Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
4513 ogledov

Kako bo Evropa umrla in kako lahko to preprečimo

Komentarjev 32
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • h4ck3r 08:51 26.februar 2024.

    Kaaaaaj? A sem prav prebral? Takšen članek je dovoljen? Da vidimo sedaj levake, kako bodo začeli skakakati v zrak in zmerjati vsepovprek. :-D Sicer ne vem zakaj se na koncui članka dodaja "opravičilo", za mene je to potem samo potrditev ...prikaži več tega o čem govori članek. Da se moraš opravičiti za lastno mnenje, ki ga ima večina "avtohtonih" državljanov. Na žalost se zatira takšno mnenje na vsakem koraku.

    • igorgeus 17:59 01.marec 2024.

      kdo pa je pripomogel k temu? kdo je zacel z razprodajo in unicenjem gospodarstva? kdo je uspesno razgradil drzavne institucije? nadzorne institucije? nastavljal kimavce in nesposobneze v drzavna podjetja? komu je v interesu, da je osnova gospodarstva namesto nekdanjih inovacij ...prikaži več in dodane vrednosti nizko izobrazeno delavstvo? komu je v interesu, da se ne misli s svojo glavo? kdo bi rad nazaj partijsko drzavo?

  • PasjaProcesija 09:18 26.februar 2024.

    Po dolgem času ponovno izredna kolumna. Ne bom o celi Evropi, zanimivejši je njen vzhodni del, kamor sodimo. Naša država je utemeljena na slovenskem narodu, česar pa ne spoštujemo. Glede rodnosti ne moremo biti optimisti, ne sprejmem pa prepričanja, da ...prikaži več moramo tujce množično uvažati. Že za tukaj živeče tujce moramo spoštovati njihove pravice do uvoza družinskih članov in porok, kar vodi do t.i. verižnih migracij. Sprejeli smo Machiavellijev model, po katerem se moč države meri z ekonomijo.

    • PasjaProcesija 09:24 26.februar 2024.

      Imamo izbiro. Meje lahko zapiramo. Smisel države je med drugim, da ima tudi svoje meje, denar in vojsko. Mi imamo oz. uveljavljamo od tega bolj malo. Nikjer ne piše, da moramo cel čas imeti enako ali višje število prebivalcev. Lahko ...prikaži več nas je čez 100 let samo milijon, pa so to v večini domačini. To pomeni manjši obseg ekonomije, kar pa sploh ne pomeni nižjega blagostanja na prebivalca. Pomagalo bi, da svojih otrok ne razvajate. Naj sprejmejo tudi nižja dela, naj gredo na svoje in naj bodo ponosni.

    • rd2dmk2 15:55 26.februar 2024.

      mal se vprašite tole, zakaj so v jugolsaviji bile železarne v sloveniji , železova ruda pa v bosni.čudno, da se dalo iz juga JUge šripeljat v slovenijo na tisoče delavcev, ni se pa dalo gradit fabrik na Jugu Juge in ...prikaži več tja prpeljat stručkote. razen na olimpiado v Sarajevo.donsse mercedes lahko dela na kitajskem, zakaj se pa ni 40 let nazaj nekje v turčiji, kjer dons japončki delajo skor vse za nas razvajene europejce.

    • PasjaProcesija 17:35 26.februar 2024.

      Vidim kam meriš, pa te bom razočaral. Kot Gorenjec bi lahko vedel, da ima železarstvo v Sloveniji precej starejšo tradicijo od nastanka Jugoslavije. Pa niti ne bi šel še bistveno bolj nazaj - poglej vaša krajevna imena, (Stara) Fužina, Rudno ...prikaži več (Polje), Železniki itd. Sem se je uvažalo delovno silo, ker smo imeli vsaj nekaj infrastrukture in znanja, oboje pa nam je omogočil stik z Germani in Romani. Dol so imeli samo drobnico. Res pa je naša razvajenost slab obet za naprej in moramo to presekati.

    • rd2dmk2 17:59 26.februar 2024.

      PP torej imel smo mal kovačij pa znanje. še enkrat zakaj se ni znanje preselilo k bazenu delovnih rok, surovin in energentov ? ler smo imeli svoje kučice in žlahto in bili prvi na vasi. slovenec zna bit hlapec švabu, ...prikaži več apka ne zna bit šef balkancu. zdej pa mam kar mamo. smo hlapci švabom, lahom in bosancem. še mal pa bomo še ta zapečenim in benibn-om, ker samo to znamo - bit hlapec.

    • PasjaProcesija 18:28 26.februar 2024.

