Slovenija
35731 ogledov

Minister brez dlake na jeziku razkril, kdo ustvarja izredne razmere v zdravstvu

Komentarjev 104
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • viljem 09:00 30.december 2022.

    Uvesti kontrolo že enkrat: kdo je kje, kaj dela, koliko je naredil in kako. Prevzeti odločanje o dostopu do položajev, strokovnosti, denarja in priznanj. To je naloga oblasti Loredan, če hočeš uničiti lopove.

    • Grof 09:34 30.december 2022.

      Pa saj sam eden od tistih lopovov dvoživk, si ministr, ne pizdič na dveh stolih, ministr ali dvoživka, eno ali drugo, licenca, blebečeš o licenci, ali eno, ali drugo, pizdič zavaljeni

    • vzev 10:02 30.december 2022.

      viljem, pa ti veš, da v sršenje gnezdo ni pametno vtikati roke? Tukaj je isto, zato se pa nikamor nič ne premakne.

    • rd2dmk2 10:04 30.december 2022.

      vzev, ja zato pa vzameš baklo in zažgeš

    • vzev 10:09 30.december 2022.

      Ja, sam je pa ena razlika. Sršene ne rabiš, zdravnike pa občasno potrebuješ.

    • Avatar Leon
      Leon 10:12 30.december 2022.

      FIDES je pogojeval stavko s preklicom ministra glede prepovedi opravljanja zdravnikov DVOŽIVK. Minister ni podlegel pritisku zdravniške kaste zato ga tako blatijo Pacienti bomo 10. 1. 2023 združeni v GLAS LJUDSTVA izvedli protestni shod zoper korupcijo v zdravstvu . PRIDRUŽITE ...prikaži večTE SE NAM vsi enako misleči .

    • pulse 11:04 30.december 2022.

      Leon: ti tvoji OF borci so glavni pri korupciji v zdravstvu (zeljarič, itd.). Torej se boste borili in protestirali sami zoper sebe?

  • lojs 09:46 30.december 2022.

    ve se, zakaj se javno zdravstvo tako zagovarja, to je še en bankomat za nenasitne "interesne skupine", ki se jim po domače reče pijavke ... korupcija je način živlenja v tej državi, preprosto jo ne moreš ukinit

    • pulse 11:06 30.december 2022.

      To je bistvo problema! Rešitev javnega zdravstva obstaja in je že implementirana v Nemčiji, Avstriji, skandinaviji... Problem je samo v tem, da če jo implementirajo pri nas, odpadeljo zeljariči in podobni... To so te "interesne skupine", ki jim ni do ...prikaži več implementacije preverjenih rešitev iz urejenih držav...

    • optimist11 12:27 30.december 2022.

      Zato ne pluvajte po novi vladi, ki hoče tem "interesnim skupinam" odvzeti moč.

    • lojs 13:29 30.december 2022.

      sej ti verjamemo, da si optimist, ampak žal tokrat to ne bo pomagalo

    • optimist11 21:01 30.december 2022.

      Lojzek, Že leta 2019 je bilo 120000 državljanov brez osebnega zdravnika. Dve leti ste vldali in ste to cifro namesto da bi jo zmanjšali še povečali.

    • lojs 21:03 30.december 2022.

      se opravičjem, ampak jaz nisem bil član vlade ... nikoli!

  • robi2107 10:09 30.december 2022.

    Kakšna postcovidna kriza??? Banda voluharska se je navadila na dodatke, obenem pa bi radi imeli prazne hodnike, kot si jih meli med covidom. Vse to je treba razhajkat, dvoživke zmetat iz služb, koncesije pa pobrat. Pa prepovedat jim štrajke tako ...prikaži več kot policiji pa vojski. Bi se hitro naredil red.

    • vzev 10:11 30.december 2022.

      Glede štrajka se vsekakor strinjam. Toda dejansko niso krivi zdravniki. Če bi tebi nekdo dve leti plačeval ogromne dodatke, za nič dela, se bi tudi ti težko privadil iti nazaj delati za normalno plačo.

    • robi2107 10:38 30.december 2022.

      Ja. To je bil eden od izvirnih grehov. Ne rečem, tisti, ki so cele dneve delali v skafandrih, so si jih res zaslužili. Ampak to je bll predvem nižji dohtarski kader, sestre tehniki, negovalci. In ker imajo oni res slabe ...prikaži veče plače, dodatki so se pa obračunavali v % od osnovne plače, so ti dobili peanuts. Potem maš pa na drugi strani enga dohtarskega mandarina,, ki ima že itak bajno plačo, covid bolnika pa je videl samo na tv, in ti pobaše za par teh plebejskih plač dodatka.

