Slovenija
1252 ogledov

Motivacija zaposlenih v Juteksu, da ne gredo na bolniško: Še ena plača!

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:11 16.november 2015.

    Državni uslužbenci - Nič ne delajo, grejejo lene riti po pisarnah in hodijo na bolniško. Mi pa vse to plačujemo! Se vidi, da je država slab gospodar, ker ne more počistiti s takimi zajedalskimi lenuhi!

  • veso 14:42 16.november 2015.

    Sam sem pri zadnjem delodajalcu 27 let bil brez enega dne bolniške, pa mi zato nihče še hvala ni rekel. Z polnimi leti (40) sem prejel pokojnino 505 €. GZS naj prvo zahteva da se delavci pošteno plačajo za opravljeno ...prikaži več delo in šele nato predlaga da ti lahko morebiti krijejo stroške bolniške.

  • Pepe007 15:14 16.november 2015.

    Če si bolan, ne moreš delati od doma, ker si pač bolan. Bolan si, ko dela ne moreš opravljati. P.S.: Lahko delam od doma, ampak če sem bolan (enkrat na 5 do 10 let), sem pač bolan in nobena ...prikaži več možnost dela od doma tu ne pomaga, ker takrat delati ne morem. Lahko kaj svetujem po telefonu, ali napišem kak mail. Ne morem pa resno delati.

  • Boris Odreitz 15:17 16.november 2015.

    ti Neresem ti so pa res poosebljena hudobija pa morda tudi ta ki izkorišča ljudi, delavce in se norčuje iz njih. To si dal jasno vedeti !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:50 16.november 2015.

    Ja se strinjam. Če si bolan si bolan. Nimaš kej. Če pa kdo izkorišča bolniško se pa detektiva aktivira za to. Pač če hodš okol (razen ko greš zdravniku, v lekarno, al pa po hrano če živiš sam) ko ...prikaži več naj bi bil bolan potem verjetno nisi bolan.

  • Miro Šmid 19:57 16.november 2015.

    Ne zastopiš prav. Človek prehlajen. Ostane doma. NE gre na bolniško. Pišejo se mu ure v minus. Ure nadoknadi. Dobi izplačan bonus (ker NI bil na bolniški in je oddelal svojo kvoto ur). Je ful hudo zastopit, a kako?

  • Pavza 16:52 16.november 2015.

    12 milijonov dni je toliko, kot bi rekli, da je bilo v bolniški celo leto 45977 zaposlenih. To je 5,79% vseh zaposlenih v Sloveniji leta 2013. A ni to malo visoka številka ???

  • blueone 18:11 16.november 2015.

    Se pravi, da je tako, da tudi če greš na bolniško in, če nadoknadiš te ure dobiš dodatno plačo.

  • blueone 00:24 17.november 2015.

    mal zakomplicirano tole :-)

  • Papaja Popi 09:57 16.november 2015.

    Če si bolan - si bolan

  • Pepe007 13:10 16.november 2015.

    Mislim, da delodajalca ne boli bolniška zaradi nege, ker to povrne ZZZS.Logično bi bilo, da ZZZS povrne tudi običajno bolniško že za prvi dan, ne pa, da je prvih 30 dni v breme delodajalca. Sicer bi ZZZS po mojem ...prikaži več moral vračati nek delež minimalne plače (npr. 50 %), če želiš več pa se drugje zavaruj. Konec koncev gre za zavarovanje in pri zavarovanju ni odvisno, koliko premije si plačal, če si le bil zavarovan za enako stvar.

  • marabunta 09:08 16.november 2015.

    če si bolan, si itak oškodovan, verjetno večina ne kliče bolezni .....biti zdrav je privilegij, no pa še plačano dobiš....ne vem

  • neuromouse 09:32 16.november 2015.

    Če je človek bolan, naj pazi na svoje zdravje. Ta sistem je vzpodbuda, da ljudje ne gledajo na svoje zdravje in hodijo v službo bolni ali poškodovani. Bravo, res ... Naj raje država potem plačuje za predčasne (invalidske) upokojitve.

  • Francissco 09:38 16.november 2015.

