Avto
135 ogledov

Kolesarji se požvižgajo na pravila

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Žurnalček 14:05 25.julij 2012.

    Kakšna bedaka sta s tem polcajem!

  • Žurnalček 13:54 25.julij 2012.

    Ti in ta polcaj zgoraj sta ista za vkup. Športi biciklist ni kolesar z kanto mleka na balanci , ampak je vozilo na nožni pogon , ki doseže zlahka 40-50 /h z 22mm gumami , ki pa ne prenesejo lukenj ...prikaži več , peska, po 3cm visokih nivelacij, vožnje ob robniku, kjer so kanali, pesek ,luknje, steklo smeti in še ne vem kaj. V zakonu fino piše , da se kolesarju ni treba peljati po kol. stezi, če se na njej ne počuti varno! Pika. Na cestišču, ki ima pa še kolesarsko stezo je prepovedano voziti manj kot 25km/h, na kolesarki pa več kot toliko.. Športni kolesar je enakovreden udeleženec v prometu kar pomeni , da se prehiteva na način kot ga opisuje zakon , a to pomeni najmanj 1m od njega, ne glede na oddaljenost kolesarja od roba ceste. Če kolesar vozi 41km/h, ga v naselju noben ne sme prehiteti, kajti najmanjša razlika v hitrosti dveh vozil za prehitevanje je 10km/h. Poleg tega pa v zakonu lepo piše , da je dovoljena trening vožnja vsem športnim kolesarjem z licenco KZS, ki jo imajo pa vsi. A vidiš

  • brojci 09:08 23.julij 2012.

    To kar si napisal šoferji že zelo,zelo dolgo vemo.Prav tako vejo odgovorni na ravni države,toda kljub temu dajejo vsi skupaj potuho kolesarjem in pešcem,kao da imajo nesmrtno prednost pred močnejšimi na cesti.Vsi se morajo zavedati,da je cesta prvenstveno namenjena za ...prikaži več promet in da so šibkejši člen,kar morajo spoštovati ne pa letat in kolesarit kar počez kot teleta ko jih spustiš na pašo.

  • Kdojetam 12:31 23.julij 2012.

    Uau ti pa si bister. Pravi Captain Obvious. Kje je kak predsednik da ti pripne medaljo? Cesta je prvenstveno namenjena za promet? Pa to je fantasticno. Morda nisi vedel ampak kolesarji in pesci so prav tako udelezenci v prometu in ...prikaži več enakovredni bedakom v plocevinastih skatlah. In ravno zato ker so "sibkejsi clen" bi moral "mocnejsi clen" toliko bolj upostevati in spostovati "sibkejsi clen". Se pa strinjam da je edino pravilno in vcasih tudi edini nacin, da se pescem in kolesarjem dopove kaj je prav in kaj ne, da se jih kaznuje. Se premalo akcij imajo policisti kar se tice kolesarjev IN pescev!

  • Bizgec 13:06 23.julij 2012.

    Paziti bi morali vsi - pesci, kolesari in soferji motornih vozil. Na zalost je pa tako, da se vsi zanasajo, da drugi pazijo na njih. V bistvu me preseneca, da glede na prometno kulturo v Sloveniji nimamo se veliko vecjega stevila nesrec.

  • puys 14:23 23.julij 2012.

    Če bi bili kolesarji sposobni voziti po predpisih, bi se prevažali z avtom. Ko se tip s športnim bajkom pelje po cestišču - kljub kolesarski stezi, po možnosti v mraku brez luči... bi ga najraje kr odrešil muk.Smer vožnje ...prikaži več kolesarjev po mestih pa se mi ne zdi tako sporna, saj se lahko mirno umakneš nasproti vozečemu, saj so pločniki širši od cest, vsaj v MB. Bo pa definitivno potrebno urediti tudi to področje, saj je kolesarjev vedno več.

  • Žurnalček 14:22 25.julij 2012.

    Imamo več vrst oz kat. kolesarjev. Otroci, šolajoča mladina-najhujša, družine , mamce v štanuno, na njivo in cerkev, fotri do kovača, gostilne in nazaj, nedeljski kolesarji, rekreativni, športno- tekmovalni na treningu. Polcajček , dej predno govoriš pisdarije in tlačiš vse ...prikaži več v isti koš povej o kateri skupini govoriš. Mislim , da še nikdar niste ujeli pijanega iz recimo zadnje tri skupine ali pa da bom ziher iz zadnji dveh skupin, ki sem jih naštel. Ne meči športnike skupaj z podeželjani in pijačo!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.