    • vzev 14:39 30.december 2022.

      boljši nebi mogel napisati.

  • Friderik1950 08:08 30.december 2022.

    Minister je veliko obetal, a je naletel očitno na pretrdi zid ( informacijska nepovezanost, administrativne neumnosti, napadi sindikatov, politične neumnosti o preganjanju 'dvoživk', storitveni okovi pohlepnih zavarovalnic, staranje prebivalsva, nezadostna preventiva starejših, za polovico podražene storitve čez noč, resnično slabe ...prikaži več plače osebja pa še) , tako, da se sedaj lahko brani le z že prežvečenimi floskulami. Skrstka nerešljivo in že slišano.

  • Avatar luckyss
    luckyss 07:36 30.december 2022.

    Država v državi, ki se je trideset let gradila na državni korupciji, seveda ne bo kar tako podpisala kapitulacije...Lahko jih primerjamo z gradom z dvignjenim dvižnim mostom in krokodili v jarku..Na obzidjih imajo kamenja in vročega olja dovolj, prejšnja vlada ...prikaži več pa je poskrbela, da ne bodo "lačni" tekom daljšega obleganja..Vsaka čast Loredanu, da se je sploh upal začeti to prepotrebno čiščenje...Ampak ta vlada je to obljubila in za sedaj se teh obljub drži..

    • h4ck3r 09:55 30.december 2022.

      Tako je...še vedno obljubljajo brez kakršnikoli konkretnih rezulatatov, vsaj v poziitvnem smislu, ker nekaj negativnih za nas navadno rajo so že vpeljali.

    • rd2dmk2 10:07 30.december 2022.

      h4 mogoče se ti zdi da so negativni, ker tisti za obzidjem tolčejo. in ne točejo vlado ampak nas bolnike, da smo mi kanonenfutr, ki pritiskamo na politiko. daj malo se spomni ali pa pobrskaj po arhivih kako je pred ...prikaži več leti bilo v Kranju. skupinska odpoved družinskih zdravnikov, potem so pa politiki poklenili pred njimi in jim dali koncesije in sedaj te ist glumači v belem lepo delajo na istih stolih sam za kolk več. misliš da bo kdo tam hotel delat po starem ?

    • h4ck3r 10:27 30.december 2022.

      Če imajo koncesije, delajo za toliko kot si plačajo. Plačajo pa lahko toliko kot zaslužijo. Glavarina je enaka pri zasebniku kot javni ustanovi. Ne razumem vas, po čem sklepate da imajo zasebniki bajne plače, sploh če se osredotočimo na glavno ...prikaži več težavo primarnega zdravstva. Če pa dela dodatne preiskave, za katere si je kupil aparature, pa hvala bogu da zasluži več in rešuje čakalno vrsto kje drugje. V večini pa se te tako doplačajo ali pa so pokrite v enakem znesku, ki ga zaračuna ZD.

  • Dejan Vehovec 11:25 30.december 2022.

    Prepričljivi Loredan, Avtoritativna zdravniška eminenca, kdo bi se mu le upu ugovarjat. Blefer in ustvarjalec megle je, pohlepni soustvarjalec sistema, v katerega se bo vrnil fino služit potem, ko jih bomo volilci nagnali z oblasti. Če ve o interesnih skupinah ...prikaži več ki da ustvarjajo zmedo, naj obtoži konkretne ljudi ki da sestavljajo te skupine in pove s točno čim ustvarjajo zmedo. Pa bo revež moral omeniti kar samega sebe, dokaz je prav ta njegova izjava, on je na čelu skupine ki dela zmedo.

    • Dejan Vehovec 11:36 30.december 2022.

      Ja, pa silno strokovnjaško se gre spomnit na sistemski nadzor, kot da so urgentni centri od včeraj, čez dva meseca bo izvedel rezultate nadzora, kjer bodo itak sami sebe nadziral, dva meseca bo rezultate analiziral, dva meseca bodo pripravljal ukrepe, ...prikaži več potem pa bodo pobegnili na poletne dopuste. Uvedejo naj obvezno beleženje prihodov in odhodov zdravnikov v javno ustanovo, vseh od začetnika do prof. dr.. Pa neodvisna tuja agencija naj kontrolira ta nadzor in javlja javnosti odstopanja.

