Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
27 ogledov

Meni bi se ob takem prihranku smejali

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph 12:25 02.december 2014.

    Tukaj mi ni čisto jasno ali se avtor usaja čez nesposobno vlado ali sindikate? Kdaj bo že končno enkrat jasno vsem, da je problem v nesposobni politiki in nesposobnem gospodarstvu?? Zakaj imajo Avstrijci, Nemci, ... celo Hrvat za nakupovanje naši ...prikaži več firm namesto, da bi bilo obratno? Morda zato, ker imajo Avstrijci, Nemci, ... totalno oskubljen javni sektor? Malo si raje poglejte koliko šele tam namenjajo za javne službe ... imajo pa bistveno bolj učinkovito in sposobno gospodarstvo in ekonomiste. No, med drugim.

  • slajan 08:46 03.december 2014.

    Imajo pa tudi bistveno sposobnejši, manjši, efikasnejši javni sektor. Horda 160000 zaposlenih lahko pri vladi, kot je Cerarjeva izsili kar hoče, medtem ko v realnem sektorju ni niti volje po kakšni stavki ker SE DELA. Postopanje pred vlado je privilegij ...prikaži več JS, ker je vseeno ali je uslužbenec na delovnem mestu ali pa ne. JS pač nima tekočih trakov, nima norm, nima obveznosti. Na bruhanje mi gre ko pomislim, da sem letos rabil 6 mesecev za ureditev dokumentov o lastništvu parcele (občina, davčna uprava, zemljiška knjiga, ministrstvo za obrambo, notar)

  • Ivo 13:34 02.december 2014.

    Kakšen komentar. Biser pravi! V zasebnem sektorju sploh ne vemo kaj je regres, napredovanje, dodatki, včasih še za prispevke in zavarovanja ne. Ni druge besede zate kot bedak. Če zineš, da bi regres si hitro brez pogodbe iz poslovnih razlogov. ...prikaži več Če tožiš je hitro drug d.o.o. odprt kamor se vse prenese in se lahk obrišeš pod nosom. Bedasta JU bo zažrla lastno državo do propada.

  • Ivo 13:37 02.december 2014.

    Nergaš za brez veze. Kdo iz JU je lačen cel dan? Povej! Kje najdeš koga, ki je lačen? Imaš sodelavca, ki je lačen? Bedak, ni druge besede zate.

  • doctor78 13:44 02.december 2014.

    Ne razumem. Kaj zato, ker nihče iz JU ni lačen si ti jezen? Smo zato krivi za situacijo v državi? Za finančno krizo? Za brezposelnost? Za kaj natanko smo mi krivi??? Še enkrat: poskusite pogledat čez planke in najti pravega ...prikaži več krivca in pravo rešitev. Tipična slovenska miselnost: saj ni važno, če je meni krava crknila, važno je, da je sosedu tudi.

  • mph 15:51 03.december 2014.

    Vse mi je jasno, ker si ti porabil letos 6 mesecev za ureditev lastništva (če bi to pograbil kakšen privatnik, pa bi eno leto ali pa bi sicer v 1 dnevu in plačal 100x) je pa zdaj kar ves JS kriv za to.

  • Pepe007 13:38 04.december 2014.

    Ne vem, če so plače v JS visoke ali nizke. Vem samo, da JS trenutno preprosto nismo v stanju plačati. Torej ga je potrebno narediti v takem obsegu, da ga bomo lahko plačali. Pošteno plačali. Ne neko nategovanje z uravnilovkami. ...prikaži več Ta pogajanja so bila brezveze in korak v napačno smer že v osnovi. Potrebni so precej večji rezi, vendar ne v višini plač, temveč v številu zaposlenih. Izločiti je potrebno cele sektorje, ki niso nujno državni in okrepiti tiste, ki ne morejo biti zasebni (npr. policija).

  • doctor78 13:07 02.december 2014.

