Slovenija
15694 ogledov

Maja Hostnik: Ko se pogovarjamo o plači, vsak omeni to številko

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Franjo Erman 15:26 09.september 2018.

    kakkšni kreteni raspravljajo tu o službah. kdo bo le hodil v službo za 600eurov, ko pa imaš samo 60 km stran isto delo že za dvojno plačo. seveda je dovolj služb ampak v službo se hodi zaradi zaslužka in ne ...prikaži več zaradi ubijanja prostega časa. medtem ko si tajkuni kopičijo denar v miljonih, bi najraje delavcev sploh ne plačevali. paraziti pokvarjeni!

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 19:05 09.september 2018.

    Bravo Franjo, točno to!

  • Jana Bejba 23:06 09.september 2018.

    Prvo Pohvala za tako dober intervju napisan... Drugo, logično, da težko komunicirajo prek telefona, če so bili v času vzgoje naučeni, da se ne pogovarjamo tujcem... Ugibam, da zaradi trgovine z ljudmi itd. Zaradi varnosti. Kaj pa generacija X in ...prikaži več Y, no Miljenci? Sej je prav, da pove svoje, kaj si dejansko želi glede višine o plačah... :) Temu se reče samozavest in normalna pamet. Ker želiš živeti normalno, ne pa kot nek revež. Tudi plačilni razredi so problem, kar se tiče napredovanja..

    • Jana Bejba 23:11 09.september 2018.

      Vsaj 1000 € neto plače mogoče mladi zahtevajo. Bruto poemni, da ti nekaj odvzame - torej davek. Neto pomeni čisti dobiček. Glede stanovanjske problematike se ti ne splača iti an svoje, ker se vse draži in finančno ne moreš priti ...prikaži več skozi ter z goljufijami glede višine najemnine s strani problematičnih lastnikov najemniških stanovanj. Več je govora v komentarjih posameznikih v FB. Ker vsi nimajo več kot 600 € plače na mesec. In ponavadi ne dajo delavcem zaposlitev za nedoločen čas. Logično, a ne?!

    • Jana Bejba 23:15 09.september 2018.

      Naj raje delajo zaposlitev zastonj z 0 €! Ne pa, da gredo milijone € v nič! Pol ni čudno, da ni dovolj denarja za vse. Ne bi bilo finančne krize, če se nebi za brezveze dražilo. Dokazano, ekonomija največji uničevalec ...prikaži več okolja, tud onesnaževanja. In preveč papirjev od toliko uničenih dreves, ki pa stanejo. Tudi za vsako pošiljanje po pošti je kar strošek. Čeprav smo v 21. stoletju, ki bi lahko poslal po emailu. So plusi in minusi.. Noben pa nebi zaposlil starejših z izkušnjami,..

    • Jana Bejba 23:22 09.september 2018.

      iz zavoda prijavljenih, ki jim manjka nekaj delovne dobe, da izpolnijo te pogoje za upokojitev. Tega bo iz leta v leto več. Mlade vzamejo in ponavadi brez izkušenj in ponavadi ne vedo vsega, nimajo pojma.. Za brezveze ustvarjajo več papirjev ...prikaži več v nič in toliko denarja v nič. Dokazano služb ni.. In to je resnica v tej novici, to realno stanje. V resnici je preveč nevladnih organizacij in društev, zato ni dovolj denarja za vse.. Dokazano samo preko veze in poznanstva, da dobiš službo.

    • Jana Bejba 23:30 09.september 2018.

      Se to dogaja v tem skritem ozadju... Samo kradejo denar od razpisov, programov s strani takih določenih zaposlenih, da bodo imeli zase kaj v prihodnosti, za ostale jih niti ne briga.. Kot možni vzrok so nizke penzije. In misel na ...prikaži več bsedo bogat v glavi, v drži in obnašanju kot kraljeva družina. Pa brez ponavadi brez narejenega programa na teh temah. Dokler v dobro delajo, jaz nimam nič proti takim.. Obstaja zakon, da se v Sloveniji legalno podkupuje.. Ubigam, ker je Slovenija kapitalistična država.

    • Jana Bejba 23:33 09.september 2018.

      So birokracije pri razpisih, kar se tiče financ.. Noben ne dobi vsak, velik denarja kar tako. Čeprav izpolnjuje pogoje.. Ker razliko si mora ponavadi sam plačati. Ki to nujno rabi, pa si finančno kot navaden človek ne moreš si privoščiti, ...prikaži več v tej realni situaciji.. Samo, če si moogče podjetnik ali kakšna ustanova to privošči, ki ima nek finančni zalogaj sproti.. Če sploh, zaradi plačevanja davkov.. Podjetništvo pač.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.