      Takoj po vojni so v železarnah delali pretežno Slovenci. Imeli smo tovarne, ki jih v tistem pomanjkanju ni bilo enostavno graditi. V porušeni Evropi so bile potrebe po železu neskončne, veljalo je "čimprej in čimveč". Takrat je bilo najbolj smiselno ...prikaži več iti po utečeni poti z istimi tovarnami in rudniki. V poznejših desetletjih pa je oblast gospodarstvo čimbolj zapletala, tudi z nesmiselnimi materialnimi tokovi. Praviloma to res nikoli ni bilo v našo škodo, vprašanje pa če je bilo v našo korist.

    • PasjaProcesija 18:33 26.februar 2024.

      Drži, da bi mi bili samo še šefi. Krivi smo si sami, večkrat napišem, da smo razvajeni. Tolažim se z našo neizkušenostjo. Stoletja smo bili hlapci, miselnosti naroda pa ne moreš spremeniti čez noč. Trenutno smo v stanju kruhove pijanosti. ...prikaži več Na pladnju smo dobili marsikaj, pa smo v nekaj desetletjih večino zapravili. Plačujemo davek neizkušenosti in za prihodnje rodove upam, da se bodo iz naših napak česa naučili in bodo boljši gospodarji. Jim bomo pa zapustili slabo popotnico.

  • Luksi 08:43 26.februar 2024.

    Bravo, vseeno pa mi ni jasno, kako je ta članek prišel skozi levaško cenzuro.

    • Jernej65 10:46 26.februar 2024.

      Zanimivo tvoje razmišljanje. Kolikor jaz spremljam prav skrajni levaki najbolj rušijo Evropo in pojejo slavo Putinu.

    • McBobo 16:10 26.februar 2024.

      Očitno je tudi levičarski stroj pogruntal, da so šli že predaleč z multi kulturo in samouničevanjem samega sebe, se pravi domačinov. Še je čas, da EU kulturo rešimo, ni pa več nobenega časa za popuščanje.

    • igorgeus 17:53 01.marec 2024.

      to kaj ste desnicarji zadnji dve leti z drzavo naredili, tudi ce propade, mi je vseeno. ni sanse da s prstom mignem za to, kaj vi delate iz nje

    • McBobo 15:28 02.marec 2024.

      Igor bi nas rad prepričal, da je golob desničar? Ker zadnji skoraj 2 leti je na vladi golob.

  • Kmodri_ 13:20 26.februar 2024.

    V EU naivno pričakujemo, da se bodo tuje kulture vključile v našo! V resnici pa je njihova mentilateta, da bo svojo vsilila nam!

    • igorgeus 17:50 01.marec 2024.

      lahko bi jih asimilirali, ce bi se tega lotili ustrezno. s tem ko jih strpas v geto in izoliras od ostalih, pa grdo gledas na ulici, ne pricakuj, da se vkljucijo, samo se bolj se drzijo svojega in svojih.

  • PasjaProcesija 12:00 26.februar 2024.

    Vašega uredništva ne razumem popolnoma. Objavljate kolumno, ki gre proti toku, potem pa jo hitro sramežljivo skrijete na obrobje. Kako ima lahko dnevni balast tipa Logar, Fajonova, Štern, Gaber in Ronaldo prednost pred vsebino? Ne verjamem, da ta članek ne ...prikaži več bi dobil toliko ogledov kot poškodovana sodnica ali šminker v kopačkah, ljudem bi pa dal nekaj drugačnega.

    • igorgeus 17:51 01.marec 2024.

      proti toku? v svoji lastni realnosti je ta kolumna. vzporednem vesolju.

    • PasjaProcesija 19:32 01.marec 2024.

      Saj včasih lahko misli zadržiš zase ali pa si za družbo poiščeš dežurne aktiviste. Če že nimaš nič za povedati... Ni se treba oglašati samo za to, da se oglasiš.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 10:19 26.februar 2024.

    Kar ne morem verjeti,da se je ta članek pojavil!!! Kapo dol!!!

  • McBobo 16:16 26.februar 2024.

    Eu politiki se niso nič naučili iz zgodovine propada Rimskega imperija oz. zgodovino negirajo in jo ignorirajo. Prej bo počilo, manj bo žrtev, prej bo spet normano življenje.

  • atamama 11:10 26.februar 2024.

    EU naj bi bil skupek držav z ekonomskimi interesi. Nastaja pa nekaj čemur smo večinoma proti razen vladajoče strukture-voljene in nevoljene. Na prvi pogled nevoljena vodilna struktura diktira ob podpori voljenih PV-jev preoblikovanje iz ekonomske v vojaško zvezo. Nedvomno bo ...prikaži več to točka, ko bo EU razpadla oziroma ''se začela bojevati med seboj''. Ta tekst mi samo potrjuje, da dejansko interesi nekaterih vodilnih v UA pomenijo naš strošek in bognedaj, bodoče žrtve. Kaj ima tu beseda demokracija???