    • Grof 14:05 30.december 2022.

      Ne,ne bo šel na počitnice, raja ga bo brcnila v rit, saj si drugega ne zasluž, blefer potuhnjeni, skupaj z onim cepcem žvižgačem, inkasantom, …

  • Stane Adamič 10:34 30.december 2022.

    Dela v dveh zasebnih klinikah, plus tega je še minister?????????Kaj naj rečem???? Enostavno ga je treba nagnat!

  • Avatar Leon
    Leon 10:03 30.december 2022.

    Pozabljamo,da je bilo brez osebnega zdravnika že leta 2021 enako število zavarovancev vendar se mediji niso odzivali na takšen način . Sedaj so vsi domobranski mediji usmerjeni zoper vlado dr.Goloba. To je dokaz zakaj je Janša nasilno prevzel RTVS .

    • pulse 11:08 30.december 2022.

      Leon, potem ko je Golob spolitiziral še Siol in RTV v Sloveniji ni več "domobranskih medijev" - z izjemo Nore24TV... Vse to se objavlja v medijih levega političnega pola...

  • pulse 10:37 30.december 2022.

    Razmišljam, da bi si odprl podjetje v Avstriji in se tam zaposlil. Tako bi imel plačano zavarovanje v Avstriji in bi tam prišel takoj na vrsto pri vsakem specialistu. Dodatno bi zaradi Evropske zakonodaje imel pravico tudi do vseh zdravnikov ...prikaži več v Sloveniji, ker imam tukaj stalno prebivališče. Res, da bi moral v Sloveniji doplačevati dohodnino in bi bil kar se tega tiče na istem, kot zdaj, bi pa vsaj jaz in moja družina prišla takoj na vrsto pri zdravniku...

    • lojs 10:43 30.december 2022.

      samo še dejavnos podjetja moraš izbrat, vse ostalo so pa birokratske zadeve

    • pulse 11:14 30.december 2022.

      lojs: za dejavnost bi izbral isto, kot jo imam sedaj v Sloveniji... torej vse isto, samo prej pridem do zdravnika. Ker če bodo tile golobi in loredani preverjali, merili, izvajali nadzore, bodo ravno čez 3 leta prišli do spoznanja, da ...prikaži več je edina opcija tista, ki je v Nemčiji in Avstriji že implementirana. To takrat pa bo polovica pacientov v Sloveniji že v grobu...

    • Grof 14:37 30.december 2022.

      Ne vidim problema, Golob je strokovnjake in to najboljše pobral kar z biciklov seveda, prej pa jim je polomil šprikle. UKC, pa je postal plesna dvorana

  • vseimam 09:35 30.december 2022.

    Kaj je potrebno: 1. Ukiniti dodatno zavarovanje in sredstva prenesti direktno na zdravstveno zavarovalnico. 2. Zdravstvenim delavcem, ki delajo v javnem zdravstvu PREPOVEDATI delo v zasebnem zdravstvu. (Že lep čas poslušam, kako veliko delajo in kako so utrujeni. Ne vem ...prikaži večvem kako lahko nato še delajo pri zasebniku.) 3. Prepoved dela zasebnikov v prostorih javnih ustanov. 4. Koncesije dovoliti le za določen čas, recimo leto dni (zgolj zato, da se skrajša čakalne vrste), in to

    • lojs 09:40 30.december 2022.

      če bi tebe vsaj malo poslušali, smo samo še bližje razpadu sistema, čestitam

    • h4ck3r 09:51 30.december 2022.

      vseimam...tipičen kavč komentator, brez enega konkretnega pojasnila na podane točke. Samo da ne bi nekdo dobil več kot jaz. Ko boste takšni dosegli svoje, katera skupina poklicev je naslednja? Učitelji? Sicer bi to bilo logično, saj je glupemu narodu najlažje ...prikaži več vladati. Deli in vladaj, se je že obneslo, sedaj morajo postati samo še bolj glupi kot so že.

    • rd2dmk2 10:09 30.december 2022.

      lojs h4 sam en dobro poznan primer vodja urgence bolnice jesenice je bil v težki bolniški, ampak takoj po tem je pa lahko lepo delal v SBJ in pri privatniku za covid testiranja. podpiraš ?

    • vzev 10:12 30.december 2022.

