopetl 10:54 06.januar 2026.

Normaln človek si postavi SE na streho nad glavo, če se mu splača in to lahko naredi na varen način. Večini ljudi se tipična SE sicer ne splača, ker ne pokurijo tolk elektrike, bi se jim pa splačalo vložit nek ...prikaži več delež v komunalno SE nad javnim parkiriščem, če bi potem od tega imeli poceni elektriko za doma ali za avto ali pa boljše obresti kot na banki.

• Fucky 17:05 06.januar 2026.

FejstDogaja ni problem v tem, da so ljudje trmasti. Problem je v tem, da lahko samo sanjajo kje dobiti 15.000€ za postavitev SE. In najlažje se je tolažiti tako, da še sreča da je niso postavili. Elektrike bo vsako leto ...prikaži več manj in imeti sončno elektrarno čez 5 ali 10 let bo mus, ne želja. Netmetering gor ali dol.

• popokatopetl 23:03 06.januar 2026.

Če pokuriš tolk elektrike, da se ti SE izplača v treh letih, se boš 15k€ tudi nekako potrudil napraskat zanjo. Če imaš mesečni račun za elektriko okrog 50€ pa ima smisel razmišljat o ta balkonski za 400€.

• Fredi34 07:57 06.januar 2026.

Kaj ima veze kdaj se bo elektrarna odplačala. Saj nismo postavili ekeltrarne na streho, da bomo na koncu na 0. Zraven pa plačevali kredite, skrbi, delo ipd. elektrarne smo postavili zato, ker so jasno bili napisani pogoji, da je netmetering ...prikaži večg veljaven do konca življenske dobe elektrarne. In kot take, preživijo 25 let z lahkoto. Ma banda lažniva pokvarjena =bite se vi in vaš zeleni prehod. Pa si sami postavljajte elektrarne, ne pa da ste vse stroške in skrbi prevalili na državljane. MRŠ!

omega_v6 08:22 06.januar 2026.

Prosim vas ne mi nabijati z hranilniki!! Čemu mi bo hranilnik,če sem Decembra proizvedel le 250 Kw elektrike? Tudi November in Januar se ne pokrivata!! Sem jim pa PODARIL 1800 Kw elektrike,ki je bila proizvedene čez poletje seveda takrat je ...prikaži več najcenejša samo škoda je,da uporabniki od te NIZKE cene nimajo NIČ!! Če bomo šli na mesečno plačilo bom pač elektrarno ugašal ,ko bo za tekoči mesec dovol!! Tem lopovom že ne bom podarjal elektrike katero oni drago prodajajo!!

• Skias 08:27 06.januar 2026.

250kw huh ne vem kako močno imate samo v Pomurju je nil december v mehli tako, da je bila proizvodnja 214kw na malo manj kot 12kw podlage.

• FejstDogaja 10:16 06.januar 2026.

Elektrika je poleti poceni. Komu misliš, da jo lahko drago prodajo?

• popokatopetl 10:56 06.januar 2026.

Hranilniki so že vredu in ob pametni uporabi zaradi nihanj tržne cene nosijo profit. Je pa brez veze da se jih vsiljuje ljudem v domače garaže in kleti namesto da bi večje postavljali zraven lokalnih trafotov za manj €/MWh.

• Skias 11:00 06.januar 2026.

Ne mešajte cene elektrike z drugimi stroški!

omega_v6 12:53 06.januar 2026.

FejstDogaja Pa mi napiši KOLIKO si Julija plačal majn elektrike kot Decembra ali novembra?? Cena je ista le omrežnina se v zimskih mesecih zviša!! popokatopetl Z tvojo rešitvjo se pa strinjam ampak tega ne bodo naredili trudijo se naplahtati ljudi ...prikaži večdi tako kot so jih z samooskrbami!!

omega_v6 12:56 06.januar 2026.

Skias Nimam velike za primerjavo ti povem,da je Junija proizvedla 1700 Kw za december sem ti pa napisal in verjemi nimam zakaj lagati!!

• popokatopetl 13:28 06.januar 2026.

