Svet
40 ogledov

Kirurg sredi operacije odšel

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • sweetdogs 23:41 22.januar 2014.

    Res je. To je zelo odgovoren, naporen in stresen poklic. Potem mora biti tudi plača temu primerno. Ne pa da se jim ne plačuje nadur. To je pa pljunek v obraz vsem zdravnikom, ki so predani temu poklicu. Niso študirali ...prikaži več 10 let, da bodo tako naporno in stresno delo opravljali zastonj.

  • JackD 20:11 22.januar 2014.

    Delo v SMENAH?!?! Res o B.P.?Če se že greš prevajanje iz hrvaščine, vsaj prevedi do konca, ne na pol!Kolikor vem, je to slovenski portal!In če te na FDVju niso tega naučili, smena se po slovensko reče izmena!

  • tropicvoy 23:24 22.januar 2014.

    In pri celi novici se tebi zdi najpomembneje, da ni prav napisano in še štirim drugim očitno.Glede na povprečen iq Slovenca, bi bilo mogoče najbolje, da zadevo predstavi skozi strip.

  • stela 06:19 23.januar 2014.

    Trovlak...razmišljaš čist narobe....so poklici in so POKLICI...zdravnik ob vpisu na faks ve, da bosta njegov delovni čas in odgovornost nekaj posebnega....in ne želi si, da boš enkrat na operacijski mizi, ko bo kirurgu potekel delovni čas!!Je pa res, ...prikaži več da je to širši problem

  • manch 21:15 22.januar 2014.

    Enaka scena kot pri nas! Gospodje ne želijo delati nadur po sprejemljivi postavki, ampak hočejo 3x višjo. Med delovnim časom pa pijajo kofe.Suspenz, takoj! Naj gre voluhar delat v tujino, če ima jajca!

  • spenjac 22:19 22.januar 2014.

    to pa ni res! opravlja poklic zdravnika, ne službe zdravnika. po-KLIC. Tudi npr. odvetniki morajo stranko zastopati še določen čas, ko jim stranka odpove pooblastilo in tudi brez plačila - če je to nujno za interese stranke. Kdor ima samo ...prikaži več intelektualne sposobnosti in nič srčnosti, naj svoje sposobnosti raje izkoristi za finančne špekulacije ali za razvoj mobilnih aplikacij, bo več zaslužil. Zdravniki naj bodo predani svojemu klicu. Hipokratova prisega lepo govori o tem. Torej ja, z zelo težkim srcem naj hodi domov, če ve, da ni naredil vsega, kar je v njegovi moči, da bi pomagal človeku!

  • tropicvoy 23:18 22.januar 2014.

    A si res tak bedak al sam še en troll? To je časten poklic in takšni ljudje ga naj tudi opravljajo!Drugač predvsem zato, ker če nardi kaj takega ko operira mojega otroka in bog ne daj kaj gre ...prikaži več narobe je mrtev prej ko pride drugi dan na "šiht". Pa verjetno nisem edini

  • Arsha 00:11 23.januar 2014.

    Napaka je seveda moteča, moteča pa je tudi vaša (prehitra) kritika fakultete. Od kod vam informacija da se je pišoči izobraževal prav na omenjeni fakulteti? Malo bolj strpni smo pa že lahko.Pa lep večer želim.

  • Trovlak 22:00 22.januar 2014.

    In kaj je tukaj spornega? Poklic zdravnika oziroma kirurga bi moral po funkciji in predanosti ter zaskrbljenosti, biti povsem enak kot katerikoli drug poklic. Zakaj neki bi zdravnik delal nadure, ki niso plačane? Saj to ni njegov problem ampak državni ...prikaži več in tukaj ni črna ovca zdravnik ampak sistem, ki to dovoljuje. A zdaj pa naj zdravnik dela nadure od katerih nima nič, naj domov hodi s težkim srcem kaj neki bo z njegovim pacientom in zjutraj naj gre prej od doma zato, da preveri kaj je z njegovim pacientom? Takšne so bile službe leta 1950, ne pa danes. Vsi, prav vsi delamo zato, da zaslužimo in ne zato, ker v tem blazno uživamo in smo srečni. Kdor to trdi, naj podpiše izjavo, da ne rabi prejemati plače. Tega pa ne bi noben storil, itak.

  • Trovlak 00:20 23.januar 2014.

    No, s takim razmišljanjem, da je zdravnik mrtev, če otrok umre, ste pa res pokazali zrelost, o ja. Neverjetno intelektualno premožni ste s tovrstnim razmišljanjem. Nisem ne bedak ne troll (? ne poznam izraza), ampak zgolj razmišljam kaj je prav ...prikaži več in kaj ne. Ni nujno, da se z mojimi prepričanji in razmišljanji kdorkoli strinja, dokler pa živim v državi kjer je z ustavo in zakonom določeno, da imam pravico govora, to izkoriščam.

  • dd 10:18 24.januar 2014.

    Jaz bi take doktorje obsodila s tožbo zaradi poskusa uboja. Ti doktorji nimajo niti kančka vesti, sočutja do sočloveka ali morale. groza me je takšnih ljudi.Pa naj začnejo z operacijami nekaj ur prej, da bodo dokončali do konca delovnika, ...prikaži več kaj so nezmožni...??

  • smejka 12:41 24.januar 2014.

    napaka je,a se jo da razložiti...krivi pa smo vsi,saj posvajamo tujke,da so nam že domače in v naglici niti ne opazimo napake...in to prav vsi (s faksom ali brez)...lepo,pa da si prebral in ne preletel g.popolni

  • janko_ 20:16 01.februar 2014.

    Sploh ne vem kaj je tu spornega. Isto kot pri nas drzava vztrajno dopoveduje, da so sluzbe operativne narave manj pomembne od brezveznih birokratskih sluzb. Torej enako kot birokrati grejo tudi zdravniki lahko ob 15.00 uri domov. V cem je ...prikaži več torej problem. Mogoce pa le obstajajo sluzbe, ki so pomembnejse od nekaterih - predvsem birokratskih... Kaj pa to pomeni. Najprej zagotovo drugacne place, potem pa se kaj drugega. To pa seveda niso samo zdravniki. Tu so tudi policisti, gasilci, pazniki v zaporu pa se kaj. Dokler to ne bo nekaterim jasno bo pac tako, kot je bilo v tem primeru ali pa se slabse. Sem se pa tukaj omejil sicer na javne sluzbe, o gospodarstvu pa lahko napisem se vec pa mogoce kdaj drugic...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.