Avto
28 ogledov

Kako vozniku vzeti telefon med vožnjo

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vzev 10:07 27.julij 2014.

    S temi telefoni ste že prav tečni. Pogovor s telefonom ni nevaren. Kaj je razlika če imam roko, na naslonu za roke ali pa imam v njej telefon. Za mene ni razlike. Rabim isto časa da spustim telefon in primem ...prikaži več volan ali pa dam roko iz naslona na volan. Če je pa težava pogovor pa je potrebno prepovedati tudi sovoznike v avtu. Pisanje SMS-ov je čisto druga stvar. Drugače pa so raziskave pokazale, da je otrok v avtu precej bolj nevaren kot pogovor po telefonu. Pa še nikoli nisem slišal od koga, da jih prepovemo voziti v avtu.

  • vzev 12:07 27.julij 2014.

    Nisem mlad voznik, in tudi nikoli nisem rekel da vse obvladam. Toda ni pa nobene razlike, da dam roke iz naslona ali pa vržem telefon iz roke in primem volan. Sedaj pa mi naj en napiše, da ima vedno obe ...prikaži več roki na volanu, ker je to čista laž. Zakaj pa je dovoljeno jesti med vožnjo? Zakaj je dovoljenje kaditi? Ko bodo enkrat tudi to prepovedali bom pa mogoče prenehal telefonirati. Ker sedaj pa imajo ta zakon samo zaradi denarja.

  • Jndy 10:06 28.julij 2014.

    Prav imaš. Sam pogovor ni nevaren... Zanimivo je, da kadar vidim avto ki vijuga sredi ceste, zavija brez smerokaza, ne upošteva pešcev niti prometnih znakov itd., je v 90% primerov za volanom teletina s telefonom na ušesu. Verjetno je res ...prikaži več zaradi klica v sili, ane? Če res rabiš, da ti nekdo posreduje navodila za vožnjo pa vklopi zvočnik (če je tvoj telefon med pametnejšimi) in ga zatakni za senčnik (ali kam drugam...), pa veselo naprej.

  • mph 15:48 28.julij 2014.

    Najbolj enostaven način malo več policajev ali redarjev ob cestah po mestih, ki take spremljajo in zapisujejo številke, ob prvi priliki pa jih kdo ustavi ali pošlje položnico na dom, pa se nihče ne spomni, pa bi bilo zelo učinkovito. ...prikaži več Imam že dalj časa bt slušalko v avtu, ampak dosledno ignoriram zvonenje telefona, če ravno ne pričakujem prav kakšen zelo nujen klic. Drugače nobena stvar ni tako nujna, da ne bi mogla počakat. Razumem kakšne zdravnike, policaje,... pa da varno kje ustavijo ... ampak človek ima občutek, da ima 80% populacije neverjetno pomembno vlogo v družbi in da bi kdo umrl, če ne bi takoj dvignili telefona. In se pogovorili o novi šminki, včerajšnjem rezultatu tekme, ... ipd ipd. Po mojih izkušnjah v jutranjih konicah telefonari ne prestano po mojem vsaj 70-80% populacije, od tega 90% žensk.

  • rogixl 08:20 27.julij 2014.

    Ne razumem, da imajo ljudje tako drage avtomobile, pa nimajo vgrajene naprave za prostoročno telefoniranje.

  • patrijarh 11:35 27.julij 2014.

    Sigurn si mlad voznik,ki vse obvlada.

  • Avatar mirkoslav1956
    mirkoslav1956 12:00 27.julij 2014.

    Preprosto kazen tako veliko da se niti v sanjah ne bi spomnil da vzame v roke MOBI ,ko je za volanom.Pa kaj je sedaj važneje en pogovor ali eno ali več življenj.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.