      @rd2dmk2, toda kaj boš pa naredil? Če boš zdravnikov dal izbiro privatnik ali javno, se bodo odločili za privatnika. Kdo bo pa potem delal v javnem zdravstvu. In če nebi bilo privatnikov, kakšne bi pa potem šele bile čakalne vrste.

    • lojs 10:14 30.december 2022.

      zakaj so nekateri dvoživke, vprašaj ministra, nikjer še nisem zasledil, da bi se on opredelil glede tega ... ne vem, če sistem dopušča, če majo tolk energije al so požrešni ... čeprav to sploh ni nek ključen problem zdravstva

    • rd2dmk2 10:16 30.december 2022.

      vzev, preberi mal dva moja druga komentarja pa boš našel odgovore.

    • h4ck3r 10:17 30.december 2022.

      vzev...podpišem...ja določeni zasebniki so res dvoživke in izkoriščajo situacijo. A vendar kaj bi brez njih? Bili še v večjem k.... Kaj tile nasprotniki res sanjajo, da bo pa nekdo šel delat v javni zavod samo zato ker mu bodo prepovedali ...prikaži več opravljati zasebno ordinacijo? Sicer me kod prvo res zanima kako bi jim to uspelo, kot drugo pa Slovenija ni edina, ki potrebuje zdravnike in sevedrno od nas so plače boljše.

    • rd2dmk2 10:19 30.december 2022.

      lojs je en čist malo problem našega zdravstava enakega imajo projektantje. zdravnik mora opravljat svoj poklic ko dela kje drugega ker drugače zgubi licenco ( enako kot projektant, ki mora delat projekte in opravljat periodično izpite da se mu podaljšuje ...prikaži več licenca ) tako mora minister sem in tja malo obleč belo haljo, kajti če ne bo postal politik do smrti potem bo po prenehanju par mandatov dober samo še za ovce past.

    • rd2dmk2 10:23 30.december 2022.

      h4 in vzev na bledu je ena zdravstvena ustanova, deluje pod koncesijo. tam delajo zdravniki iz tujine. zdej pa mene nekaj zaima in vama postavljam vprašanje. kako se temu zdravstvenemu centru izplača najemat tuje zdravnike in kako pridejo cenovno skozi ...prikaži več ? ali mogoče zavarovalnica plača njihove usluge po drugem ( višjem ) ceniku, kar pomeni da javno zdravstvo ostja brez sredstev ? in zakaj te iste zdravnike ne more najet Bolnica jesenice na primer ?

    • h4ck3r 10:31 30.december 2022.

      rd2...si mogoče pogledal njihovo stran in cenike? Veliko takšnih zdravstvenih centrov, je samoplačniških. Tako v smislu, da sam plačaš storitev neposredno ali pa da te tja pošlje zavarovalnica, preko njihovih xxy dodatnih zavarovanj.

    • h4ck3r 10:31 30.december 2022.

      Vse ostalo pa kot sem že ničkolikokrat napisal, dobijo plačano po ceniku, ki ga ima ZZZS za vse enakega. Zakaj pa misliš, da veliko npr. zobozdravnikov ne dela na zd. kartico? Ker se jim ne splača. Je to težava? Ni, ...prikaži več tisti ki imajo naj plačajo, ostali ki nimajo pa bodo prej na vrsti pri javnem.

    • lojs 10:31 30.december 2022.

      zakaj postavlaš vprašanja, če se na vse spoznaš, ne razumem

    • Grof 14:43 30.december 2022.

      Pa ta, mislim ministra, potrebuje samo izpit za vzgojo prašičev in za karjolo, ne pa licenco, hallllo

    • rd2dmk2 21:25 30.december 2022.

      h4 nič nisi prebral in razumel center deluje pod koncesijo. koncesijo. vsakdo iz javnega zdravstvenega sistema je lahko tja napoten na stroške javnega zdravstav brez doplačila. lahko pa gre tudi samoplačniško. in ne boš verjel tudi v vsak javni zdravstveni ...prikaži več center greš lahko samoplačniško. sploh pa če boš šel v javni zdr. center s preveč alkohola v želodcu. praznjenje ti zaračunajo ne glede na xxy dodatna zavarovanja.