"trudijo se naplahtati ljudi" --- Ma ne vem če se glih trudijo koga naplahtat, ampak je vse precej zmedeno. Subvencionirajo domače hranilnike, ampak ob "domačem" upravljanju se vložek vanje tipično ne povrne.

omega_v6 20:43 07.januar 2026.

Za elektrarno sem plačal 13000 evrov!! Prej sem imel dvotarifni števec in mesečno plačeval med 80 in 100 evri!! Sedaj verjameš,da so me naplahtali!? Če bi POŠTENO povedali,da bodo dvigovali cene omrežnin in nas lastnike imeli za IZKORIŠČEVALCE se v ...prikaži večv to investicijo NIKOLI nebi podal!! Tako nas lažejo z električnimi avti pa sedaj z hranilnik pa seveda z toplotnimi črpalkami !! Vse to so načini,da od ljudi poberejo denar!!

• Skias 11:06 08.januar 2026.

Omega_v6 ne vidim razloga zakaj ne bi verjel lahko pa rečem, da je nas stala okoli če ne preko 15.000,00€ Junij na tem koncu 1.93 Mwh se pravi 1930 kwh. Seveda je pa vse ostalo daleč od tega. Slovenci se ...prikaži več preveč prerekamo. Poglejte malo cigane kako hitro oni skup podržijo! Vzemimo si jih za vzgled.

• Toma 10:57 06.januar 2026.

To je podoben nateg kot posojilo v CHF ;-)

• ToSmJest 14:41 06.januar 2026.

Sploh ne. pri CHF je šlo tudi v drugo smer. Jaz sem v CHF na začetku stoletja prelil prihranke (takrat se je govorilo, da evro ne bo več dolgo)) in s tem pridelal petmestni neobdavčeni plus.

• zibedan1 09:42 06.januar 2026.

Kaj mislite, kdo bo plačal, pokril te milijonske izgube zaradi net meteringa, ki jih bo država namenila dobaviteljem...le kdo??? davkoplačevalci. Normalno je, kar sem vseskozi pa nisem edini opozarjal na medijih, pa sem bil večinoma zbrisan (RTV in 24 kur), ...prikaži več da cena elektrike poleti ne more biti ista kot pozimi. Samo kuram to ni jasno, njih greje, pa ni važno od kje pride.

• FejstDogaja 10:21 06.januar 2026.

Pokrije iz iz prispevka za zeleni prehod. Kot je prav.

• Skias 08:23 06.januar 2026.

Se pravi, da namesto, da bi postavil fotovlotajiko bi moral odpreti družbo skleniti pogodbe in yi še država prispeva, da povečaš svoj dobiček. Dobro so se to eni zmislili!

• 4krogci 10:02 06.januar 2026.

španija...padlo poprasevanje za 70% in cene SE za 30% po poletju, ko je zaradi preobremenjenosti s SE počepnilo omrezje..

• dare326 12:17 06.januar 2026.

El. omrežje ni bilo optimalno vodeno. Če bi izklapljali SE, se to ne bi zgodilo, zato razpad sistema ne more biti argument proti SE. Sedaj se v Španiji izplača investirati v SE in tudi zato, ker je tam najvišji izkoristek v EU.

• Skias 08:34 06.januar 2026.

Še prehitro bo prišel čas, ko se bodo te elektrarne ugasnile novih pa ne bo kdo bo pa postavil bo pa kupil hranilnike in se bo odklopil od omrežja drugi pa. Sanjate o električnih avtomobilih? Glede na cene se bo ...prikaži več gledalo, da bo potrošnja minimum od minimuma! No enih že sedaj ni po cele dneve doma, domov grejo samo spat tako, da jim je vse eno če sploh imajo v stanovanju elektriko. Skratka slej kot prej bo elekrtika v EU luksus! Zelo se trudijo in se gre v to smer.

• FejstDogaja 10:23 06.januar 2026.

Daj ga no srat. Elektriko plačaš manj kot TV in telefon!

• Skias 11:04 06.januar 2026.

Za to pa imaš na računu toliko dodatkov! In seveda, ker je elektrika tako "poceni" v EU je Vollwagen zaprl tovarno v Nemčiji in vse preselil na Kitajsko!

• s5 11:42 06.januar 2026.

