Slovenija
142 ogledov

“Ljudje so prepričani, da lahko z grožnjami dosežejo več”

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Zala
    Zala 15:33 20.november 2011.

    Gospa Hrustek, državna službica je bila vedno privilegij. Naj je šlo državi in gospodarstvu še tako slabo ste vi plačo, regres in ostale dodatke vedno dobili na dan točno. Časi, ko ste mislili, da ste "oblast" in ste na ...prikaži več manire lepega vedenja pozabili, so minili, ne mislim ravno vas osebno, ampak na kolektiv h kateremu spadate. Mi vas plačamo in za plačilo zahtevamo, da dobro in hitro opravite svoje delo. Verjamem, da so lahko stranke tudi žaljive in nesramne, a take so tudi do, recimo prodajalke, samo z razliko, da slednje delajo svetek in petek in v pogodbi jim ne piše "delo za nedoločen čas"! Bom rekla, vse ima svojo ceno, tudi vaša socialna varnost.Mimogrede, če pravite, da so vaše evropske kolegice bolje plačane, videti ste mlada, mej in omejitev ni. Omejitve so zgolj izobrazba in znjanje jezikov! Da ne boste mislila, da vam nekam pošiljam, samo pravim, da imajo sposobni in izobraženi več možnosti. Tako je v gospodarstvu, tu je boj neizprosen, garancij

  • Avatar atojeto
    atojeto 16:03 20.november 2011.

    Zelo bedasto razmišljanje. Kregajmo se med sabo, da bodo z nami lahko delali kar hočejp. Za stanje niso krivi delavci, ampak politiki in se spravljate na napačne ljudi. Kar se pa plač tiče vsakemu po njegovi storilnosti, na glede na ...prikaži več panogo. Hlapčevstva, ki pa ga zagovarja Zala pa ne odobravam.

  • furry 14:45 20.november 2011.

    Nova vlada naj zniža javno upravo za najmanj 50% (ali več) in še zniža naj jim plače da bodo nižje kot v gospodarstvu, če želimo postati uspešna država. Pomaga naj gospodarstvu z nižjimi davki in poenostavitvijo birokracije, ne pa da ...prikaži več z javno upravo širi svoj krog volilcev . Kot kaže bo res potreben bankrot države da se bodo zavedli od koga so odvisni in da so tudi oni lahko brez plač ne samo ljudje v gospodartvu. glede groženj me pa ne čudi. kakor ste si naredili tako imate... če bi dobro delali tega nebi bilo...

  • graff 16:53 20.november 2011.

    Zala / danes, 15:33No ZALA, časi socializma so definitivno mimo. Sam sem delal 25 let v državni upravi in to z univerzitetno izobrazbo. Našparati nisem uspel niti za garsonjero, leta pa so tekla. Pa sem jo ucvrl v ...prikaži več realni sektor, v znano in uspešno podjetje. Danes zaslužim najmanj 2 x toliko, imam hipotekarski kredit za dvosobno stanovanje (ne pri NLB) in živimo bolje.Moja žlahtnica, dela v administraciji na policiji z visokošolsko izobrazbo in zasluži, neverjetnih 733 evrov na mesec po 25 letih delovne dobe.Nehajte nakladati koga vi futrate in kako je v gospodarstvu težko, čeprav priznam da je kriza in to huda. A pomembno je kje in v kaki firmi delaš, kaj delaš in kakšno izobrazbo imaš. Seveda z poklicno ali osemetko težko zaslužiš več od minimalca, žal, čeprav osebno menim, da so pridni delavci, ne glede na vse premalo plačani, a so slabo plačani tudi v javnem sektorju.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.