  • Jernej65 10:44 26.februar 2024.

    Žalostno in resnično. Rase so se vedno mešale. Tok migracij vedno gre v smeri boljšega življenja. Krivi smo si sami. Po eni strani posegamo v naravno selekcijo, ljudje se prehitro množijo. Na žalost je rodnost v Evropi premajhna in praznino ...prikaži več bodo pač zapolnili priseljenci. Prihodnost za svet je temna. Samo vprašanje časa je, kdaj bo prišlo do grozne človeške katastrofe v takšni ali drugačni obliki. Takšen človeški tempo kot je sedaj, na dolgi rok ni vzdržen.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:53 14.marec 2024.

    Pa pejte vi pametnjakoviči zgraditi cerkev sredi irana,pa da vidiš multikulti reakcijo

  • igorgeus 17:48 01.marec 2024.

    in kaj zdaj, ce pridejo tujci? ste skrbeli za drzavo? drzavljane? da bi jim bilo v tej drzavi lepo ziveti? da bi imeli veliko otrok? ali ste se samo brigali zase in za svoje koristi, grabili denar, oblast, nastavljali na ...prikaži več kljucne polozaje nesposobne kimavce? delali z drzavo kot svinja z mehom? zakaj zdaj naenkrat taksno "domoljubje"? prepozno je za to.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:51 14.marec 2024.

    Učenje materinščine ne ogroža integracije V stranki Nova Slovenija (NSi) so vladni koaliciji očitali, da bi namesto slovenščine za otroke priseljencev raje uzakonila poučevanje jezikov nekdanje SFRJ. Strašenje je neutemeljeno. Zakonodaja že določa tako pouk slovenščine za otroke priseljencev kot ...prikaži večt tudi dopolnilni pouk njihovega maternega jezika in kulture. Tako kot velja za otroke slovenskih izseljencev in zdomcev po svetu.Pa jo ogroža samo da tega marsikdo še ne ve

  • Avatar Leon
    Leon 07:15 17.marec 2024.

    Gams govori o civilizirani Evropi in krščanstvu kot temelj civiliziranosti? Preberite kakšno knjigo o kolonizatorjih ,konkvistadorjih, fašističnih in nacističnih osvajalcih.....in neoliberalizmu. Nikjer ne omenjajo islama !

  • igorgeus 17:45 01.marec 2024.

    kaksno brezvezno gobcanje. najprej razprodat drzavo, grabit denar do nezavesti, oblast in vse to, potem pa se cudijo, da se nihce ne bi vec za tako drzavo boril.

  • a3479c8857678e87df3c796b6335aa01be0c1022 09:32 26.februar 2024.

    Vse to, o čemer pise Gams, lahko mirno zapisemo za odnos do kritikov židovske okupacije in kraje palestinskega ozemlja, apartheida, preganjanja in genocida nad Palestinci. Kritika židovskega početja je prepovedana, protesti so prepovedani. To je navaden fašizem. V EU je ...prikaži več zastavonoša tega fašizma korumpirana fondenlajdra.

  • rd2dmk2 15:48 26.februar 2024.

    ja dragi moji. odpeljite vse ne evropejce, pa bo EU crknla v 14 dneh. v lastnem dreku europejcev. domorodci bi samo dopustnikovali in štrajkali, delal bi pa kdo. no kdo bo drek kidal in smeti odvažal. ja poglejte beachama- fuzbalista ...prikaži veča - europejca- vsak dan si obleče nove gate. ponošene pa v smeti. ma jih boste v kleni europejčki kupili in nosili. vi bi bili spletni vplivneži. z veseljem se pustite muslimanu streč, ampak enkrat pa ta musliman pride z rolexom in vas vse kupi -spletne vplivneže

  • peter25 15:10 29.februar 2024.

    Zivim v Londonu ze skoraj 15 let. Otroci so se ze zdavnaj navadili, da prihajajo od vseh vetrov. Moja hcera hodi v solo, kjer ucenci prihajajo iz vec, kot 80 razlicnih drzav. Ne poznajo rasizma ali nacionalizma. Ti bodo mogoce ...prikaži več zgradili boljsi Svet. Najvecji problem je, ker smo na prehodu iz kapitalizma v nek novi sistem. Vse manj kakovostnih delovnih mest. Stroski zivljenja vse visji. Hkrati vse vec kriminala. Ce nimas poznanstev, ki spet niso odvisna od barve koze moras biti dober v IT

    • Avatar Garancija
      Garancija 07:55 14.marec 2024.

      Vsak normalen priseljenec se obnaša primerno,ne poznate pa navade mudžihadinov,ki prihajajo zato,da vas bodo spreobrnili,če ne zlepa pa zgrda,verjemte,sem bil dol pri njih,vem za njihove načrte

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.