Slovenija
35 ogledov

Kolega je ustrelil v obraz

Komentarjev 30
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • mph 18:47 14.januar 2013.

  A glej ga šmenta, očitno se na nepravem mestu vedno pasejo ravno srnjaki z najlepšimi rogovi in podobno velja za ostale prestavnike živalske vrste, ki jih ti plemeniti lovci postrelijo. Vsi potni, s solzami v očeh sprožijo odrešujoči strel, ki ...prikaži več bo žival rešila vse bede tega sveta.

 • Avatar šentjurčanka
  šentjurčanka 16:57 14.januar 2013.

  5m pred mojo stanovanjsko hišo ni nobeno lovišče!!!!!!Sadovnjak obdaja stanovanjsko hišo in pomožno poslopje,zato mi ne pišite,da je moje dvorišče namenjeno lovišču.Nisem govorila o trenutni smrti,ampak o dolgotrajnem umiranju.Da ne pišeš še o psih krvoslednikih,ki so brez nadzora vohljali okrog ...prikaži več voglov mojega objekta.Kaj pa varnost mojih otrok in živali????Prosim,ne mi soliti pameti,da je lovišče v strnjenem naselju.Hvala

 • MLikar Forum-lov 14:34 14.januar 2013.

  Spuščanja pred puško in komercialnega lova bi se Slovensko lovstvo moralo čim prej znebiti. To trdim tudi sam. Tista, da se srne redi je pa bosa, da malo takih. Družino, ki si to privošči inšpektor krepko oglobi. Kaj in ...prikaži več kdaj se krmi je natančno določeno v zakonih, podzakonskih aktih in na koncu v lovsko gojitvenih načrtih, ki jih nadzira zavod za goszdove in inšpektorji. Ne gredo te zadeve tako po domače, kot bi tu nekateri radi prikazali.

 • MLikar Forum-lov 14:27 14.januar 2013.

  Hvala za prijazno privoščljivost nesreče drugim! Prepričan se, da če bi bilo kaj od takih očitkov res, bi se s tem pozabavala policija. Če se je, je pa to tudi prav. Tudi lovci so sestavljeni iz zelo različnega preseka ...prikaži več populacije. In novejša zakonodaja pravico do nošenja in uporabo orožja dosti strožje obravnava, kot prej. Taki očitki, kot jih daje mph so lepa priložnost, da se pokaže kaj je dejansko na stvari in kakšnega kova so nekateri nasprotniki lova.Ni vse zlato v lovu, še zdaleč pa ni tako kot nekateri opisujejo.V članku, na katerega teče devata pa je jasno razvidno, da se težave pojavljajo predvsem pri komercialnih lovih, največkrat pri lovskih gostih, ki pridejo pokati k nam ali pa nekateri naši drugam za denar. Tega tudi sam ne razumem, da nekdo vidi strast v ubijanju živali. Sodobno lovstvo uporablja puško za regulacijo populacij in ne za krvav šport. Takih bi se pa res morali čimprej znebiti.

 • BenX 11:09 14.januar 2013.

  lovci da skrbite za ravnovesje in streljate kar je nujno? ne ga s.r.a.t! zakj si pa potem vozite fazane iz reje, pozor IZ REJE!!! in jih pred jago spustite v gozd??? (divje ste itak zdesetkali) ubogi fazani prvič stopijo iz ...prikaži več kletke, niti hodit ne vejo, kaj šele letet nekaj metrov. in potem te fazane tako nafilate s šibrami, da itak nič ne ostane od njih! naj mi nekdo to logiko obrazloži?? in pa srne... ja, za ravnotežje je treba skrbet. um... zakaj jih pa čez zimo redite kot da so svinje za zakol?? naj narava sama poskrbi, da preživijo močni in zdravi primerki! aja, saj res, potem vi "talepih" nebi mogli pokat. človek res ne rabi bit pameten da skapira, da tukaj eno par stvari ne štima. aja, pa nisem z bloka in doma mamo nekajkrat letno koline. ni najlepše, samo ajde, meso se da v zmrzovalnik z razlogom.

 • mph 08:55 14.januar 2013.

  Običajno gre za pijane psihopate, vsaj po večini izkušenj. Eno je pobijanje kot nuja za preživetje ali prehrano (in še to čimbolj humano, če lahko temu tako rečemo), čisto nekaj drugega pa je sprevrženi užitek pri pobijanju. Zame so to ...prikaži več motene osebe in takšni imajo v rokah puške.Edino malo zadoščenje in veselje predstavlja, ko se počijo med sabo.

 • VTraven 18:16 14.januar 2013.

  Pred pojavom cloveka se je fauna lahko pasla kjerkoli... danes ma pa tam nekdo hiso, vikend itd. in ravno tam so jedle najlepse srnice svoj obrok in to z svojimi mladici. Danes pa te srnice nimajo kje jest pa nosi ...prikaži več garfild112 polhn ruzak gor tja kjer so skrite, se revce se premikat ne morjo vec skrite... namrec povsod se pojavljajo sprehajalci ....

 • mph 16:59 14.januar 2013.

  Je odvisno od karakterja človeka. Gnusno je postavi truplo na sredi sobe. Če si ti ubil iz nuje, verjetno ne boš postavil trupla v sobo. Ah, ja,ima zelo lepo dlako in izgleda "kapitalno". Je "doživetje". To je cilj postavitve trupla ...prikaži več v dnevno sobo, nastopaštvo pred so-lovci. Nekje sem še bil pripravljen verjet tvojim besedam, da si "drugačen"lovec, dokler očitno ne. Vsebina je gnila, ne glede na to, kako se trudiš uporabiti zelo estetsko embalažo.