    • h4ck3r 08:52 31.december 2022.

      rd2...saj sem napisal, da dobijo plačano za enako storitev enako kot javni zavodi. Torej kje je težava? Da imajo zaposleni višje plače? Hja saj zato pa mora koncesionar, če si želi izplačati višje plače narediti še kakšno samoplačniško storitev zraven, ...prikaži več da bo imel denar za to. No to je pa razlika, v javnem zavodu bo denar za to samoplačniško storitev dobil zavod, tam pač koncesionar.

    • rd2dmk2 09:33 31.december 2022.

      h4 pa prosim preberi sam za sabo. v čem je razlika če dobi denar od samoplačniških storitev koncesionar ( pazi malo. včeraj je bil objavljen članek da gre znani finančni svetovalec Simšič za koncesionarja v zdravstvu ) ali zavod ? ...prikaži več dobijo zdravniki večjo plačo avtomatsko ? ne bi rekel ne tu ali pa tam. prej verjetno v zavodu, ker tam so direktorji običajno zdravniki in ga ostala sekta lahko malo izsiljuje. pri koncesionarju pa je dobiček in zaslužek koncesionarja edina zahteva.

    • vzev 09:48 31.december 2022.

      @rd2dmk2, boljše da dobi denar koncesionar, ker tam bodo zdravniki vsaj morali delati, za razliko od javnega zdravstva, kjer gre vse počasi.

    • rd2dmk2 09:58 31.december 2022.

      vzev v smeh me spravljaš. res. daj malo pomisli.. simšič pa koncesionar v zdravstvu in on naj veselo dobiva denar. a veš vzev, malo preslikaj kapitalizem iz privat zdravstva v druge oblike panog.. recimo Luka Koper..aaa ? al pa tista ...prikaži veča maremar firma za zmrznjene ribe in njeni delavci. še pomnite tovariši ? kje pa, bilo pa prošlo. vaš RAM ne drži niti 80ms. h koncesionarju ne hodijo najboljš, ampak taki, ki še zadovoljijo standard koncesionarja, da neki nardi , da lahko kasira. koncesionar !

    • vzev 10:39 31.december 2022.

      Simšič, bo denar dobil, ko bo njegov zavod naredil neko storitev. Zavarovalnica ga bo plačala isto, kot plača javni zavod. S to razliko, da bo koncesionar to naredil hitro, javni zavod bo pa mencal. Pri koncesionarju bodo pacienti prišli hitro ...prikaži več na vrsto, v javnem zdravstvu bodo pač dolgo čakale. Ker tem se dela počasi, za veliko denarja.

    • rd2dmk2 12:37 31.december 2022.

      vzev , pa ti lažeš sam sebi. ja pri koncesionarju bodo prišli takoj na vrsto . takoj za samoplačniki. javni zavod ne menca. ne ravno tako hitro naredi, samo javni zavod ima omejitev. naredi samo tolk koliko zavarovalnica plača. pro ...prikaži več bono ne delajo ! in zakaj so vrste ? kdaj boste ugotovili da tiste reklame takoj do specialista pomenijo -- VRSTO. ker se nekdo VRIVA. pa lep nov let.

    • vzev 12:40 31.december 2022.

      Saj tudi koncesionarji naredijo samo toliko, kot jih plača zavarovalnica. Ne morejo delati več, razen samoplačniško. Toda koncesionarji naredijo precej več v istem času, ker zdravniki v javnem zdravstvu pač ne delajo tako hitro kot pri privatniku. V javnem je ...prikaži več pač več kavic, pri privatniku pa tega ni na pretek. Saj to je vidno pri vseh javnih ustanovah. Vsepovsod se dela počasi. Če bi v gospodarstvu delali tako, kot se dela v javnem, bi vse propadlo.

    • h4ck3r 12:50 31.december 2022.

      rd2...poglej samo malo čez severno mejo...koliko je koncesionarjev...čakalne dobe pri vseh zeeeeelo kratke...kaj jim manjka v zdravstvu? Nič. Mi imamo samo ta problem, da še vedno želimo živeti v idealnem socializmu, katerega pa nikakor in pod nobenimi pogoji ne bo ...prikaži več možno doseči. Zakaj? Ker moraš imeti za kaj takšnega na položajih same poštene ljudi ali pa diktatorja (kot je bila Jugoslavija), drugače to ne bo funkcioniralo.

  • matermila 11:21 30.december 2022.

    Brez dlake na jeziku? Nisem zasledil niti enega imena in priimka takega, ki bremza. Sami izgovori brez podlage.

    • Grof 14:07 30.december 2022.

      Poba igra pozavno pod podvozom v Izoli, za drugega ni, ..