Za te milijone bi lahko investirali v reverzibilna elektrarne in bi črpali vodo, ko je cena elektrike nizka oz. kot pravijo negativna....

Ruska_Zmaga 11:58 06.januar 2026.

Kje je sedaj IQ00, največji zagovornik in pametnjakovič,skril se je v luknjo!!!

Ruska_Zmaga 11:58 06.januar 2026.

Alias Jernej65!!!

• Anja1956 17:27 06.januar 2026.

a to misliš iqicio? Še zmeraj bo boljše kot brez ! Moja hiša pokuri za gretje tako in tako samo 3 Mw letno !

• Grunf 08:21 06.januar 2026.

Čas je že da se preneha motoviliti okrog net metringa in začne resno ukvarjati z omrežnino. Kdo in po koliko se je plačuje.

jezeran 17:38 06.januar 2026.

Ni problema, jaz bi jo izklopil iz omrežja oziroma bi omejil oddajanje na toliko kot porabim, ostalo pa najcenejši dobavitelj. Šenkal ne bi nič, pa če bi jo moral ročno izklaplat. Do takrat se bo že kaj pogruntalo

• Skias 08:39 06.januar 2026.

Glede na to, da je govora o elektriki in nikjer ne vidim novice o tem. Rusija je na staro leto v regiji Kursk zagnala 1250MW močno nuklearko in do 2042 imajo v planu zgraditi še 38 novih. Je zgrajena po ...prikaži več zadnji tehnologiji. Kaj pa Slovenija? A se bodo politiki uspeli dogovoriti do takrat o začetku gradnje 2 nuklearke ali pa bo cena že tako daleč, da bo potrošnja tako nizka, da ne bo več potrebe!

• FejstDogaja 10:22 06.januar 2026.

Rusija in zadnja tehnologija. :)))) In s čim bo Rusija to gradila, če dela samo še za nadaljevanje vojne?

• Skias 11:01 06.januar 2026.

Talent ta elektrarna že laufa! Niso oni tako za opicami kot mislijo tebi podobni! Sicer pa je tam cena elektrike dosti dosti manjša!

• Skias 11:05 06.januar 2026.

Aja ti si zamenjal Rusijo z ZDA kjer bodo gradili nove termoelektrarne in odpirajo nove rudnike premoga!

• dare326 12:22 06.januar 2026.

Slovenski politiki se ne morejo dogovoriti, kdo bo dobil provizijo, zato zamuda.

juric 16:47 06.januar 2026.

KDO ZRAVEN RUSIJE IN KITAJSKE PA ŠE SPLOH ZNA ZGRADITI NUKLEARKO?

• Skias 10:59 08.januar 2026.

Juric gradil jo bo Westinghouse, ker Američani tako rečejo in naši nimajo kaj proti povedat! No hlapec nima kaj govoriti proti gospodarju! A se še spomnite, ko je Slovenija med prvimi uvedla prepoved vplutja nuklearnih plovil? Nekaj dni za tem ...prikaži več so ZDA že poslale ladjo in so politiki tako ovrgli/preklicali zakon. Skratka tako kot pri vsaki reči bo tudi tu tako. Sicer pa Slovenec ni sposoben postaviti poljskega stranišča brez incidenta!

• Fucky 17:00 06.januar 2026.

Treba je vedeti nekaj. Nizka cena elektrike poleti čez dan je zgolj (samo) zaradi sončnih elektrarn, ki so jih posamezniki sami investirali. Tisti trenutek, ko bo konec netmeteringa bo večina lastnikov SE dodala baterijo in elektrarno odklopila iz omrežja. Sploh ...prikaži večh v primeru, da je dobavitelji ne bodo pošteno plačevali viškov. In s tem bo konec nizkih oziroma negativnih cen za vse ostale uporabnike.

• marija0556 04:54 07.januar 2026.

Pozdravljeni vsi, ki imate finančne težave in potrebujete zanesljivo, hitro in učinkovito osebno posojilo med 2.000 in 1.000.000 € z letno obrestno mero od 2%, me prosim kontaktirajte na naslednjem naslovu: marijarajevic259@gmail.com

Mia21e 22:58 06.januar 2026.

Іščeš dekle za enо noč💋? Dobrodоšli - www.sex21.fun

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.