Slovenija
981 ogledov

Motivacija zaposlenih v Juteksu, da ne gredo na bolniško: Še ena plača!

Komentarjev 25
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • blueone 00:21 17.november 2015.

  Če je tako je vredu, samo potem verjetno ni pravilno razloženo...bonus dobiš po 4 mesecih, ure pa nadoknadiš lahko v enem letu...se pravi, da lahko ure, ki si jih naklepal na bolniški v prvih dveh tretjinah leta nadoknadiš v zadnji ...prikaži več četrtini leta...pa prav tako dobiš dve nagradi za prva dva štirimesečja, saj rečeš, da boš ure tako nadomestil ob koncu leta...če jih pa ne ti pa potem pri zadnji plači odtrgajo dve nagradi, ki si jih dobil med letom al kako..

 • blueone 18:34 16.november 2015.

  Glede na zgoraj navedeno, ne vem, če je to ravno stimulacija, da ure nadoknadiš in od tega nič nimaš.

 • blueone 18:25 16.november 2015.

  Mhm citiram navedeno: "Če je zaposleni v tem štirimesečnem obdobju samo en dan na bolniški, stimulacije ne dobi" "Za krajše bolezni, kot so različne viroze, ki trajajo do enega tedna, lahko ljudje ostanejo doma, mi pa jim pišemo ...prikaži več negativne ure. Te ure lahko nato v enem letu kadarkoli nadoknadijoZAKLJUČEK : Iz tega sledi, da čeprav si ure notri prinesel oziroma si jih nadoknadil dodatne plače ne dobiš.

 • Boris Odreitz 15:15 16.november 2015.

  Problem je v državi. Za delavca in državo je boljše če gre delavec na bolniško kot pa da zaradi nepreležane bolezni ali poškodbe pride še do veliko večjih posledic na zdravju delavca. Sicer pa to države ne zanima ne delodajalcev ...prikaži večv ker delavec zanje je itak samo številka delovnega stroja ne pa tudi živo bitje. Zato se to dogaja. Denar katerega pa zaslužijo pa se izteka v privatne blagajne, tako da je več kot le jasno da gre za gorbo izkoriščanje. Država- poslanci so pa pred vsem na strani izkoriščevalcev saj prejemajo bajne zneske.

 • maresem 14:12 16.november 2015.

  Od tebe se država bolj slabo opomore ker znaš samo kritizirati vse v prek ker pojma nimaš koliko kdo dela. Ti si največja žrtev tega sistema ker si bolan in to v glavi.

 • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:32 16.november 2015.

  Ja pri naših delodajalcih je delo od doma tabu. Ne rečem ..mora biti dobr zorganiziran da funkcionira ampak glej ni pa nobenga razloga zakaj ne bi deloval če se ga pravilno zorganizira pa nadzoruje in že pri prvih odstopanjih pravilno ...prikaži več ukrepa. Recimo imaš luksuz..lahko delaš doma samo če delaš manj/manj kvalitetno to pravico zgubiš in moraš it v službo in ne morš opravljat dela doma. Če si marljiv si tako nagrajen za ekstra čas ki bi ga sicer porabil za pripravo na službo/vožnjo do službe, če pa ti ne uspe biti tako samokritičen da bi ti to uspevalo pa greš v službo po starem. Pol je pa od tebe odvisn ane. Pač jz mislm da bi se mogl dat priložnost dela od doma dat tud ko nisi bolan ampak zelo zelo premišljeno. Ne kr na pamet. Eni so probal delodajalci to uvest sam niso dost premislil zadeve in se jim zato ni izšlo in so šli nazaj na stari sistem. Pa lahko stvar čist lepo deluje. Sam mal je treba premislt.

 • jakec1575 10:56 16.november 2015.

  Treba je iskati konstruktivne resitve. vecina judi hoce delati in tudi oddelati zamujeno. Vsaj sam tako razmisljam. Oblike kako se to izpelje pa je stvar idej in dogovora. Koncno imamo radi vsi plačane ure in zasluzen denar.

 • jakec1575 10:55 16.november 2015.

  Slovenci zlorabljamo sistem bolniske. Posebno v javnem sektorju oz. v delih javnega sektorja. Treba pa je poudariti, da je v nasem sistemu neresljiv problem bolniske zaradi otroka. kako to resiti? otrok mora biti s starsem prvi dan ko je bolan. ...prikaži več resuje se lahko z delom od doma za nekatere poklice. za ostale pa tezko. mogoce s turnusom in izmenjavo s partnerjem. Kaj pa samohranilci? Treba je presteti koliko so ljudje hodili zaradi sebe in koliko zaradi otrok. So pa tudi igralci. Eni igrajo leta.