  • rd2dmk2 10:14 30.december 2022.

    tukaj bom še enkrat napisal. takoj ukinit vse koncesije in hkrati prepovedat delat na dveh koncih. vsem je znano da ZZZS lahko pošlje pacinta na zdravljenje v tujino. pa naj se pošilja tja , kot pa k tem naših izkoriščevalcem. ...prikaži več vse kar rabimo je sprejem bolnika , ga hospitalizirat in spokat do ustrezne obravnave. sicer naj bi tolk bilo urejeno da primorce pošljemo v italijo, da ne bo problem aperto in sinistro, prekmurce na madžarsko , ostali del pa tja kamor tako radi hodimo v šoping

    • lojs 10:18 30.december 2022.

      ti to kar nekej poenostavšal, pa kakšna tujina, človek? pa ne moreš kr v tujino ker ti to paše, sploh pa to ni pocen in najbž tuje države samo še čakajo naše paciente... dej se prej pozanimaj

    • rd2dmk2 10:25 30.december 2022.

      lojs dej preberi vsaj pošteno, ne pa da lupetaš kot maksim po diviziji. zavarovalnica te pošlje po njihovem nalogu. pa človek božji daj malo si vzemi čas za razmislek saj ne boš čez pol ure umrl in imaš še oporoka za spisat.

    • lojs 10:28 30.december 2022.

      lapaš ti aperto, sinistra, bla, bla , očitno se na vse spoznaš kot vedno

    • matermila 11:31 30.december 2022.

      Prepovedat delat na dveh koncih? Pa ja imamo ministra, ki počne prav to, torej je najprej treba njega odstranit iz ministrstva, saj ne moreš pričakovati, da bo model, ki sedi na dveh stolih, to prepovedal. On je minister do 15.00, ...prikaži več potem pa je zdravnik v privatni ordinaciji.

    • Grof 14:14 30.december 2022.

      Kakšen zdravnik, pocar, za je pristal na mestu ministra

    • rd2dmk2 21:37 30.december 2022.

      lojs zate je tale. sedam mladih so sigurno, čist sigurno dobil idejo za tole pesem , ko so tebe srečal,....o jovane moj

    • rd2dmk2 21:37 30.december 2022.

      samo za lojs-a https://www.youtube.com/watch?v=w7nqYW3DSQ0

  • pulse 11:39 30.december 2022.

    Morda pa bi morali ukiniti obvezno zdravstveno zavarovanje in ZZZS, potem pa bi si mi državljani sami plačevali zdravstveno zavarovanje recimo v Avstriji in tja hodili k zdravniku. Bi bili takoj na vrsti...

  • popokatopetl 09:14 30.december 2022.

    Ukinit sistem osebnega zdravnika.

    • lojs 09:42 30.december 2022.

      kdo ti bo pisal recepte in napotnice? vsakič drug dohtar al kako? ti samo prideš do kr enga in mu naročiš kam naj te pošlje in katere tablete rabiš ... odlična ideja

    • h4ck3r 09:52 30.december 2022.

      popokatopeti...ukinit celotno zdravstvo...pa dajte no se se sploh slišite? Brez ene podane rešitve kar nekaj nabijate.

    • vzev 10:04 30.december 2022.

      Dejansko bi res morali ukiniti sistem osebnega zdravnika kot ga imamo sedaj. Jaz npr. svojega osebnega zdravnika ne poznam, ker še nikoli nisem bil pri njem. Sem pa za njega številka in zaradi mene ne more sprejeti drugega pacienta.

    • lojs 10:07 30.december 2022.

      prej ali slej ga boš spoznal

    • vzev 10:07 30.december 2022.

      Mlade osebe pač nebi rabile imeti osebnega zdravnika. Za tiste prehlade, bi lahko pa že poskrbel kakšen dežurni sistem, ki bi sprejemal vse paciente. Dejansko pa ljudje za prehlade in vročine res nebi rabili hoditi k zdravniku. Toda to je ...prikaži več pa že druga težava, kako ljudje prepričati, da ni potrebno za vsako malenkost k zdravniku. Jaz ne hodim, pa sem kljub temu še vedno živ.

    • robi2107 10:18 30.december 2022.

