Slovenija
1347 ogledov

Iz pepela umrlih delajo diamante

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mirko 14:40 12.oktober 2012.

    Ha ! Članek je tako napisan, kot da bi se umetni diamant dal naredit edino iz človeškega pepela. to je čisti kemični proces iz čistih elementarnih snovi, ki obstajajo v naravi skoraj kjerkoli. Pepel umrlega je dodan zraven samo za ...prikaži večsamo za tržno nišo. Kar se pa cene tiče, če mene vprašate so to čisti ciganski posli. Umetni diamant enake velikosti kot tisti, ki ga boste naročili pri tej firmi, stane na trgu dvajsetkrat manj. Pa kaj potem, če so njihovim diamantom dodani elementi iz pepela umrlega. Menda ne mislite, da je potem v tem diamantu ujeta pokojnikova duša ?!!! Važni so samo spomini na pokojnika in čisto nič druga, vse ostalo je cirkus.

  • Martin Gregor 21:32 31.oktober 2014.

    Točno tako. Ni višjega davka od davka na neumnost. Vprašanje je samo, kdo ga pobira.Pa poglejmo, kaj smo se v šoli naučili pri kemiji:Diamant je ogljik v obliki kristala. Je prosojen in brez barve. Če ima diamant ...prikaži več primesi, se lastnosti spremenijo. Dopustimo torej, da je bor samo primes v zelo majhnem deležu, ki obarva diamant v modro.Kaj pa vsebuje pepel sežganega trupla. V glavnem kalcij (kosti) in ostali ostanki gorenja. Ogljika pa v pepelu ne bomo našli, ker se je ves ogljik iz ogljikovih spojin vezal s kisikom in v obliki ogljikovega dioksida (CO2) ali monoksida (CO) v krematoriju skozi dimnik odšel v zrak.Od kod potem pride ogljik za izdelavo diamanta?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.