Avto
67 ogledov

Med luknje in nevajene voznike

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • alfredo 12:14 20.april 2013.

    Previdno, motoristi!

  • BenX 09:10 21.april 2013.

    starčki 60+ nikoli ne bodo pripravljeni na motoriste. oni so tudi glavni razlog za smrtne žrtve med motoristi! če penzlek spregleda motorista reševalca na nujni vožnji (vse flurescentno in sijoče, utripajoče luči, sirena,...) in iz stranske zavije na glavno, potem ...prikaži več itak ni niti 1% upanja za nas ostane. edino kaj nas reši je, da smo še bolj oprezni na sumljive avtomobiliste. policija pri odstranjevanju nesposobnežev iz prometa ne pomaga. zelo malo je takih, ki se ubijejo pri 200 km/h. lani mislim da niti en.

  • chilli24 07:17 22.april 2013.

    Kakšna nestrpnost! Nekateri bi že kar s komentarji koga za rob ceste spravili. Dajmo vozniki taki in drugačni najprej poskrbeti za svojo varnost (vozimo po pravilih in se držimo omejitev) in potem še za varnost drugih. Vsako leto pozivate naj ...prikaži več vozniki pazijo na motoriste. Kaj pa motoristi naj tudi on pazijo nase in upoštevajo ostale udeležence na cesti. V soboto 27. aprila se postavite ob cesto Lj - Kočevje pa vam bo vse jasno kdo potrebuje, da mu s prstom žugamo.

  • maneken 09:50 20.april 2013.

    "Na motoriste preti nevarnost zaradi neurejenih cest in voznikov, ki motoristov še niso vajeni."-in kaj to pomeni, da si voznik, ki motoristov še "nisi vajen?" Npr. da ti z 200 km/h prileti mimo projektil, ki ga pred tremi ...prikaži več sekundami, ko si pogledal v retrovizor, še nikjer ni bilo...ali pa to, da policaji v Lahovčah merijo hitrost z radarjem in te kaznujejo, ko voziš 10 ali 15 km/h prehitro, potem pa prileti pred nas mulc s KTMom prehiti vse čez polno črto, pelje min 80-90 km/h čez naselje, policaji pa se delajo kot da se ni nič zgodilo in naprej čakajo na ostale ovce, ki bodo prepozno spustile gas...Motoristi so pri nas razred zase, nihče jih ne zna obrzdati, kaznujejo le sami sebe, ko se jih nekaj na sezono razmaže na cesti v glavnem zaradi objestnosti in občutka superiornosti, ki jim ga daje motor.

  • ttrubadur 11:36 20.april 2013.

    Iz napisanega se da razbrati, da nisi motorist in ti ni namenjeno, da bi bil v stanju razumeti članka. Mogoče si numuzmatik, kvartopirec, občasni alkoholik, vedeževalec, hobi politik,.... vse te zadeve jaz ne razumem, pa se vendar ne vtikam vanje, ...prikaži več če pa bi se, bi bilo najbrž primerno, da bi se malce "izobrazil" pred komentiranjem.Mogoče namig, da ne bo potrebno "guglat".Vozniki osebnih vozil se odvadijo motoristov v prometu in kot to, da so motoristi mokri v dežju (in nisem videm voznika avta, da bi k sebi vzel motorista) ima motor določene prednosti (večja okretnost v prometu, predstavlja manjši objekt v vidnem polju, v vzvratnem ogledalu se ga lahko hitro spregleda,.....)In primerov, ko greš (kjer to dopušča situacija in CPP) gre prehitevati dve vozili (CPP to omogoča) se ravno redi tega manevra enako odloči drugi avtomobilist in takrat cesta postane zelo ozka (blendaš pri prehitevanju, si agresiven, voziš z dolgimi lučmi je spet nekaj narobe,...). To je namig

  • BenX 13:52 21.april 2013.

    da se je mene za bati? bo že res, če ti tako praviš. ti samo pazi, da nimaš meglenk prižganih v dežju (ali snegu), da upoštevaš pravilo zadrge, da se v krožnem razvrstiš na notranji pas, ko greš do drugega ...prikaži več ali tretjega izvoza, da pri tem svoj namen nakažeš s smernikom,... če to počneš si že nekje na mojem nivoje. in če v nekaj sto tisoč kilometrih še nisi povzročil prometne, potem si že vsaj tako nevaren kot jaz! bedaki so pa vsepovsod, med avtomobilisti jih je bistveno več kot med motoristi. ni velika hitrost tukaj edini pokazatelj, je pa najbol simpl in za to ne rabiš bit neki jaki um, da na take s prstom kažeš. mimogrede, kolikokrat motorist ubije avtomobilista, da je zmeraj taka nestrpnost s strani slednjih? no, saj meni je jasno da gre samo za faušijo, ker z avtom si velikokrat pač prisiljen v koloni cijazit, motor pa lepo mimo...

  • Robert Zibert 14:36 22.april 2013.

    Motor je zato, da se vozi, kazen pa placa vsak sam. Vozniki osebnih avtomobilov pa so vsekakor premalo pozorni na motoriste. Kar velik procent voznikov os. avtomobilo je, ki ne pogledajo v vzvratna ogledala ko vozijo, ampak samo takrat ko ...prikaži več gredo prehitevat, na zalost pa je to vcasih prepozno.

  • 51M3K 11:40 20.april 2013.

    Daj manekenček, skrij se v svojo kovinsko piksno.. Motoristov v Sloveniji je 50 tisoč in večina jih je na motorju zato ker v tem uživajo. Sigurno je tudi kar nekaj objestnežev, ampak pomisli, koliko jih je šele v avtomobilih, verjetno ...prikaži več 100x več. Motoristi na cesti so VEČINOMA zbrani, previdni, znajo razmišljat naprej in predvidevat dogodke. Kaj pa vozniki avtomobilov? Vsedejo se v toto škatlo, pa se vozijo okoli kot da jih b.k. Bog ne daj da bi prižgali smernik, jemljejo ti prednost tudi če si v drugem avtu, eni se vozijo z zaprtimi ogledali, ker jih ne rabijo - ogledal niti ne gledajo, pa še bi lahko našteval.

  • nergač 11:54 20.april 2013.

    - motoristi vsaj ne telefonirajo med vožnjo, ne pišejo, berejo, pošiljajo sms-e , ne jedo, pijejo, kar vse počenjajo vozniki avtomobilov.

  • graff 13:03 21.april 2013.

    No takih kot si ti pa se je za bati. Nič nimam proti motoristov in sam sem motorist lažje kategorije. A to, da skozi gosta naselja, kjer je hitrost omejena na 50kmh divjajo po 100 in več na uro, pa ...prikaži več presega vse meje. Takemu samo ,,šus,, v glavo. Kar se tiče denarja za popravilo cest, DENAR je, le država ga mora prekanalizirati nazaj, iz železnice na ceste. Slovenija je menda UNIKUM v svetu, kjer s cestno takso, več kot 200 milj. letno, financiramo železnice. Pa še nekaj, niso SLOVENSKE ceste samo v Prlekiji in Prekmurju, so tudi na Koroškem, Gorenjskem, Zasavju, Dolnejnski, Primorskem in drugod. Praksa zadnjih 20 let je bila, da je več kot polovica proračunskega denarja končala severneje od TROJAN in temu je potrebno narediti konec.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.