      Jaz sem pa s svojim osebnim zdravnikom zadovoljen. Super je, človeški, razumevajoč. Ne špara pri napotnicah, pol stvari se reši po mailu. Ja, izvenserijski, takih je malo. Pa pozna moje zdravstvene finte, kar je bistveno. Ne rabim razlagat vsakič znova. ...prikaži več Tudi tehnik je super. Fleksibilen, odziven. Me je pa groza, kaj bo, ker nima več veliko do penzije. Potem bom mel eno budalo, ki bo samo študirala, kako se hvatajo krivine. Moja žena ma tako smolo. Ko misli, da je dobila poden od dohtarja, da ta

    • h4ck3r 10:19 30.december 2022.

      vzev...kako bi pa rešil tiste mlade, ki imajo kronične bolezni? Tiste ki imajo težji potek bolezni? In seveda vprašanje, kako boš definiral do kdaj si mlad? 18? 30? 50?

    • lojs 10:22 30.december 2022.

      ja, vzev, ne bo večno tako, sicer se ti pa lahko zgodi kakšna nesreča, al pa nepriočakovana bolezen, pa bo potrebna kakšna terapija, nikol ne veš ... s tem se ni za hecat

    • robi2107 10:23 30.december 2022.

      poden odpoved in potem dobi še večji poden. Eden od teh podnov je bil tudi Rok Ravnikar, ki zdaj nekaj pameruje po tv. Pa ena druga, ki se kiti z mba, samo delat se ji ne da. Res, ne čudim ...prikaži več se, da občasno komu poči film pa naredi darmar pri dohtarjih. Čudim se le, da tega ni še več. So pa izjeme. Tako kot moj Kuštrin (pa ne oni pezde Konrad). Njemu pa res vsa čast.

    • robi2107 10:41 30.december 2022.

      Lojze, ali pa tudi ne. Ženini osebni dohtarji se menjajo po tekočem traku. In vsak naslednji je slabši od predhodnega.

  • Grof 09:30 30.december 2022.

    Interesne skupine ustvarjajo zmedo, HALO, Roredančič, pa do kdaj boš rajo vlekel za jajca, a ljudje zbolevajo, da ustvarjajo int. skupine, postavi se buxl v vrsto v lj. urgenci, če postelje je ni, morda pa nate čaka kakšen modroc na ...prikaži več hodniku, ne vem, boš Iskoristil privilegij al kaj, tebi, nebi zaupal psa, da ga pelješ za vogal, kapiš, reši se tega cepca, če se moreš, …..

  • bojan88 07:27 04.januar 2023.

    Državno zdravstvo smo že imeli, pa se ni obneslo. OK, pa uvedite 50% participacijo tako za preglede kot zdravila. Potem pa res ne bomo rabili dopolnilnega zavarovanja. Kaj bi se zgodilo, če ga res ukinemo? Hja, obvezno bi se podražilo ...prikaži več za tretjino. Tudi to smo že videli...

  • jan631 19:42 30.december 2022.

    Golob, čas je, da prenehate plesat. To ni Gen-i, kjer si hodil v službo vsak drugi dan, ali pa niti to ne. V službi si bil znan kot arogantni lenuh.

  • Pohujšanje 20:40 30.december 2022.

    To že itak vemo da javnemu zdravstvu vladajo razne mafijske združbe. En boter le teh je danes že padel. Upam, da bodo v naslednjih dneh še kakšen, vključno z Fidesom. Te je treba prvo kot prvo nagnat iz javnega zdravstva.

  • mph2 10:33 30.december 2022.

    Se povsem strinjam z njim, morda pa je prvič vsaj volja, da se nekaj res premakne. Najbolj iskren je bil Keber takrat, vendar brez podpore svojih, tukaj ima vsaj podporo stranke in v bistvu vlade. Vsaj na papirju.

  • Naklonsky 08:20 30.december 2022.

    Minister, ki je veliko obljubljal in malo oziroma nič naredil. Klasika levih vlad.

    • Avatar luckyss
      luckyss 08:27 30.december 2022.

      Ravno on je nekaj naredil, zato pa je vsa banda na barikadah in nagajajjo kjer se da, narod pa najebe..

    • Avatar omega_v6
      omega_v6 08:46 30.december 2022.

      luckyss Daj razsvetli me kaj pa je naredil?? Saprl zdravstveni dom?? A to se ti zdi kot delo ministra??

    • Avatar luckyss
      luckyss 08:50 30.december 2022.

      Začel je rušiti palačo "bogov v belem", da boste čez leto ali dve tudi kreteni imeli normalno zdravstvo kot smo ga bili deležni v "krutem socializmu"..