 • eosss 10:23 16.november 2015.

  Kapitalizem brez meja... kam gre ta svet... kdor je bolan, naj gre na bolniško, ne pa da "na pol mrtev" stoji za tekočim trakom, da potem na tiste 4 mesece dobi "stimulacijo".Eno je nadziranje zaposelnih, ali so dejansko bolani ...prikaži več oz. ali so upravičeno na bolniški ali samo malo blefirajo, ampak ljudem plačevat, če ne grejo na bolniško, je pa že absurd...

 • dimnikar 10:07 16.november 2015.

  To je žalitev za zaposlene, ker se s tem predvideva, da bolniško hlinijo. Tu zagovoto ni pozitivnih učinkov ne za zaposlene, ne za podjetje, ki si z bolnimi delavci lahko kvečjemu škodijo.

 • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:51 16.november 2015.

  Če ljudje ne bodo hodil na bolniško ko bodo bolni se bo pa še kdo v podjetju okužil pa še on delal z manjšo učinkovitostjo kot bi sicer.Ljudje nismo stroji, pa tud ne morš pričakovat da bomo cel življenjski ...prikaži več slog menjal samo zato da bomo manjkrat bolni za eno podjetje. Kaj jz počnem izven službe, kako živim, kaj rad delam, jem ipd je moja stvar ne pa stvar podjetja.

 • Francissco 09:38 16.november 2015.

  Kaj pa nižja kasta? Agencijski delavci? Kaj pa mobing? Tisti, ki so v takih podjetjih dali odpoved zaradi mobinga, ali pa so jim pogodbo prekinjali, niso nikoli dobili nič. Ne za polovico leta ne za tričetrt leta. in ne trinajste ...prikaži več polovice plače. Kolikor vem, ta nagrada ne raste skozi celo leto. Več mesecev kot delaš, več dobiš. Ali celo leto ali nič. Zopet en evforičen članek za prave in kako se imamo fajn, le da smo v pravem podjetju na pravi strani.

 • neuromouse 09:32 16.november 2015.

  Če je človek bolan, naj pazi na svoje zdravje. Ta sistem je vzpodbuda, da ljudje ne gledajo na svoje zdravje in hodijo v službo bolni ali poškodovani. Bravo, res ... Naj raje država potem plačuje za predčasne (invalidske) upokojitve.

 • marabunta 09:08 16.november 2015.

  če si bolan, si itak oškodovan, verjetno večina ne kliče bolezni .....biti zdrav je privilegij, no pa še plačano dobiš....ne vem

 • Pepe007 13:10 16.november 2015.

  Mislim, da delodajalca ne boli bolniška zaradi nege, ker to povrne ZZZS.Logično bi bilo, da ZZZS povrne tudi običajno bolniško že za prvi dan, ne pa, da je prvih 30 dni v breme delodajalca. Sicer bi ZZZS po mojem ...prikaži več moral vračati nek delež minimalne plače (npr. 50 %), če želiš več pa se drugje zavaruj. Konec koncev gre za zavarovanje in pri zavarovanju ni odvisno, koliko premije si plačal, če si le bil zavarovan za enako stvar.

 • Papaja Popi 09:57 16.november 2015.

  Če si bolan - si bolan

 • blueone 00:24 17.november 2015.

  mal zakomplicirano tole :-)

 • Miro Šmid 19:57 16.november 2015.

  Ne zastopiš prav. Človek prehlajen. Ostane doma. NE gre na bolniško. Pišejo se mu ure v minus. Ure nadoknadi. Dobi izplačan bonus (ker NI bil na bolniški in je oddelal svojo kvoto ur). Je ful hudo zastopit, a kako?

 • blueone 18:11 16.november 2015.

  Se pravi, da je tako, da tudi če greš na bolniško in, če nadoknadiš te ure dobiš dodatno plačo.

 • Pavza 16:52 16.november 2015.

  12 milijonov dni je toliko, kot bi rekli, da je bilo v bolniški celo leto 45977 zaposlenih. To je 5,79% vseh zaposlenih v Sloveniji leta 2013. A ni to malo visoka številka ???

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.