 • janban 12:59 14.januar 2013.

  Jaz pa poznam lovca, ki je postrelil že veliko domačih psov in drugih domačih živali večino v neposredni bližini domačih hiš, čisto za brezveze, enostavno mu gredo na živce, tudi on je očitno psihični bolnik, po cestah divja z neregistriranim ...prikaži več avtom, po možnosti v mraku brez luči, ko je pod gasom grozi tudi ljudem, misli da je neki lokalni mož postave, vendar še vedno poseduje cel kup orožja, vsi samo upamo da nas ne bo v bližini ko se mu bo do konca odpeljalo. Aja poleg tega je pa še predsednik krajevne skupnosti, dost žalostno vse skupaj a ne? Ga kdo prepozna;)

 • mph 10:16 14.januar 2013.

  Po tvoji logiki je potem najbolje iztrebit vse, kar se premika in leze in bo vse ok. "Kar ti veš" pa očitno ne veš vsega, ker poznam družino, kjer je enkrat krogla italijanskih pijancev sicer v obalnem območju ...prikaži več končala v dnevni, drugič pa v otroški sobi. In ni pomagalo dosti, še vedno je poligon za izživljanje tam blizu in se vsakokrat stresejo, ko poslušajo v daljavi strele.

 • mph 00:38 15.januar 2013.

  Predvidevam, da ti sadiš hrano za divjad in ostalo fauno, da lahko pljuvaš po meni in takih, ki ne razmišljajo kot lovci. Imaš pa sicer zelo zanimivo razlago trupel v sobah, "spoštovanje". Wow.

 • VTraven 18:17 14.januar 2013.

  Sel bi na volitve pa mogoce nebi bil?

 • MLikar Forum-lov 16:30 14.januar 2013.

  Kakšna je razlika "nagačene živali", če je bila odstreljena pri kot praviš "športnemu" lovu ali pri lovu nevarne živali? Ali je ena občutila drugačno bolečino kot druga? Ali je tuzemeljski ostanek ene drugačen kot od druge? Ali so primitivna plemena ...prikaži več ob shranjevanju in čaščenju delov živali bila slaba ali boljša od lovca, ki ima na steni spomin na doživetje?Lovstvo je v Sloveniji sistemsko urejena dejavnost. Komur ne ustreza mora poiskati pot sistemskih sprememb!

 • Avatar šentjurčanka
  šentjurčanka 15:47 14.januar 2013.

  Ne poznam lovca,ki bi srno obstrelil in ji nato nudil prvo pomoč.Torej je žival umirala v mukah.Kje je napisan zakon,da lahko lovec v mojem sadovnjaku tik pred hišo ubija???Za solato mi pa dol visi.Se opravičujem.........Lovci,kupite si vodne pistole pa se ...prikaži več "špricajte" z njimi.Živalim pa pustite ŽIVETI!!!!

 • mph 14:10 14.januar 2013.

  Oh, se res čudim kako je sploh fauna preživela pred pojavom človeka. Hranite, da lahko koljete. Me zanima, koliko jih je takih, ki nikoli ne streljajo, ki samo skrbijo za živali.

 • trojka 11:17 14.januar 2013.

  poznam primitivca, ki je lovec, zelo aktiven in agresiven, v svoji domači gostilni ima izobešena trupla na ogled, izključen je bil že iz ene lovske družine zaradi krivolova in se je kljub temu lahko vključil v sosednjo. In pazi, upokojen ...prikaži več je zaradi bolezni živcev, ki je nastopila v 10 dnevni vojni za Slovenijo!!!! Po gozdu pa se šopiri ko Rambo!!!!

 • mph 10:08 14.januar 2013.

  Zakaj imaš potem trupla živali po stenah? Če je to "potrebno", kar delate za kao "ravnovesje", potem je ta ogabna praksa nepotrebna. Ok za naravoslovne muzeje ampak iz čisto drugih razlogov.Kot sem napisal, so redke izjeme in me ne ...prikaži več moti kot nuja, ampak so ta vaše "delovne ure" izključno za kamuflažo, da se da nek bolj civiliziran obraz vašemu obstoju.

 • VTraven 21:47 14.januar 2013.

  Posadi hrano za divjad in ostalo fauno potem pa pluvaj po drugih. Dokler pa sam ne naredis nic pa raje bodi tiho in ne pluvaj po delu drugih ce o tem nimas pojma. Ce ima clovek v sobi trofejo, "truplo" ...prikaži večo" kot pravis ti, je to v dokaz spostovanja do le te.Ne nisem lovec...

 • VTraven 18:20 14.januar 2013.

  Si mislite... kako je sele v tovarni kjer zreske delajo...

 • MLikar Forum-lov 16:26 14.januar 2013.

  Umiranje je časovno trajajoče dogajanje. Smrt je lahko trenutna in lovci poskušajo to pri svojem poslanstvu zagotoviti. Lov v sadovnjaku, ki je v lovišču, dovoljuje isti zakon o lovu (ZDLov), ki lovskim družinam na podlagi iste površine predpisuje plačevanje ...prikaži več koncesije državi. Ta država tudi zapoveduje število divjadi, ki jo lovci MORAJO odstreliti pod grožnjo visokih finančnih kazni. Vsak državljan ima možnost preko demokratičnih vzvodov vplivati na omenjeno zakonodajo, osebno tu napadati nekatere, ki le izpolnjujejo svoja poslanstva pa je pritlehno.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.