    • h4ck3r 09:58 30.december 2022.

      Res...na kakšen način pa to dela? Razen tega da tiste uboge v glavah še bolj obrača proti zdravstvu? Včasih že upam da je na kakšnih drogah in mu bodo čez čas popustile, ker samo tako je še upanje za kaj ...prikaži več pozitivnega. S takšnimi javljanji in besedami si samo nakoplje še več dreka na glavo. Z vsakim novim stavkom pokaže na novega krivca. Očitno se ne more odločiti za nekoga ali pa smo krivi vsi? Na koncu bodo še pacienti, ker so bolani.

    • matermila 11:34 30.december 2022.

      Lucky, sem bi na dveh operacijah v totalitarizmu JJ, zdaj čakam na nujni pregled že tri mesece pa še bom en mesec. Ne bluzi, pa si že enkrat priznaj, da si ga pošteno usral, ko si dal glas "proti" JJ, ...prikaži več ne pa za dobro vlado.

    • Avatar luckyss
      luckyss 11:56 30.december 2022.

      Matermila, očitno so te operirali na možganih...Ne razumeš, da se sedaj zdravstvo bori za privilegije in s tem namerno škodi bolnikom, da bi bili bolj odmevni..Išči krivdo pri njih in ne pri vladi.....Mater, ste kot ovce, ne vidite pred nosom ...prikaži večm drugega kot tisto kar vam je trenutno v jaslih..

    • h4ck3r 12:02 30.december 2022.

      lukić...kako prepričati prepričanega? Težko oz. skoraj nemogoče. Verjame pa vsak temu kar vidi, ti očitno vidiš nekaj kar ostali ne. Sedaj ali si vpleten in imaš vpogled v ozadje ali pa je spet samo še ena izmed tvojih premnogih teorij ...prikaži več zarote. Sam vidim, da se zdravstvo bori za lastno preživetje. Od medicinskih sester do zdravnikov. Pa ne mi spet o privilegijih in višinah plač...zaslužijo si več, glede na odgovornost ki jo nosijo in izobraževalno pot, ki so jo morali prehoditi...pika.

    • Avatar luckyss
      luckyss 12:10 30.december 2022.

      Le povem ti, da kar se je trideset let organiziralo, ne boš razbil v nekaj mesecih, morda niti v enem mandatu..Vsaka čast tistim, ki so zagrizli v ta zalogaj, ki so se ga trideset let bali...In seveda bedast narod ne ...prikaži več razume, da se ta vlada bori proti dobro organizirani mafiji...Kdo ve koliko nezakonitih milijard je poniknilo v belih žepih..

    • h4ck3r 12:18 30.december 2022.

      Bi rekel da so zdravniki, vsaj tisti ki niso na položajih, bore malo odgovorni za nastalo situacijo. A kaj ko se vsa gnev sedaj prinaša na njih. Kje so direktorji zavodov (eni izmed zares krivih zdravnikov), vodje oddelkov, župani in ...prikaži več nenazadnje pretekli ministri, ki bi morali biti kazensko preganjani zaradi nedelovanja v javno dobro in neurejanja problematike.

    • Avatar omega_v6
      omega_v6 12:26 30.december 2022.

      luckyss Se ti zdi prav ,da minister obračunavba z zdravniki trpimo pa mi ,ki plačujemo zdravstvo?? Pa ,da neboš mislil,da bo kaj spremenil le druge tatiče bo nastavil in nato bo karavana šla dalje!!

    • Avatar luckyss
      luckyss 13:29 30.december 2022.

      Fantje, stvar je prekompleksna za takšno debato....Vsekakor moramo zdravstvo postaviti na noge, to pa ne bo šlo brez konkretnih posegov...Trideset let smo "flikali" pa je bilo vsako leto slabše in dražje...Menda niste mislili, da bodo zaslužkarji kar tako vrgli svoje ...prikaži več zlate puške v koruzo ?!

    • h4ck3r 14:29 30.december 2022.

      lukić...dokler ne bomo mi pacienti oškodovani vse lepo in prav, ampak trenutno kaže na to, da se bo ravno to zgodilo in se na žalost v določeni meri že dogaja...kar pa je izključno posledica pranja umazanega perila v javnosti in ...prikaži več spodbujanja javnosti k linču celotne zdravstvene stroke...nekako to vse skupaj sovpada z dosedanjimi prijemi trenutne vlade.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.