Slovenija
511 ogledov

Kdo je največji slovenski trgovec

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Papaja Popi 13:19 24.april 2015.

    Tuš imam popolnoma prav. Zaenkrat.

  • Avatar praufo
    praufo 13:43 24.april 2015.

    Ampak sedaj ni časa za to debato, sedaj imamo zopet temo JJ in Patria. Vse ostalo je nepomembno.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:55 24.april 2015.

    Glede na poreklo artiklov v Mercatorju je le-ta samo največji trgovec brez pridevnika SLOVENSKI,TUŠ ga že prehiteva in po levi in desni,tako,da je TUŠ največji slovenski trgovec.

  • dragec 17:37 24.april 2015.

    največji slovenski trgovec ŠPAR, drugi je LIDL

  • Filipka 10:13 25.april 2015.

    A agrokor/mercatorju pa ni treba odplačevat dolgov? hrvati so nekajkrat bolj zapufani kot slovenska podjetja in pol se ustvari vtis, da mi ne znamo firm vodit. Ampak pazi: mercator mora prodajat svega in svašta od agrokorja, tuš pa podpira lokalne ...prikaži več slovenske izdelke in jih da na polico. Kaj je zdaj tu boljše?

  • marost 12:20 10.maj 2015.

    Microsoft Slovenija ima sedež v Sloveniji. Ampak zato še ni slovenski trgovec. TAko kot Mercator (žal) pač ni več Slovenski trgovec. Ali ima firmo odprto podružnico ali pa doo (ali dd) pa je samo stvar, kako optimizirati posel....

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:06 24.april 2015.

    Mercator ima največji delež v Sloveniji, in je registriran v Sloveniji ampak taka podjetja so tud Microsoft in tko naprej pa to še ne pomen da so slovenska ampak so del multinacionalk iz tujine. Mercator ni nč druzga kot del ...prikaži več multinacionalke Agrokorja iz tujine.Tuš pa je slovenski ker ima slovenske lastnike in si ga nobeno tuje podjetje ne lasti. Tko da tle je jasno da ima Tuš prav. Vse ostalo so same blodenje Mercatorja. In pol se folk sprašuje zakaj Slovenci niso funkcionalno pismeni? Ja normalno če pa ne znajo natančni bit pr izbranih besedah. Če je črno je črno če je belo je belo nikakor pa ne sivo.

  • Avatar praufo
    praufo 13:42 24.april 2015.

    Ta Slovenija je res tako majhen trg. Če veljajo gobalne ekonomske, potem nas že zdavnaj ni več. Nimamo prav veliko naravnih bogastev (pa še tiste ne cenimo kot je recimo les), pa vendar bi se z drugačno ekonomijo dalo preživeti. ...prikaži več Ali pa tudi ne. Smo v centru Evrope, začnimo se ukvarjat s tujimi jeziki (Trub. Cank. Preš. Slom. so lahko samo še umetniki). Turizem. Domača hrana. Kmet do gostinca na mizo. Ampak, ne, tukaj se to ne da. Trgovcem kot sta Lidl, Hofer, Spar enostavno ne moreš konkurirat. Že zdavnaj bi se moral zavedat bistva. Lastnik Lidla je recimo najbogatejši nemec, ki lahko kupi pol al pa celo Slovenijo. To so tako veliki sistemi, da se mu zaprtje vseh štacun sploh poznalo ne bo, kot bi se recimo Tuš-u. Sprašujem se kje so se daj manjši sistemi kot je bila nekoč Špecerija, Delikatesa, Rožca, Živila in še bi se našlo. Vse to je "pohopsal" Mercator, ki je sedaj ... Zakaj ne bi recimo lokalno nekaj pridelali, pa lokalno nekaj prodali, pa se združili v neke zadruge, da bi lažje

  • Filipka 16:10 24.april 2015.

    Mercator bi rad bil slovenski, čeprav so ga pokupli Hrvati, ki nam sedaj vsiljujejo hrvaško hrano! In pol si upajo izjavit, da slovenski dobavitelji niso dovolj kvalitetni za njih. Naj odselijo ta mercator na hrvaško in tam prodajajo.Tuš pa ...prikaži več je car, da ma jajca se upret tej sistemski mašineriji, ki gre na roko samo še hrvaškim podjetjem in jim prodaja svega in svašta!

  • Avatar praufo
    praufo 20:03 24.april 2015.

    Ne uporabljaj po nemarnem imena Micorsoft in ga ne primerjaj z nekim Mercatorjem. Res, da se oba začneta na črko M, ampak to nima nobene zveze z velikostjo, poslanstvom in namenom kateregakoli od teh podjetij. Microsoft ima sedež v Ameriki, ...prikaži več Mercator pa v Sloveniji, kjer je bilo ustanovljeno. Amerikanci imajo tukaj podružnice, Mercator je pa sedaj v lasti hrvatarja. Sedež in vse ostalo kar ima ta famozni Mercator je v lasti tuje firme. Vprašanje je, če bo po novem še imel takšen tržen delež. Vsaj cenovno ne bo zmogel konkurirat svojim tekmecem. Njim ki so pa tako veliki, je pa itak vseeno kje in kaj kupijo. Na koncu se vse blešči vse je lepo zapakirano in ko si lačen vse pospraviš. Nabavili bodo od slovenskega uvoznika in bodo blago deklarirali kot slovensko. In mi bomo ploskali slovenski vladi in Židanu židane volje, kako je uspešen. Se pravi zgodba o uspehu.

  • Domen Kleva 21:52 24.april 2015.

    Ok, če bi dali drugačno primerjavo. Revoz... Ustanovljen v Sloveniji, v lasti Renault-a, proizvaja vozila, ki so v veliki meri načrtovana v Sloveniji... Kaj potem je Twingo slovenski avto? Je revoz slovensko podjetje?Microsoft Slovenija je registriran v SLO, davke ...prikaži več plačuje tukaj, zaposjuje slovenske prebivalce. Lastnik in ustanovitelj je sicer tujec, pa vendar neke bistvene razlike ni. Pač ja, gre za slovensko pravno osebo oz. pravno osebo registrirano v Sloveniji pa je dejansko slovenska? Enako je sedaj v primeru Mercatorja! Tuš je v slovenski lasti, Spar slovenskih izdelkov ne umika s svojih polic kot to dela Agrocor... koliko je potem dejansko slovenski?Lahko pa bi se Tuš posluževal gesla "Slovenskim izdelkom prijazno podjetje" ali "Največji trgovec prijazen slovenskim izdelkom"

  • Avatar praufo
    praufo 19:52 24.april 2015.

    Je car , ampak koliko časa bo. Če bo uspel odplačat dolgove, bo car, sicer pa ...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.