Slovenija
22 ogledov

Manj kot pod Virantom ne pride v poštev

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • stanekos 09:32 29.oktober 2014.

    Seveda ste takoj za to tisti, ki še ene sobote, kaj šele nedelje, niso delali. Slovenceljni. Samo da bo drugim slabše kot meni, pa smo vsi srečni, a ne? Namesto da bi se borili skupaj vsi za BOLJŠE in PRAVIČNEJŠE plače.

  • Hi5 15:57 29.oktober 2014.

    Se strinjam. Naj se najprej dogovorijo med sabo, kdo bo ostal in kdo ne. Naj se sami spucajo za 10% kadra in potem kdor ostane, jim ostane tudi plača kot je sedaj. Zaenkrat.Seveda, v kolikor gre državi bolje ...prikaži več za 1%, naj se potem tudi plače dvignejo za 0,5%. Če gre državi slabše za 1%, se mora tudi JU vzeti za 1%. Ali odrežejo število zaposlenih ali pa zmanjšajo maso plačil. Enostavno.

  • erikkk 09:05 29.oktober 2014.

    Sploh ne vidim kaj se ma za razpravljat za mizo ... dodatke vzet pa konec ...

  • Igor Đukanović 11:49 29.oktober 2014.

    Nova vlada se malo igra s sindikati. Že pred volitvami so začeli. Mogoče se na takšen način da dobiti volitve. Ne da se pa vladati.

  • zdravko05 12:00 29.oktober 2014.

    Cerar bi moral udariti po mizi.Pogajanje z razvajjenimi sindikati ni mogoče.Javni sektor se vedno živi v socializmu, zasebni pa crkava, ker je ze 20 let v realnosti!

  • slajan 14:07 29.oktober 2014.

    Štrukelj in podobni so odlično plačani zato da lajajo! Ne vidim razloga, da se kdorkoli pogaja z njimi ker je to njihova edina preokupacija, na drugi strani pa vlada zgublja čas. Če ni denarja za predimenzioniran in neefikasen JS: zmanjšati ...prikaži več plače, bonitete in število zaposlenih!!! Štruklju samo poslati obvestilo, da ne bo užaljen!!!

  • puys 14:08 29.oktober 2014.

    Najprej mora vlada razbiti javni sektor ali pa izvzeti gasilce in zdravstvene delavce. Potem se lahko začnejo rezi brez milosti.

  • erikkk 20:37 29.oktober 2014.

    A veš kar se tiče policije pa zdravstvenega osebja .. teh ne štejem noter, pa še kak bi se najdu ... ostale pa črtat in jim vse dodatke vzet ... plačamo jih za lenobo ...

  • Jagijagi1 10:32 29.oktober 2014.

    Kućanov zet! Pokaži plačilno listo! A veš kdo te plačuje?Tvoji razvajeni šolniki zagotovo NE! Pojdi delat v privat sektor!ZMRZNEŠ NA CELI ČRTI!

  • Bozidar.Frelih 11:40 29.oktober 2014.

    Zajček, ne vem ne vem ... boš pa moral kar plačilno listo pokazat da ti bom tole verjel. Za 80 ur mi ponujaš 800€ ? Še enkrat, ne verjamem. Pa tudi ko grem v ti dve trgovini vidim da delajo ...prikaži več punce kot urca. Nč čičat pa čakat. Je pa seveda treba vzet dodatke pisarniškim moljem, vsem je pa treba plačat delo in ne izobrazbo.

  • KLOBO 12:42 29.oktober 2014.

