Slovenija
1557 ogledov

Kako hiter naj bo internet

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • allstarr111 09:26 02.september 2012.

    Peter na koncu vidiš da ali nimaš pojma o zadevi ali pa govoriš kar nekaj v tri dni. Povej kako potekata internet in telefonija ločeno od interneta ko pa so vsi trije na istem koaksialnem kablu ki ima v bistvu ...prikaži veču dve žili enako kot telekomova, parica po kateri večina Slovencev dobiva tudi T-2 storitve ? Povej kako uspeš ločiti TV od ostalega pri dveh bakrenih kabelčkih in da tega konkurenca ne more ?

  • Peter Perčič 08:42 02.september 2012.

    Na koncu vidis, da glede na stevilo in kvaliteto programov, ki jih lahko gledas na vec televizorjih, glede na hitrost interneta in razpdenost omrezja in ugodnih klicih v tujini, najboljse pakete ponuja Telemach. S tem, da internet in telefonija potekata ...prikaži več loceno od video tv signala in slika zaradi tega ne zmrzuje.

  • Erika Brecelj 10:38 02.september 2012.

    Glede celotne pokritosti Slovenije z internetnim omrežjem, je skrajna žalost. Enako tudi koliko moramo plačevati za zelo pomanjkljive in nestabilne storitve. Leto 2004 sem preživela na Finskem in tam so že takrat imeli urejeno tako, da so vsa gospodinjstva imela ...prikaži več 20 Mb/s linijo popolnoma zastonj! Tukaj pa marsikje sploh ne omogočajo drugega kakor enega ponudnika in še ta ponudnik ima zaradi dotrajanih in zastarelih central (govorim seveda o Telekomu), skrajne omejitve hitrosti prenosa, številne težave, da se odlomi ali iztakne kakšna parica (ali pa jo njihovi vrli tehniki ne vstavijo nazaj). In, ko bi hitrost prenosa res bila tolikšna kot je nazivna, bi bilo ok. tako pa kar niha; vikendi so ponavadi obupni in mnogih spletnih strani v prvem poskusu ni mogoče odpreti. Youtube in ogled videa v HD kvaliteti? Ja seveda - pol urni video v povprečju odpira dobro uro. Na tako imenovani 4 Mb/s povezavi.

  • Peter Perčič 11:01 02.september 2012.

    Jozek, pa dobro, vem? Na dom pri koaksialnem razvodu dobivate stalno vse programe hkrati in ne le tistega, ki ga set top box zahteva. Ta nacin je pri ip televiziji. To je pomembno, če želite priklopiti večje število sprejemnikov, bistveno ...prikaži večo pohitri premikanje med kanali (ni cca 3-sekundnega zamika med preklopom iz enega na drug program), nimate težav, če želite posneti kak program (brez dodatnih naročnin na "snemalnike" itd...). Oprema, ki jo uporablja Telemach namreč omogoča, da internetni signal pošiljaločeno od televizijskega po enem vlaknu. V hišo tako dobite tako loceno tv signal , na dugi strani internet in telefon preko kabelskega modema, vendar sta signala ločena. To je pomembno, ker se izloči možnost kockanja slike pri večji uporabi interneta (torrenti, p2p, ...) in omogoča tudi lažji priklop večjega števila TV sprejemnikov.

  • Method 09:21 02.september 2012.

    O optiki gdaj drugic je slovenija tolko malo pokrita s tem da je brezveze pricat o tem, tako da povprecna cena 10mb povezave ,Kabelj, Adsl itd je v sloveniji 30€ k tem dodaj se 15-30€ za ip telefonijo ter telefizijo ...prikaži večo ter dobis 60€ ali vec.Povprecna placa v sloveniji, ki jo dobiva 70% Slovencev pa je minimalc 500^€.Realnost je taksna da glede na ceno je taksna da 1mb v Slo ima isto ceno kot 5mb drugod okrog slovenije po tujini smo pac banana republika kjer se se da iskoriscati ljudi.

  • samo.jst 07:27 03.september 2012.

    @Peter Perčič... ja kolko kablov so pa tebi navlekli v stanovanje? Kolikor je meni znano Telemach infrastruktura bazira na koaksialcu in ne na optiki (za kar pride termin vlakno v poštev). V kolikor imaš skupni vod, potem je le ena ...prikaži več možnost - frekvenčni filter na uporabniški strani. TV signal ostane na originalni frekvenčni shemi, medtem ko IP promet (data & VoIP) zmoduliraš na višjo frekvenco.

  • Mitja Pintar 10:56 02.september 2012.

    Pri nas siol (telekom) ni šteknil že skoraj dve leti, 3 televizije 5 računalnikov na minimalni povezavi 4Mb/s downloada vse deluje brezhibno. Ceno bi pa seveda lahko spustili za nekaj eurov glede na to da so si pridelali 25M€ čistega dobička...

  • Peter Perčič 20:59 07.september 2012.

    Samo, imas prav. To je to, zavlakno sem izbral napacen termin. Je pa FTTB sistem, optika do zadnje centrale in nato koaks po stanovanju. Za video sigurno top sistem.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.