    Kaj pa nižja kasta? Agencijski delavci? Kaj pa mobing? Tisti, ki so v takih podjetjih dali odpoved zaradi mobinga, ali pa so jim pogodbo prekinjali, niso nikoli dobili nič. Ne za polovico leta ne za tričetrt leta. in ne trinajste ...prikaži več polovice plače. Kolikor vem, ta nagrada ne raste skozi celo leto. Več mesecev kot delaš, več dobiš. Ali celo leto ali nič. Zopet en evforičen članek za prave in kako se imamo fajn, le da smo v pravem podjetju na pravi strani.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:51 16.november 2015.

    Če ljudje ne bodo hodil na bolniško ko bodo bolni se bo pa še kdo v podjetju okužil pa še on delal z manjšo učinkovitostjo kot bi sicer.Ljudje nismo stroji, pa tud ne morš pričakovat da bomo cel življenjski ...prikaži več slog menjal samo zato da bomo manjkrat bolni za eno podjetje. Kaj jz počnem izven službe, kako živim, kaj rad delam, jem ipd je moja stvar ne pa stvar podjetja.

  • dimnikar 10:07 16.november 2015.

    To je žalitev za zaposlene, ker se s tem predvideva, da bolniško hlinijo. Tu zagovoto ni pozitivnih učinkov ne za zaposlene, ne za podjetje, ki si z bolnimi delavci lahko kvečjemu škodijo.

  • eosss 10:23 16.november 2015.

    Kapitalizem brez meja... kam gre ta svet... kdor je bolan, naj gre na bolniško, ne pa da "na pol mrtev" stoji za tekočim trakom, da potem na tiste 4 mesece dobi "stimulacijo".Eno je nadziranje zaposelnih, ali so dejansko bolani ...prikaži več oz. ali so upravičeno na bolniški ali samo malo blefirajo, ampak ljudem plačevat, če ne grejo na bolniško, je pa že absurd...

  • jakec1575 10:55 16.november 2015.

    Slovenci zlorabljamo sistem bolniske. Posebno v javnem sektorju oz. v delih javnega sektorja. Treba pa je poudariti, da je v nasem sistemu neresljiv problem bolniske zaradi otroka. kako to resiti? otrok mora biti s starsem prvi dan ko je bolan. ...prikaži več resuje se lahko z delom od doma za nekatere poklice. za ostale pa tezko. mogoce s turnusom in izmenjavo s partnerjem. Kaj pa samohranilci? Treba je presteti koliko so ljudje hodili zaradi sebe in koliko zaradi otrok. So pa tudi igralci. Eni igrajo leta.

  • jakec1575 10:56 16.november 2015.

    Treba je iskati konstruktivne resitve. vecina judi hoce delati in tudi oddelati zamujeno. Vsaj sam tako razmisljam. Oblike kako se to izpelje pa je stvar idej in dogovora. Koncno imamo radi vsi plačane ure in zasluzen denar.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:32 16.november 2015.

    Ja pri naših delodajalcih je delo od doma tabu. Ne rečem ..mora biti dobr zorganiziran da funkcionira ampak glej ni pa nobenga razloga zakaj ne bi deloval če se ga pravilno zorganizira pa nadzoruje in že pri prvih odstopanjih pravilno ...prikaži več ukrepa. Recimo imaš luksuz..lahko delaš doma samo če delaš manj/manj kvalitetno to pravico zgubiš in moraš it v službo in ne morš opravljat dela doma. Če si marljiv si tako nagrajen za ekstra čas ki bi ga sicer porabil za pripravo na službo/vožnjo do službe, če pa ti ne uspe biti tako samokritičen da bi ti to uspevalo pa greš v službo po starem. Pol je pa od tebe odvisn ane. Pač jz mislm da bi se mogl dat priložnost dela od doma dat tud ko nisi bolan ampak zelo zelo premišljeno. Ne kr na pamet. Eni so probal delodajalci to uvest sam niso dost premislil zadeve in se jim zato ni izšlo in so šli nazaj na stari sistem. Pa lahko stvar čist lepo deluje. Sam mal je treba premislt.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.