    To bando, ki že leta in leta žre naš davkoplačevalski denar, ki se je od leta 1991, kljub tehnologiji, informacijskemu sistemu in moderni tehniki, na račun raznoraznih botrov, sorodnikov in ritoliznikov, ki so poskrbeli za svoje, najmanj potrojila, bi bilo ...prikaži več potrebno vse do enega naterat na cesto in jim potajlat del. knjižice, potem pa znova postaviti merila in pogoje za zaposlovanje, brez sorodstvenih vez, brez klientelizma in brez korupcije. JU bi bilo potrebno povsem iz novega postaviti, vendar Cerar ni sposoben poskrbeti niti za svoje 3 babe, kaj šele , da bi uredil JU!! V srbiji so šli v smeri racionalizacije in so čez noč iz JU vrgli ven 100.000 oseb , pa zato ni nič manj delovala !! Isto bi bilo potrebno tudi pri nas. Vendar ta vlada tega ni sposobna, morda pa bo le prišla tista tako opevana EU trojka, ki bi razjedala to štruljevo bando in ji pokazala cesto, tam kamor sodijo.

  • HappyBunny 10:00 29.oktober 2014.

    Tako ja!!! Dodatke vzet pa pol naj policisti, medicinke, gasilci, reševalci delajo petke in svetke, nočne, 200 ur mesečno za 600 €. Drugač samo v vednost za 4 ure dnevno, 20 ur na teden v hoferju ali lidlu dobiš ven ...prikaži več cca 800 € za filanje polic. Aja seveda je to veliko bolj odgovorno delo in rabi veilko več šolanja kot npr medicinka, policist ali reševalec.......Takšno razmiljanje kot imaš ti Erik, nas je tudi pripeljalo tam kjer smo, na raven romunije in bolgarije........

  • Tupamaros 11:01 29.oktober 2014.

    Dokler Slovenijo vodi in izsiljuje "sindikalna javno-sektorska" vlada v senci nima Slovenija prav nobene možnosti! Sindikalisti javnega sektorja (Štrukelj, upokojenci (kožuhovina) in še kdo lahko poklatijo prav vsako, tudi čistokrvno levo vlado. Dokler jih je imela pod komando partija je ...prikaži veče še šlo, zdaj pa izgleda, da so se osamosvojili in postali prva sila v državi. Vlada bo spet morala poseči po gnilih kompromisih, katerih rezulatat bo samo še poslabševanje vse makro-ekonomije. Kdo bo pa investiral v državi kjer "razturajo" sindikati vseh barv in ki ima v parlamentu neo-komuniste in ustavno večino.

  • maresem 18:23 29.oktober 2014.

    Butalc

  • tomaz 18:51 29.oktober 2014.

    Jaz bi dal vsakemu sektorju javne uprave 10 % manj kot prejšnja leta, pol naj pa sindikalisti talajo naprej tko k mislijo da je najbolj pošteno ...

  • Žvižgač 20:09 29.oktober 2014.

    Nihče od komentatorjev se ne zaveda, da tisto, kar gre skozi v javnem sektorju skozi vladne reze v pogajanjih z relativno močnimi sindikati, se takoj preseli v zasebni sektor v zakon o delovnih razmerjih. Pa kar dalje navijajte za to ...prikaži več beno vlado, bomo skupaj prej lačni in bomo vsi zadovoljni. Na funkcionarske plače, dodatke, priviligije in financiranje vsega mogočega pa se ni nihče spravil. Pametno, je že prav, da vas skrbijo javni uslužbenci s povprečnimi plačami med 700 in 1.300 eur, tisti, ki prejemajo me 2000 in 5000 pa naj prjemajo to lepo naprej. bravo komentatorji, čestitam k razumevanju tematike.

  • Tupamaros 13:35 29.oktober 2014.

    Ker od treh zaposlenih v JS dela eden dva pa hodita,ali pa še to ne, v službo. Brez škode za efikasno delo bi lahko odpustili 30 % uslužbencev in tistim, ki efikasno delajo povišali plače za 50%. Prihranek proračuna bi ...prikaži več bil navkljub povečanju brezposelnih in njihove socialne pomoči ogromen Sindikat bi bil nemočen če bi bili odpuščeni iz poslovnih razlogov ne glede na zaposlitev za nedoločen čas.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.