Slovenija
276 ogledov

Izkoriščanje družbe Manicom: Za minimalno plačo delajo tudi 16 ur dnevno

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 14:16 23.maj 2016.

    Država bi lahko konec koncev imela lastne čistilne servise, ki čistijo javne prostore. Če ima neka javna ustanova zaposleno eno osebo za čiščenje, nastane problem med odsotnostjo te. V organizaciji z več zaposlenimi za iste naloge je odsotnosti lažje reševati.

  • dragec 15:21 23.maj 2016.

    Poslati inšpekcijo in če se ugotovijo NEPRAVILNOSTI IN MOBING, FIRMO ZAPRET, LASTNIKA KAZNOVATI IN DELAVKE POPLAČATI. In to je problem??????

  • Božidar Dinič 15:33 23.maj 2016.

    iz te moke nebo kruha bla bla bla

  • sreca 15:41 23.maj 2016.

    Če ni zunanji servis, potem ni dodatne žepnine. Saj veste za koga.

  • encijan 15:02 24.maj 2016.

    Kdo je le kriv?!?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:48 23.maj 2016.

    Pravte kok je nezaposlenih, pa vam je težko 200 novih inšpektorjev zaposlit, ki bi vsaj dvakratno povrnil vse stroške zaposlitve z svojim delom ( z več prispevki, več zaposlenimi ker namest enega ki dela 16 ur najameš dva po 8 ...prikaži več8 ur itd. itd,). Učinki bi bili večplastni in bi se večkratno poplačal. Ampak ne...nekomu je interes da se goljufa, da gleda po tihem stran, pa čeprav se sluti kaj je v ozadju teh podjetij. Važn da prisklednik služi mastne denarce na zdelanih hrbtih svojih sužnjev-delavcev. Itak noben delavc ne bo nič rekel ker se jim gre za preživetje. To vsak ve,vsakmu je jasn.

  • jakec1575 19:29 23.maj 2016.

    Inspektorji ne hodijo v taksne firme. Inspektorji hodijo v trgovinske centre in podobne stvari, kjer so lahko cel dan, spijejo kavico, gredo po nakupih. Za taksno firmo, ki se ne boji ocitno nikogar rabi imeti inspektor se podporo specilane policijske ...prikaži več enote, ce me razumete, kam merim. Da pa država prepusca taksnim podjetjem riziko varovanje pomebnih podatkov ministrstev pa samo kaze kako neresna država smo v resnici. Vse obvescevalne vedo vse o nas, če hocejo. zaposlijo na crno pri takem podjetju svojega agenta. O tem cloveku ni ne duha ne sluha. Tudi interesne skupine prav tako lahko posljejo svojega vohljaca, da vedo kaj sporociti svojim lobistom, ko se rokujejo ti z ministri. Ta država je rs banan republika. ze vseh 25 let.

  • ntf 08:22 24.maj 2016.

    Ja lepo da se kdo spomni in opozarja na te probleme, ki so si podobni in imajo razne variacije in deviacije. Sam že dolgo opozarjam na to vse to se dogaja v državni upravi in to Slovencem ki se nimamo ...prikaži več kam obrnit za pomoč. https://www.facebook.com/groups/ntf.fakulteta/http://www.publishwall.si/ntf.fakulteta

  • Avatar Leon
    Leon 15:30 23.maj 2016.

    HALO ........tako izkoriščajo vse delavce, ne samo čistilke . Kdor nima poznanstva ali denarja za pravnike ,ta bo delal do smrti za minimalno plačo ,brez regresa,potnih stroškov ,malice ! Kakšni inšpektorji ? Vse je skorupirano .

  • ac-dc 18:07 23.maj 2016.

    Tole, kar pišete in delavci iz Postojne so verjetno samo vrh ledene gore. Država ima premalo kontrole in interesa, da bi tu naredila red. Morda bo trajalo še dolgo, da zadevo uredi, morda ne bo nikoli naredila reda na tem ...prikaži več področju.... ali pa bo trajalo toliko časa, dokler ne bo kje res počilo.

  • Pepe007 14:57 23.maj 2016.

    Država bi lahko tudi vedela, da ko naroča neko storitev, kakšna je zajamčena minimalna plača in stroški poslovanja podjetja, predpisani potni stroški itd in dumpinške ponudbe na razpise vrgla ven in kazensko preganjala ponudnike. Če nekdo dobi posel po prenizki ...prikaži več ceni, se ne bo šel dobrotništva do stranke, temveč bo vzel nekaj nekomu, kar bi mu moral dati. In bo imel delavce na črno in podobno.Zato bi moral biti edini kriterij "najnižja cena za storitev" na državnih razpisih prepovedan.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.