    Sem se moral prav registrirat, da komentiram tale "članek". Vsi vi v privatnem sektorju samo pljuvate po javnem sektorju in edini način varčevanja, ki ste ga tako vlada kot tudi vi pametnjakoviči in pridni delavci v privatnem sektorju sposobni sproducirat ...prikaži več je reševanje državnega dolga in krize na ramenih peščice državljanov zaposlenih v javnem sektorju, kot smo samo mi krivi za trenutno situacijo. Vi pa seveda nimate nič pri tem. In vi ste pridni, delavni, brezmadežni in oh in sploh. Mi smo pa izključno samo pijavke. Kdo je volil pretekle vlade? Mi vsi! Kdo je zafural državo? Politiki in tajkuni!!! Kdo je kljub temu volil še naprej pokvarjeno in kradljivsko politiko? MI VSI!!! Torej nehajte si zakrivat oči pred resnico in krivit soseda ampak uporabite to vašo superiorno pamet in najdite pridite problemom do dna in najdite pravo rešitev in ne samo pesek v oči. Kaj vam ni jasno, da vlada pametno vali krivdo na peščico ljudi in tako samo preusmerja pozornost od pravega problema - politike

  • mph 15:49 03.december 2014.

    @Ivo, regres ti pripada po ZAKONU. Sicer tožiš delodajalca. Za vse ostalo enako. Če pa je tako kot ti praviš, ne delaš v "zasebnem sektorju", ampak pri sužnjelastniku. Če pa nimate sindikata, ki bi se boril za vaše pravice kot ...prikaži več so nekateri za JS, pa ne vem kaj te moti, če ga imajo oni. Razen, če si klasičen Slovenec, naj še sosedu crkne pes, če je že meni.

  • doctor78 13:18 02.december 2014.

    Pa še to: kje piše, da je gasilec, policaj, zdravnik ali uradnik brezpogojno dolžan tebi služit? Kaj misliš, da so naši hlapci, ker so plačani iz državnega proračuna? Prav tako so samo uslužbenci, ki so za to plačani. In ja ...prikaži več plačani iz državne blagajne, ker opravljajo delo za javno korist. To pa ne pomeni, da so naši hlapci. Za njih veljajo ista pravila kot za vas privatnike. Me zanima, če bi ti tudi pisal še naprej taka skropucala od člankov ali komentarjev, če bi plačo, regres, pokojnino, prispevke, napredovanja in ostalo nonstop nižali? Seveda!

  • doctor78 13:24 02.december 2014.

    KOJAK: priznam, da nisem na tekočem glede tega ampak meni to ne deluje varčevanje ampak strel v nogo. Ni moj namen pljuvat in valit krivdo na privat sektor. Samo sem naveličan, da je javni sektor vsega kriv kar ni res. ...prikaži več Resnica je drugje ampak smo preveč zabiti, da bi jo videli. Predvsem pa ni nikogar, ki bi karkoli naredil glede tega.

  • Leader88 14:07 02.december 2014.

    Ivo povej v katerem podjetju delaš? Če pa že to ne pa vsaj v kateri dejavnosti, pa da vidmo kaj pravjo podatki o izplačanih plačah po SKD klasifikaciji, ki jo uporabljajo na SURSU in po Zakonu o državni statsitiki zbirajo ...prikaži več podatke o višini vseh plač. No na dan z besedo. Pa še namig od začetka krize leta 2008 pa do danes so se plače v vseh dejavnostih realnega sektorja zvišale, primerjat povprečno plačo v javnem in realnem sektorju je kot bi primerjal jabolka in krompir in bi rekel, da gre za zimso sadje, ki raste na drevesu. Takšnih kot si ti v gospodarstvu je malo morje javnih uslužbencev, ki delajo petke svetke pa ne zaslužijo niti za minimalca, kaj je regres pa ne vedo tudi zaposleni v JS, vedo pa kaj je regres 13 plača in božičnica v zdravih dobro stoječih firmah. Tako da prosim ne piši demagogije! Aja pa prsim če poveš v kateri firmi oz. v kateri dejavnosti si zaposlen.

  • mph 16:15 02.december 2014.

    @Ivo, ti je žal, da nisi v JS? Verjetno ja, sicer ne bi nergal nič. Ja, en kup jih je na minimalcu in kar nekaj jih je šlo na zavod, jim niso podaljšali začasne, ... itdn. Če pa je kdo ...prikaži več lačen, pa prav gotovo ni zaradi JS. Ampak itak ne razumeš nič.

  • KOJAK 13:18 02.december 2014.

    doctor78... V privatnem sektorju so za potrebe varčevanja iznašli še naslednje NAČINE varčevanja, ki si jih očitno namenoma spregledal: minimalna plača, zaposlitev preko s.p. ali avtorske pogodbe in dodatnih 60.000 nezaposlenih.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.