Slovenija
52 ogledov

Koliko bodo zaslužili, bo kmalu odvisno od njihove učinkovitosti

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 22:29 17.junij 2015.

    Plačne razrede bi za nedelo morali tudi odvzemati, kar je v praksi sanjski flim. Sistem ocenjevanja bi pa moral biti strukturiran tako, da ima delavec tudi zaslombo v izkazu tega dela, da lahko parira in pričakuje od nadrejena pošteno oceno. ...prikaži več In da nadrejeni ne more zbijati ocene zaradi subjektivnih razlogov, kot so: osebno slab odnos, nerazumevanje, sovraštvo, osebni interesi, podpora drugega sodelavca itd.

  • francl12 19:03 17.junij 2015.

    Smo druga najbolj razsipna država v EU," poudarja minister za javno upravo Boris Koprivnikar.SE POPOLNOMA STRINJAM!! Vprašanje za miljon € je, kdo pa razsipuje, ali delavec v gospodarstvu, tako-imenovana javna uslužbenka mediciska sestra ali učiteljica????NOBEDEN OD TEH, saj ...prikaži več nimajo sredstev za razsipavanje! Razipa pa frdanama parlamentarna golazen, ki nam nabiva davke tako da počasi ne bo možno več živeti!!!

  • jakec1575 22:40 17.junij 2015.

    In se, o stvareh o katerih sem pisal so anomalije. Glede na to, da sem pridobil podatke iz 10 povsem nepovezanih koncev JS in se povsod dogajajo podobne anomalije,lahko z neko gotovostjo trdim, da je anomalij ocitno več, kot jih ...prikaži več sistem upa priznati. Dejstvo je, da tisti, ki enkrat prehitro in po "vezah" prilezejo do nekega nivoja "ugodja" takorekoc nehajo delati, nihce jih ne more premestiti imajo trajni polozaj z odlicno placo. Pri cemer ciljam na obdobje pred krizo. Če minister misli iskreno bo prevetril prav vse polozaje, sicer bo kaznoval le mlade. Žal.

  • mph 20:03 17.junij 2015.

    Lažnivec nesramni, kje pa je te podatke pobral? Naj si malo raje pogleda koliko npr. Avstrija, pa Nemčija, pa ... odmerjajo za javni sektor, med drugim zdravstvo, ... Morda so nam lahko "vzor" samo kakšna Romunija ali Bolgarija.

  • Avatar atojeto
    atojeto 21:02 17.junij 2015.

    Koprivnikarju priporočam v branje Zablode postsocializma od Vesne Godina.

  • markus 17:31 17.junij 2015.

    A spet bo napake vladajočih strank plačeval narod? Verjetno ne tisti z največjimi plačami JS. Tisti z najnižjimi bomo spet tanko piskali, saj nikoli niste znali vzeti tistim, ki imajo dejansko preveč. Jemljete le delavcem, ki že tako nimajo. Vzemite ...prikaži več tistim, ki imajo nad 1.500,00 EUR neto plače in tem znižajte vsem na 1.500,00 EUR in to bi tudi morala biti najvišja plača v JS. Kar je več, je itak absurd. Potem bi se dalo privarčevati, ja. Pa poslancem znižajte, pa ministrom, vsem funkcionarjem... Me zanima, kam boste tistim z minimalno plačo še zniževali? Sram vas je lahko.

  • jakec1575 22:25 17.junij 2015.

    Glavni ključe je v tem, da so napredovanja zadnja leta zamrznili in se ta leta ne bodo ptela. To pomeni, da mlade kaznujete, starejši pa se bodo le še utrdili. Tisti, ki veliko dela, se nima časa ukvarjati z ocenami ...prikaži več in vlaganji obrazcev za napredovanje. S tem se lahko ukvarjajo tisti, ki imajo dovolj časa, ker uspesno prelagajo delo na druge in so seveda dovolj mabicionzi. Absolutno je sistem napredovanja v povojih. Glabvni cilj je, kako ga objetivizirati. Trenutno veljajo naveze, kdo je s kom dober in kdo se s kom ukvarja. Edino merilo pa bi moralo biti delo. Dober šef, tudi če koga ne mara, daje priloznosti tudi takim ljudem, ce so sposobni in zeljni. Obstajajo celi sektorji, recimo šolstvo, kjer vsem potalajo ocene pet, spet drugi šefi ocenjujejo realno. In potlej so tisti, ki so realno ocenjeni v neenakopravnem položaju itd.

  • BojanBojan 08:31 18.junij 2015.

    "Zmanjšati se morajo avtomatizmi – predvsem pri napredovanju, ko gre za nazive in plačne razrede."No, Koprivnikar, če si ti delal vedno v kolektivih, kjer ste avtomatsko napredovali vsi, potem ne posplošuj! Malce se razglej, pa boš videl, da ...prikaži več ni povsod tako!Prvi problem te nove ureditve je, da bodo šefi postali še bolj oblastni in zahtevali od podrejenih nemogoče zadeve, vse skupaj se bo pa izrodilo v najslabši možen sistem; podrejene so bodo morale vdajat šefom, lezenje v rit in kimanje bodo postali pogoj za napredovanje, šefi ne bodo smeli slišati nič slabega o sebi, svojem delu, sistemu in podobno.Na dolgi rok je to umor javnega sektorja, ki bo postal fevdalen sistem malih šefekov, ki bodo podrejeje izsiljevali za napredovanja. Kot drugo bo pa subjektivnost postala drugo ime za ocenjevanje. Če boš šefu všeč, boš napredoval, če ne boš, boš ostajal zadaj. Podobno je tudi sedaj, saj šefi všečne in v rit lezujoče nagrajujejo, delavne, ki prihajajo v sl

  • Dusan Kokalj 16:04 17.junij 2015.

    Vlada naj prične varčevati najprej pri sebi.Vsem ministrom in poslancem je treba zmanjšati plače za 50% nato pa naj se spravljajo na obubožano rajo.Vsaka vlada ki pride na oblast je bolj pokvarjena.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.