Avto
1009 ogledov

Kolikokrat prevozite rumeno luč na semaforju

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Lavdan 13:08 09.maj 2016.

    Prva bedarija je bila narejena z ukinitvijo utripanja zelene luči. To lovljenje pri rumeni luči je zelo subjektivno, ker ima policaj vedno prav. Pišete o izjemi, ko je voznik tako daleč v križišču. Takrat on ne vidi semaforja. Če zaviraš ...prikaži večš pri rumeni luči v Ljubljani, vedno tvegaš, da ti bo cepec ki ti vozi po repu skočil v rit.

  • mitjap 12:20 09.maj 2016.

    jap, šokantno

  • fm 13:35 09.maj 2016.

    Ukinitev utripajoče zelene luči je bila res bedarija. Zanimivo bi bila primerjava podatkov o vožnji v rdečo luč pred in po ukinitvi utripajoče zelene luči.

  • Skippy 14:15 09.maj 2016.

    In zakaj bi nekdo ustavljal na rumeni luči? V prometnih konicah vožnja v rumeno luč bistveno zmanjšuje kolone in omogoča višjo pretočnost.

  • zdrej 16:44 09.maj 2016.

    Mogoče je zanimivo, samo to nisi povedal čisto nič. Kaj pa je pri tem zanimivo, kje se da to videt?

  • novispenjac 15:00 09.maj 2016.

    danes sem si instaliral adblocker, sedaj se žurnal spet da preletet. brez nadležnih reklam:) samo v googlu vpišete "adblock free download" in je.

  • pisava 15:09 09.maj 2016.

    Nevarno je ustavljanje pri rumeni luči. Za ritjo ti vozijo nestrpneži, če bi hotel varno ustaviti bi moral po pravilih voziti pasivno. Današni divjaki pa vozijo po svoji pameti, to se pravi do skrajnosti nesramno, napadalno, po zakonu močnejšega.........................Po ...prikaži več mestu je en kup voznikov brez vozniškega znanja in vozniške kulture. Vse se dogaja sunkovito. Že ustavljanje pred semaforjem je za nekatere španska vas. Od daleč vidi, da na semaforju gori rdeča luč, pa bebo še vedno tišči na gas. Take naj bi policajčki lovili in ne pasivne voznike.

  • JackD 15:21 09.maj 2016.

    Zato ker je rumena luč temu namenjena. Tvoje vprašanje je približno tako neumno kot da bi vprašal "Zakaj bi plačal v trgovini, če grem kar tako ven bom prej doma!".Potem pa se najde 5 takih pajacov kot si ti ...prikaži več in 4 zapeljejo v rumeno in še en v rdečo. Ker pa so semaforji programirani tako, da se prižge rdeča tudi na naslednjem, pa trije ostanejo sredi križišča in ga s tem zaprejo. Tisti, ki imajo potem zeleno pa tako ali tako ne morejo v križišče. In tako se jih zapelje v križišče 5 (od tega spet 2 v rumeno) namesto 20. Samo zato ker se je 5 takih veleumov kot ti odločilo na lastno pest "večati pretočnost prometa". In ne. To ni izmišljena situacija. Take genijalce gledam vsak dan

  • JackD 14:07 09.maj 2016.

    To nima nobene veze z utripajočo zeleno. Utripajočo zeleno so ukinili leta 2005, ta pojav vožnje v rumeno pa se je pričel kaki 2, 3 leta nazaj.Sploh pa so VSI semaforji tako narejeni, da če se lahko varno ustaviš ...prikaži več na rumeni, ni šanse, da boš prevozil rdečo. Če pa rumena gori že tri sekunde, ti pa 20 metrov pred križiščem pohodiš gas, da jo boš še ujel, to je pa druga zgodba

  • zdrej 16:30 09.maj 2016.

    Ko je že kraj članka MB:citat: "Ureditev semaforizacije nekega križišča sicer terja ogromno preračunavanja in upoštevanje številnih dejavnikov. "Izgleda da jih v Mariboru na Studencih pri prometni šoli niste upoštevali!! Namreč zavijanje v levo iz smeri Dvorane Tabor ...prikaži večr v smeri Qlandije je idiotsko kratek čas, ko se odprejo pasovi iz smeri Koroškega mosta. Taka sistuacija je že vsaj 5 let. Prej sem se vedno jezil, da vozijo v rdečo, potem pa sem se lani peljal iz prvo opisane smeri, nakar križišča nisem mogel pravočasno zapustiti. Za mano ga je še prevozil en avtomobil. Skratka izračuni so zelo napačni!!

  • zdrej 16:31 09.maj 2016.

    Ne vem če je beseda pasivna tukaj primerna. Bolj umirjen ali pa strpen. Drugače pa se strinjam.

  • JackD 14:06 09.maj 2016.

    Šokantno? Niti ne. Če vidim kdaj koga, ki se ustavi na rumeni luči, je to že skoraj čudež. Dveh v istem dnevu pa ne vem kdaj sem sploh nazadnje videl. Ljudje so se pri nas tako grdo razvadili, da ...prikaži več se rumene sploh ne upošteva več. Ustavijo se samo pri rdeči. Pa še to če se je ravno prižgala jih še dosti zapelje skozi njo. Stvari so šle že tako daleč. da sem se zadnjič ustavil na dveh zaporednih križiščih na rumeni luči (in ne, nisem zaviral sunkovito, ampak sem povsem normalno ustavil, tako kot bi se morali vsi) in mi je ženska za mano že vsa živčna blendala!

  • Avatar Leon
    Leon 14:32 09.maj 2016.

    Dejan Pukšič iz mariborske družbe Nigrad ...njega je povozil čas ? Dobesedno ! V MB so semaforji nastavljeni po sistemu ponedeljek -petek ampak v slabšalnem pomenu. Naj se ta Nigradov strokovnjak pelje po Ptujski kjer je omejitev 70km/h in POIZKUSI ...prikaži večI ustaviti pred rumenim semaforjem ko je na razdalji 50metrov ! Verižno trženje je neizogibno. In še drugo ; nastavitev časa zelene luči za pešce ,ki prečkajo štiripasovno cesto ! HALO... 9 sekund za prečkanje štiripasovnice je čas za jamajškega rekorderja na sto metrov ! Dejan ali treniraš atletiko ?

  • Žurnalček 18:50 10.maj 2016.

    Tisti , ki so glasovali z NIKOLI ne da lažejo kot pes teče , ampak kar je najbolj žalostno, se svoje vožnje v rumeno sploh ne zavedajo ! Vprašanje ki bi bilo bolj primerno je ali kdaj zanalašč oz. zavedno ...prikaži več peljete skozi rumeno . Jaz zavedno nikoli , rumena se pa prižge npr. ko sem 5 m od križišča in zaradi mogočega naleta od zadaj ne bremzam .

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.