Avto
376 ogledov

Kaj ima gasilec kot obvezno opremo tudi v svojem privatnem avtu

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Papaja Popi 18:46 24.april 2017.

    V mojem avtu je že leta 3 kg gasilni aparat.Na srečo ga ni bilo treba še uporabit, samo pregledat.

  • nergač 19:35 24.april 2017.

    mulci niso nič krivi, okolje jih postavi v položaj, da so polnokrvni in polnovredni vozniki...Velov ˛& co. pa vlečejo dobre denarce, čeprav bi že zdavnaj lahko s tega mesta predlagali takšno zakonodajo, ki bi omejila to spomladansko mesarjenje med mularijo...

  • Antun Homjak 19:38 24.april 2017.

    Mene zanima kaj to je mini fancy aparat in kaj oni srednji. Če nimaš nič si ob ognju nula. Uni tamali kilski pa pomore če je ogenj komaj začel. Z vsakih petih sekundah potrebuješ eno kilo, vse dokler ne prideš do cisterne.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 22:37 24.april 2017.

    Če bi slučajno v avtu goreli Janez Janša, Igor Bavčar, Andrej Primc in podobna golazen, bi še sam prilil kakšen liter bencina!

  • srecnii 22:39 24.april 2017.

    Sem prepričan, da so bli vsi mal pijan. Kdaj bo mulariji jasno, da se za volan ne sede pod vplivom alkohola. Če bli pametni bi naročil taksi niti 5 evrov vsakega nebi prišel. To tud tukaj okol ugotavljam, da se ...prikaži več vsak vikend pijana mula*ija nekam zaleti.

  • hpet 14:40 24.april 2017.

    Glede gasilnih aparatov lahko samo dodam, da če kupujete ne kupujte tistih mini fancy aparatov, ki lepo pašejo pod sedež. S tistim ne moreš pogasiti prav nič. Minimum je tisti srednje velikosti, če želite sploh kaj pogasit. Pa srečno vsem.

  • Janez_53 15:45 24.april 2017.

    Kaj pa bi ti torej svetoval? Nekaj pametuješ brez veze! Če bo zaradi omenjenih nasvetov v bodoče rešeno vsaj eno življenje, bo namen dosežen. Predvsem pa bi se morali bolj posvetiti prepotentnim in lahkomiselnim mulcem, ki mislijo, da po opravljenem ...prikaži več vozniškem izpitu vedo vse o prometu in vožnji.

  • zdrej 14:24 24.april 2017.

    Sem mnenja, da bi njima izpraznitev 1kg ali 2 kg gasilnika v motorni prostor pridobila kako minuto dve, če že ne pogasila požara. Seveda, v kolikor lahko bi to lahko varno storila in da je gasilnik pri roki. Potek požara ...prikaži več na vozilih je ponavadi zelo hiter. Pomembno je, da se gasilno sredstvo (prah) poprši pod pokrov motorja oz. po gorečih površinah, še so te vidne. Pršenje po površinah, ki ne gorijo, nima pravega učinka, če ga sploh kaj ima. Pišem iz lastnih izkušenj s požari na vozilih.Kaj pa je bilo v danem primeru, pa ne morem vedeti, zato lahko le pohvalim, da sta ukrepala po svojih sposobnostih in zmožnostih. To pišem zato, ker sem v primerih, da sem ustavil v taki situaciji in pomagal opazil prav to nepravilno uporabo gasilnikov. Tako so ljudje uporabili tudi 9kg praha, požara pa niso pogasili. Seveda, je pri tem treba paziti na lastno varnost.

  • nergač 19:35 24.april 2017.

    mulci niso nič krivi, okolje jih postavi v položaj, da so polnokrvni in polnovredni vozniki...Velov ˛& co. pa vlečejo dobre denarce, čeprav bi že zdavnaj lahko s tega mesta predlagali takšno zakonodajo, ki bi omejila to spomladansko mesarjenje med mularijo...

  • Avatar Leon
    Leon 13:59 24.april 2017.

    Slovenceljem bi morali zapičiti čip v glavo ,da bi jih lažje nadzirali .Takšne zgodbe po tragični nesreči so neprimerne .

  • Božidar Dinič 14:10 24.april 2017.

    tako je leon sram naj jih bo a tudi rezervoar naj bo na minimumu al kak

  • Peter Uršič 00:01 25.april 2017.

    ja ljudje dejte si nabavt eno navadno kladivo ali kak ključ pa gasilni aparat .jaz si bom nabavil gasilni aparat v kratkem .naš cmerar in vsa vlada sprejema raznorazne butaste zakone in da prva pomoč ni več veljavna in uporabna ...prikaži večna po petih letih pa še in še butastih zakonov ki jih imamo .da bi se pa uvedlo obvezna oprema za o vozila tudi gasilni aparat tega pa nišče ne napiše kot predlog .

  • Peter Uršič 00:15 25.april 2017.

    kaj niso mulci nč krivi. a se jim je treba zmeraj med vikendi nalivat z alkoholom in določeni drogirat pol pa taki sedejo v avte .drugo pa je kriva vzgoja staršev ki jim vse dovolijo pa še avte jim kupjo ...prikaži več tisti ki majo malo več pod palcem .pol pa ni čudno ko vse te dejavnike skupaj damo da je pol tolko pizdarij po državi kot jih je .vsak mulc ima tolko v glavi da bi znal rečt ne pri alkoholu in drogah .zato ne zagovarjaj mulcev

  • Rado Stajnko 17:57 24.april 2017.

    Polni teorij o reševanju, a pozabljate, da je situcij nesreč neskončno. Že majhna razlika od navidez enake nesreče, lahko pomeni več minutno daljše reševanje. Vozilo lahko recimo leži na levem boku, v tem primeru desni sopotnik pritiska s svojo težo ...prikaži več na levega, ki je pod njim in mu otežuje izpenjanje, kakor tudi desni samemu sebi. Edini izhod so desna vrata, ki pa se zaradi lege teško odpirajo. Vozilo leži na trehi, na nosu, vrata so zaradi prevračanja deformirana, a se znotraj ne vidi, prtljaga se med trkom in prevračanjem zagozdi med mehanizma varnostnih pasov, zaradi trka so potniki onesveščeni, ali deloma onesveščeni, panični .. to je majhen delček običajnosti pri težjih nesrečah, kjer je zbranost udeležencev nesreče in očividcev odločilnega pomena pri reševanju. Kako jih reševat, da ne naredimo še več poškodb, pa je drugi problem

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.